20 Responses

 1. Rian
  Rian at | | Reply

  OT: Ben er weer helemaal bovenop. Waarschijnlijk toch iets verkeerds gegeten. Dank voor je reactie !

 2. christinA
  christinA at | | Reply

  Het auteursrecht op deze artikelen en verspreiding wordt via Contendor geregeld.

  Dit zou genoeg moeten zijn voor iedereen.

 3. desiree
  desiree at | | Reply

  Je bent helemaal duidelijk in je blog, maar het wordt zo langzamerhand wel heel verwarrend voor mij…
  Ligt dat nou aan mij of 3:-O
  Aan de rest van de wereld :-b
  Je zou toch drie keer nadenken voordat je nog leuk spontaan aan een web-blog wil beginnen.
  Vrijheid van meningsuiting wordt op deze manier monddood/blogdood gemaakt…

 4. Suffie
  Suffie at | | Reply

  De naam alleen al: Korstmos….

  Zegt iets over het nivo…

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Rian: jullei ehbben elkaar toch niet vergiftigd he? 😉 Blij dat je er weer bovenop bent.

  @ChristinA: toch zegt iets me dat niet alle partijen daar zo over zullen denken 😉

  @Desiree: nou ja, je kan je mening er wel weer vrijelijk over geven 😉 Maar gezellig is anders.

  @Suffie: helemaal waar. Maar ben toch wel benieuwd wat de uitkomst van dit geval gata zeggen over het niveau van de andere partijen ..

 6. Arnoud Engelfriet
  Arnoud Engelfriet at | | Reply

  Ik ken de contracten natuurlijk niet, maar zoals jij het hier schetst, is het duidelijk dat Richard goed zit. Het zou kunnen dat Contendor iets beloofd heeft dat ze niet waar kan maken. Of dat De Jager niet heeft opgelet toen hij het contract met Contendor of de krant in kwestie sloot. Maar dat is natuurlijk niet Richard’s probleem.

 7. Redstar
  Redstar at | | Reply

  @ desiree, Gewoon zelf schrijven en er is niets aan de hand 🙂

  Wat een gedooe. Denk je dat je goed zit, zit je nog fout.. dubbel checken alles dus.

 8. Y
  Y at | | Reply

  Tsja, en toch… Ik ben er nog steeds niet over uit wat ik vind van die zogenaamde journalistenblogs. Journalistiek is een vak. Hoewel ik dat kotsmost inderdaad vreselijk vind (en schaamteloos), kan ik er ergens wel inkomen. Als mensen zomaar even jouw werk copy-pasten, kan ik me voorstellen dat dat niet oké voelt.
  Als je begrijpt wat ik bedoel…

  Gelukkig heb ik deze problemen niet. Hulde aan de fictie, hulde aan een verwerpelijk brein. Of zo!

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Arnoud: het is niet Richards probleem maar goed, hij moet zich er toch mee bezig houden jammer genoeg. Ben wel benieuwd wie waar nu fout zit. Het geeft wellicht wel aan dat niet alleen particulieren tegen auteursrechtproblemen aanlopen.

  @Redstar: dat is niet meer te doen natuurlijk. En waarom zou je ook, als je een afspraak hebt met een buro wat auteursrechten regelt, mag je er toch wel vanuit gaan dat dat ook zo is.

  @Y: ik snap wel wat je bedoeld. Denk dat het sterk af hangt van wat, waarom en hoe. In dit geval gaat het om een datingsite, diegene pretendeert geenzins ook maar amateurjournalist te zijn verder. Maar vindt het leuk om wat artikelen bij te kunnen voegen die met dating te maken hebben. Hij betaalt er voor, het artikel wordt weer eens afgestoft en de daters hebben wat te lezen op een miezerige zondagmiddag.

  Daarbij, andersom is het ook niet altijd zuivere koffie denk ik. eEn krant kan zich heel wat meer permitteren wat betreft overnemen en doet dat ook aan de lopende band. Is journalistiek een vak waar sommige journalisten zich makkelijk vanaf kunnen maken 🙂

  Heb je zelf vroeger nooit eens een collage gemaakt met knipsels of een verzameling info uit kranten en tijdschriften geknipt? Vaak verschilt het daar niet veel van ..

 10. Erick
  Erick at | | Reply

  Er staat toch ‘mogelijkheid’ van afdracht? En pzc is niet dvhn: dat had Richard beter moeten checken lijkt mij.

 11. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Erick: de mogelijkheden heb ik gequote van de site. Daarnaast heeft Richard gewoon zelf een duidelijke overeenkomst met contendor. Dus hoeft hij helemaal niets te checken.

 12. Robert Engel
  Robert Engel at | | Reply

  Vrijheid van meningsuiting wordt altijd monddood gemaakt als iemand het niet met je eens is. Het overkwam me al toen ik mijn eerste blog plaatste. Had nog nooit van bloggen gehoord toen iemand mij op het volkskrantblog wees. ‘Moet je doen, dat is echt wat voor een schrijver als jij.’ Zo gezegd, zo gedaan. Kut-Marokkanen, was mijn eerst column. Meteen lag er een mail van de redactie in de box. Kan niet, is discriminerend en het regent hier klachten. Niet waar, vond ik en legde uit hoe dat allemaal in elkaar zat. Gelijk had ik, en kreeg ik.

  Zo is het altijd gebleven. Men staat in de rij om vooral aan te geven dat iets niet kan. Niet alleen bij mij, bij iedereen. Vandaag nog vond het bandietenclubje van Bond tegen het Vloeken nog dat Jezus niet als hond mag worden afgebeeld en Muntz vervolgd moet worden. Live with it, en sla keihard terug. Mekker niet over vrijheid van meningsuiting, doe aan vrijheid van meningsuiting. Zoals die jongens van dat anarchistenclubje in Amsterdam. Gewoon de Koninging ophangen, omdat het mag.

  Buiten dat: het auteursrechtrapaille is al helemaal niet om je aan te storen. Publiceer gewoon. Komen er claims, ga naar de rechter en maak ze af.

 13. christinA
  christinA at | | Reply

  Vandaag nog vond het bandietenclubje van Bond tegen het Vloeken nog dat Jezus niet als hond mag worden afgebeeld en Muntz vervolgd moet worden.

  Ik heb toen die uitzending gezien, de aktie van BTV is kolumpje waard.

 14. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @christinA: u vraagt, wij draaien 🙂

 15. christinA
  christinA at | | Reply

  Grijns.

 16. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Je bent ook echt overal trouwens (was er niet op gekomen om even in het engels te zoeken) 😀

 17. CiNNeR » Blog Archive » Henk Blanken: dit deugt niet

  […] – zoals hij vertaalde ’plagiaat diefstal‘ – nog door de beugel? Wat is er werkelijk aan de hand, was de […]

 18. Henk Blanken
  Henk Blanken at | | Reply

  Beste Cinner, ik kende de kwestie van Richard niet, en kan ook niet nagaan – zit nu vakantie te houden in Spanje – wat er mis is gegaan. Kennelijk heeft hij een artikel uit de PZC overgenomen dat is aangeboden door Contendor, in de veronderstelling dat de rechten waren geregeld via Contendor. De auteur van dat stuk was het daar niet mee eens. Als ik Richard was, zou ik verhaal halen bij Contendor (en ik heb de indruk dat hij dat ook heeft gedaan). In die driehoeksgedoe maakt iemand een vergissing, maar zolang niet vast staat wie dat is – en jij weet dat ook niet zeker – lijkt het me wat voorbarig om mij ervan te betichten dat ik niet deug. Los daarvan werk ik voor DvhN, niet voor Contendor. Contendor is een zustermaatschappij van DvhN, als onderdeel van NDCVBK. Ik zal volgende week mijn collega’s bij Contendor vragen wat er is misgegaan.

 19. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Henk: Heb je inmiddels een mail gestuurd met de uitgebreide uitleg van de gang van zaken, fijn dat je je er in wil verdiepen. Richard was niet alleen in de veronderstelling dat de auteursrechten waren geregeld via Contendor, dat is exact waar de overeenkomst met Contendor om draait. Niet voor niets is de claim richting Richard teruggetrokken, opnieuw wegens de overeenkomst dat Contendor de auteursrechten degelijk regelt.

  Verder heb ik je niet bericht van niet deugen, ik heb de vraag gesteld of Henk Blanken deugt. Daarbij dezelfde vrijheid nemende die jij eerder ook liet zien. Dat kan toch geen gevoelige snaar geraakt hebben?

 20. CiNNeR » Blog Archive » Henk Blanken: dit deugt nog steeds niet?

  […] op auteursrechtschendingen – zoals hij vertaalde ’plagiaat diefstal‘ – nog door de beugel? Wat is er werkelijk aan de hand, was de vraag?  Verder […]

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply