32 Responses

 1. Henri van den Hoof
  Henri van den Hoof at | | Reply

  Wow… Is al een hele lijst geworden! Die van mij kan in ieder geval ook in het rijtje: Gisteren nl. nog verwerkt in een wat breder artikel over Copyright.

 2. Pascal
  Pascal at | | Reply

  Ik moet helaas maandag de hele dag werken. Is er een mogelijkheid dat iemand die uitzending opneemt en op internet zet?

 3. Marti
  Marti at | | Reply

  Pssssssssssst: about_blank 😉

  Ik sluit me aan bij Pascal, ben maandag helaas ook niet thuis!

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Henri: ik wist dat ik er een vergeten was, had hem gisteren gelezen. Hij komt er zo bij.

  @Pascal, @Marti: wat ik op de site zag kunnen de afleveringen na enkele dagen online in de herhaling beluisterd worden.

  @Marti: owwwwwwww er moest iets fout gaan, zal het even veranderen :”>

 5. feex
  feex at | | Reply

  Ik ben benieuwd..

 6. frans54
  frans54 at | | Reply

  Ik ben al twee dagen bezig om mijn vaste lijst bij te lezen, mijn ogen houden het niet zo best vol, dus ik kom er even niet toe om alles te gaan lezen. Het is wel een van de weinige dingen die ik de afgelopen week wat heb proberen te volgen dus ik heb dit logje en de Ning even apart in mijn linklijst gezet in de hoop er later nog aan toe te komen en zal proberen maandag te luisteren.

 7. Leibele
  Leibele at | | Reply

  En dat was nu juist niet de bedoeling van Cozzmoss. Ze zullen nu wel spijt hebben gekregen om jou te beboeten.

 8. Eveline
  Eveline at | | Reply

  Ik las op Meisjemeisje wat voor een commotie je hebt veroorzaakt met het plaatsen van een paar artikelen, met het noemen van bron, auteur en link…. Sterkte voor de komende tijd, want je zult ‘t wel druk krijgen…..

 9. Coen Jacobs
  Coen Jacobs at | | Reply

  Het lijkt er op dat het blog van Cozzmoss nu offline is, of is mijn IP daar gewoon gebanned? ;))

  Daarnaast is er nu ook een nieuwe zaak aan het licht gekomen, via een reactie op één van mijn posts, is er een nieuw slachtoffer van de praktijken van Cozzmoss.

  Het ziet er naar uit dat je niet meer de enige bent CiNNeR die in het middelpunt van alle aandacht staat omtrend deze zaak! 🙂

 10. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @frans: inmiddels is het ook bijna geen doen meer om alles gelezen te houden vermoed ik, de discussie is zich behoorlijk aan het verspreiden.

  @Leibele: laten we vooral hopen dat de auteurswet wordt aangepast zodanig dat dit soort ‘gaten in de markt’tot het verleden gaan behoren.

  @Eveline: dankje. Hoewel de zaak zelf voor mij feitelijk achter de rug is door akkoord te gaan met de schikking, heb ik het er nog steeds wel druk mee merk ik.

  @Coen: even geprobeerd en ik kan er nu in elk geval op. En er staan zowaar iets meer reacties die nog niet verwijderd zijn.

 11. Marti
  Marti at | | Reply

  Het moest er natuurlijk van komen. Ook op Fortis et Liber staat nu een artikel.
  En ik zie dat ik — alweer — bij moet lezen 🙂

 12. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Marti: Ook MeisjeMeisje heeft er over geschreven. Ik voeg ze toe aan de lijst 🙂

 13. Marti
  Marti at | | Reply

  @CiNNeR: ja, de post van MM had ik ook gezien, maar die had je al vliegensvlug in je lijstje staan 🙂 Dank voor je reactie op FeL, ik had de Ning nog niet scherp in beeld, so to speak. Ga ik nu even écht naar kijken!

 14. Coen Jacobs
  Coen Jacobs at | | Reply

  @CiNNeR; Inderdaad, het was denk ik even een technische storing, daar hebben ze volgens mij wel vaker last van… 🙁

  Daarnaast ben ik nu even aan het zoeken naar de storing die mijn weblog heeft platgelegd… 🙁

 15. GobboE
  GobboE at | | Reply

  Copyright en internet.

  De belangrijkste stelregel is en blijft: iemand die iets geschreven heeft (of gemaakt) heeft automatisch ook copyright

  (overigens, ik ben toch weer gaan loggen 🙂 )

 16. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @GobboE: maar vindt je dat dat ook in alle gevallen de gouden stelregel zou moeten zijn, ook in geval van nieuwsberichten? En denk je dat het een goede ontwikkeling is dat bedrijven een gat in de markt vinden in de auteurswet door kleine lifeloggers aan te pakken die sporadisch gebruik maken van nieuwsberichten?

  Blij dat je alweer bent gaan loggen 😀

 17. Xiwel
  Xiwel at | | Reply

  [Offtopic-plakker] @CiNNeR: Ik stelde mijn vraag hier (is bij Jolie) omdat ik het als aanvulling zag op de vragen die Alfred had. Overigens bedankt voor je antwoord. Het geeft aan dat het NRC jouw had moeten aanklagen in opdracht van De Mik.

  Ik raak trouwens ook het spoor een beetje bijster in al die logs die over deze situatie gaan. Veel verschillende invalshoeken, maar ook heel veel mensen die een flink stuk van het verhaal missen en daardoor te simpel reageren.

 18. Jolie
  Jolie at | | Reply

  @Xiwel, ha, precies wat je zegt, ik ben ook een beetje het spoor kwijt, ik gebruik nu zelfs Google om het bij te houden! En als ik kijk naar achterstallige mail en reacties (en was en stofzuigen ;-))

 19. citrientje
  citrientje at | | Reply

  Ik hoop dat je er een verslagje van wil schrijven op je blog, dat mag toch wel zonder boete. Ten tweede hoop ik op recht. Want ik vind dat ze een mooie maas gevonden hebben om geld te verdienen en dat klopt niet.

 20. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Xiwel: binnenkort zal er wel iets komen waardoor het wat beter bij te houden is. heb nu de liks maar zolang onder elkaar geplaatst maar er zit nogal verschil in stukken en discussies inderdaad. En sorry, had me niet geraliseerd dat je met Alfred in gesprek was.

  @Jolie: er komt een mailtje aan 🙂

  @Citrientje: ga ik nog doen als ik minder stopverf ben. Er stond na twee uur slapen ineens een schilder van de woningbouw voor de deur om de voordeur te schilderen, die vervolgens twee uur open moest blijven :-w

 21. barth
  barth at | | Reply

  Ik moet wel grinneken om CINNeRgate. De macht van de nieuwe Media
  (met alle chaos die daarbij hoort).
  Cozzmoss heeft een hoop negatieve publiciteit over zich heen gehaald en
  daar zijn ze vast niet blij mee.
  Ik kan het belang van enige auteursrechtelijke bescherming wel begrijpen,
  maar zoveel jaar na dato opeens reageren met een financiele claim, dat
  riekt naar achteraf en op een oneigenlijke manier nog een zakcentje willen
  verdienen aan oude artikelen.

  Ik had het wel begrepen als kort na het citeren een verzoek was geschreven
  om het artikel weer weg te halen. Een extra waarschuwing dat het om een
  auteursrechtelijk beschermd artikel ging. Maar het artkel publiceren als
  fuik, dan heeeel lang wachten, (het internetgedrag omtrent artikelen met
  een zekere nieuwswaarde kennende) en dan na zoveel jaren en als de
  nieuwswaarde wat minder is geworden opeens met vette rekeningen
  komen, daar zit m.i. een mate van financieel opportunisme in.

  Wat onderschat is is de nieuwswaarde van hun actie en de aard van de
  publiciteit die dat oplevert voor Cozzmoss.

  O ja, Cin
  Sterkte met de stopverf 😉

 22. Anders
  Anders at | | Reply

  Heb me maar ‘n beetje afzijdig gehouden,
  ik heb er te weinig verstand van
  om een gedegen oordeel te kunnen geven.
  M’n gevoel is wat anders..
  dat zegt dat je het goed hebt aangepakt.
  @ Pascal: je kon het vanmiddag al online bij ‘laatste uitzending’ beluisteren.
  ‘k Vond ‘t ‘n gesprek van niks. Het werd vooral heel abrupt afgebroken,
  omdat er blijkbaar teveel items in het programma zaten…

 23. Xiwel
  Xiwel at | | Reply

  @Barth: Dank je wel! Wilde ik net het woord CiNNeR-gate in een logje zetten en xi dat jij het hier al gebruikt. Mag ik het dan nog wel gebruiken? :((

 24. Xiwel
  Xiwel at | | Reply

  Inderdaad een zeer oppervlakkige uitzending. Best jammer. Toch hoorde ik er wel iets ‘goeds’ in van Meisje. Zij citeerde uit een brief/mail, waaruit bleek dat de dames van Co$$mos bloggers als ongewenste concurrenten zagen. Kan ik me voorstellen, want zelf bakken ze er niets van op het internet. Dit is net zoiets als de typistes op de typekamer die de invoering van de PC probeerden tegen te houden. Sorry hoor, maar de wereld blijft veranderen. Leer daar maar mee leven. 🙂

 25. bl@nkie
  bl@nkie at | | Reply

  Er is echt al heel veel over geschreven. We zijn er iig mee bezig en wat ik hierboven ook al las, de wereld draait door. Goed dat er nu zoveel aandacht voor is, hopelijk komt er een eenduidige uitspraak in de toekomst waar iedereen iets aan heeft. Het is ook heel complex moet ik toegeven. Ik ga de uitzending ook even bekijken… CiNNeR-gate ©
  😉

 26. Renald
  Renald at | | Reply

  Wellicht is de oplossing voor veel bloggers eenvoudig, door de eerste zin uit de disclaimer van CossMozz van toepassing te maken op het eigen blog:

  “Aan de informatie, zoals die op deze site wordt weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend.”

 27. Jolie
  Jolie at | | Reply

  Ha CiNNer, ah, dankje, geen haast hoor 🙂
  Hier is de link waarop iedereen het programma-item van begin tot eind kan beluisteren Met dank aan Xiwel, ik heb van hem de URL-notatiewijze afgekeken en er (slechts) de correcte tijd bij gezocht 🙂

 28. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Ik wist dat ik er enkele vergeten was, hij staat er inmiddels bij HKH 🙂

 29. HKH
  HKH at | | Reply

  Joh 😉

 30. GobboE
  GobboE at | | Reply

  @ CiNNeR > als je bronvermelding gebruikt, dan heeft niemand een poot om op te staan. Want je mag dat dan gebruiken, vooral omdat je er geen winst mee maakt. Bronvermelding hoeft overigens weer niet als het een algemeen bekend iets is.
  Bepaalde nieuwsartikels dus niet opinie of rapporten e.d., vallen volgens mij onder de noemer algemeen bekend.

 31. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Gobboe: dan zou ik heel snel de auteurswet er nog eens op na slaan, want een heel artikeltje citeren mag niet, ongeacht bronvermelding, wel of niet commercieel etc. Breaking news mag wel overgenomen worden maar feitelijk alleen door nieuwsgaringsites.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply