10 Responses

 1. christinA
  christinA at | | Reply

  =maar als onschuldigen – onder wie ik zelf – =

  Beetje vreemd, inderdaad.
  Bijna godwinwaardig.

 2. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Heb uitdrukkelijk gepobeerd dat te vermijden 🙂

 3. Irene P
  Irene P at | | Reply

  Is er geen contract ondertekend, was deze onduidelijk geformuleerd?
  Ik vraag me af welke reden er toe heeft gewogen om je “vrijheid” als freelancer uit handen te geven? Om enkel het in de gaten houden waar je werk staat komt op mij ook erg ongeloofwaardig over.

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Denk niet dat er vrijheid uit handen gegeven wordt, slechts een al gepubliceerd artikel om er auteursrechten op te laten sporen, te verdienen op advertentieinkomsten en het door te laten verkopen. Dat lijkt me dan weer een vrij bewuste keuze.

 5. Irene P
  Irene P at | | Reply

  Ik bedoel vrijheid van zelfstandigheid:”> Na het lezen van een artikel waarin juist deze vrijheid van zelfstandigheid als de echte freelancer werd omschreven begrijp ik niet dat men deze uithanden geeft aan een bedrijf waar alles draaid om geld?

 6. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Irene: ah, ik miste het punt duidelijk. Ja dat begrijp ik eerlijk gezegd dan ook niet geheel.

 7. Tjanne Hartman
  Tjanne Hartman at | | Reply

  Nog maar een reactie dan: Bij Cozzmoss is inderdaad een contract ondertekend waarmee ik toestemming gaf dat het bedrijf ‘hergebruik’ van mijn artikelen opspoorde. Ik heb er persoonlijk nooit een cent aan verdiend en door de vervelende publiciteit heb ik me ook teruggetrokken als cliënt van het bedrijf, dat overigens door een oud-collega en zeer respectabel persoon is opgericht en wordt geleid. En ergens sta ik ook nog steeds achter hun doelstelling: in de multimediale tijd van tegenwoordig worden je verhalen tenslotte overal zo makkelijk geplaatst.
  Dat het destijds zo hard gespeeld werd als in Den Bosch, had ik niet kunnen vermoeden en daar ben ik dan ook nogal op afgeknapt. Bovendien heb ik er geen enkel probleem mee als organisaties een verhaal van mijn hand op hun site plaatsen. Sterker nog; het is gratis reclame.
  Dus ben ik wellicht wat naïef met Cozzmoss in zee gegaan….

 8. christinA
  christinA at | | Reply

  k heb er persoonlijk nooit een cent aan verdiend

  Maar daarom gaat het toch, de schrijver geven wat hem toekomt?
  Daar is op zich niets fout aan.
  De handelwijze van Cozmoss is wat laakbaar is.

  Bovendien heb ik er geen enkel probleem mee als organisaties een verhaal van mijn hand op hun site plaatsen

  Om toekomstige problemen te voorkomen zou je misschien onder je artikelen een creativecommonse license kunnen gebruiken.

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Tjanne: misschien wat naief mee ingestapt. Maar inmiddels heb je je teruggetrokken begrijp ik, en dat vind ik persoonlijk een prachtbesluit. Wie weet ook een statement richting Cozzmoss dat de werkwijze ook op andere manieren kan.

  En wat ChristinA al aangeeft. denk niet dat veel mensen problemen hebben dat je verdient aan je werk. Het is de manier waarop Cozzmoss te werk gaat wat het schrikbarend en vervelend maakt.

  Dankjewel voor je reactie.

 10. CiNNeR » Blog Archive » Tjanne Hartman: positief signaal

  […] april schreef ik op mijn log een open maar niet zo harteijke reactie naar Tjanne Hartman, journaliste en toen nog aangesloten bij Cozzmoss. Inderdaad, ‘toen […]

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply