15 Responses

 1. Coen Jacobs
  Coen Jacobs at | | Reply

  Zoals ik al zei, daar gaan we weer 🙂

  Ook op mijn blog is er een stukje over te vinden; http://coenjacobs.net/cozzmoss-gaat-verder-louche-praktijken-pakt-bloggers-aan

 2. frans54
  frans54 at | | Reply

  Ik vraag me af of de redenering opgaat dat een (niet commercieel prive) weblog/blog in feite niet anders is dan de moderne versie van een gecombineerd dagboek en plakboek met krantenknipsels voorzien van commentaar. Voor het bezoekers in laten kijken van mijn plakboeken heb ik nooit een rekening gezien.

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Frans: maar mag dat officieel ook niet (plakboeken, knipselkranten en andere knutselhobby’s). Dat maakt het idd wel extra interessant.

 4. Pascal
  Pascal at | | Reply

  “Cozzmoss lijkt bewust kleine bloggers met een eigen domeinnaam aan te pakken” Dit is voor mij de reden om mijn eigen domeinnaam op te geven. Alles kun je via Whois nagaan. Je naam, adres en telefoonnummer, het staat gewoon op internet. Je bent gewoon de pisang. En als ik een vervelend mailtje wil sturen doe ik dat via een proxyserver zodat ik geen ipadres achterlaat. Nu moeten ze mijn weblog via mijn ip-adres bij mijn provider opvragen, zodra ze dat doen klaag ik de provider wegens privacy schending aan. (voor zover ik dus geen strafbaar feit heb gepleegd) Ik ben naar de uitspraak van de rechter. Laat er maar eens jurisprudentie komen.

 5. Irene P
  Irene P at | | Reply

  Al word je adres e.d niet doorgegeven via WOIS dan alsnog zijn ze instaat je gegevens te achterhalen heb ik mogen ervaren.

  gr Irene P

 6. Y
  Y at | | Reply

  Toch vraag ik me af waarom mensen artikelen overnemen. Waarom niet liever zelf iets schrijven?

 7. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Pascal: de meeste providers zijn niet zo makkelijk in het geven van gegevens geloof ik idd. Maar goed, het zou toch wel zot zijn als je geen eigen domeinnaam kan nemen uit vrees dat elke eh, nou je weet wel wat voor personen je rekeningen en vorderingen kunnen sturen.

  @Irene: heb je ervaring met cozzmoss en hoe kwamen die aan je gegevens als ik mag vragen?

  Y: Doorgaans ben ik ook wel voorstander van zelf schrijven. Maar soms wil je misschien een bepaald nieuwsbericht doorgeven omdat je je daar druk over maakt, staat een vriend of jijzelf in de krant, kan je het zelf niet beter verwoorden dan iemand anders of wil je de inhoud van een interview of iets geen geweld aan doen. Geen idee wat de reden was dit artikel over te nemen overigens. Maar ik weet dat ik het zelf zonder erg deed omdat het een interview betrof met een mijnheer waar ik zelf al veel over geschreven en mee te maken had gehad en ik de inhoud geen geweld aan wilde doen. Eerder dommig te noemen denk ik.

 8. Irene P
  Irene P at | | Reply

  We kennen elkaar al van eerlijk en legaal bloggen 🙂
  Hoe ze aan mijn gegevens zijn gekomen is mij nog steeds een raadsel 😕
  In ieder geval niet via WHOIS of mijn provider dit heb ik nagekeken/nagevraagd.

  gr Irene

 9. Leibele
  Leibele at | | Reply

  Ben benieuwd.

 10. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Irene: owww sorry. De laatste tijd kom ik overal Irene’s tegen (en ik ben nogal een sul met namen trouwens). Eigenaardig trouwens dat ze je gegevens hebben achterhaald. Is de provider wel betrouwbaar?

  @Leibele: ik ook.

 11. FeeX
  FeeX at | | Reply

  Vreemd * verbrand direct haar non commerciele foto/vakantiealbums..*

  Stel dat ik op straat (openbaar terrein) lig te creperen dan mag ik wel worden gefilmd en gefotografeert voor op het nieuws..(*commercieel*)
  Dat brengt dus geld in het laatje..
  Stel dat ik die officiele berichtgeving van mijn ‘crepeermoment’ op de log zet, ben ik strafbaar?(*Gratis reclame op de koop toe?*)
  Moet ik boete betalen?
  Schending van de privacy?

  😕
  Het is maar hoe je het bekijkt!

 12. Mick
  Mick at | | Reply

  Je zou hier toch langzamerhand knettermesjogge van worden …
  :-w

 13. Jaco
  Jaco at | | Reply

  Een spannende zaak, met gevolgen die ongeacht de uitkomst invloedrijk zullen zijn. Ik wacht het met spanning af.

 14. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Feex: Nou ja, je kan toestemming vragen of je het artikel of de foto mag plaatsen. Maar krijg je die toestemming niet, dan mag het wettelijk gezien niet nee. Of je een boete moet betalen hangt dan weer van de rechter af. Een auteur kan je een claim sturen maar zoals in deze zaak is het afwachten wat de rechter van de claim vindt.

  @Mick: nou ja, het is goed dat er nu een rechtzaak komt denk ik. De claims werden al verstuurd.

  @Jaco: *gooit de popcorn vast in de magnetron* 😉

 15. GobboE
  GobboE at | | Reply

  hmmm… een belangrijke zaak…ik hoop dat je ons op de hoogte houdt???

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply