5 Responses

 1. Xiwel
  Xiwel at | | Reply

  Zeker positief, maar ook wel erg naief. Zeker journalisten zouden toch ook beter moeten weten. Eigenlijk is C$M$ te vergelijken met een particuliere stadswacht die betaald wordt per opgebrachte burger die iets fout doet. Ik kan je garanderen dat zo’n constructie tot onnodige knokpartijen leidt. Daarom is het maar goeddat de politie dit werk doet en/of controlleerd. Qua auteursrechten is er gewoon de NVJ die volgens mij een stuk normaler doet.

 2. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  De NVJ speurt zelf niet acief naar auteursrechtschendingen maar biedt (o.a.) hulp aan de auteur bij dat soort zaken. En dat kunnen vergelijkbare zaken zijn als waar cozzmoss zich op richt dus ik weet niet of er echt zulke enorme verschillen tussen de organisaties zitten op dat vlak? Hoewel, zij hebben niet als doel op de schendingen te verdienen, dat is wel een aanmerkelijk verschil.

 3. Alfred
  Alfred at | | Reply

  Ze zijn wel bezig met andere “fatsoenlijke’ clubs zoals de VVL en LIRA om naar auteursrechtschendingen te speuren. Maar ze willen het netjes doen met schikkingen en zeker niet direct de een of andere rekening sturen. Per slot hebben auteurs / journalisten er geen zin in om door bloggers voor inhalig te worden gehouden. Helemaal sluitend krijg je de boel nooit, zeker niet omdat er zo veel verschillende en vooral vage contracten bestaan. Vaak is het zo dat ook krantenuitgevers maar mogen doen wat ze willen met de stukken van hun freelancers en dat is oneindig malen erger. Een claim van een krantenuitgever op een club als Cozzmozz – of hoe spel je dat – is daarbij dus niet uitgesloten, wat op zich nogal grappig is ( Cossmozz die op haar beurt het geld moet afstaan aan de grote uitgevers [als die er een mannetje / vrouwtje op zetten].

 4. citrientje
  citrientje at | | Reply

  zo zie je maar weer zelfs de schrijfster stond er niet helemaal achter. J

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Alfred: ja dat kan ook nog gebeuren inderdaad, zou wel een wonderlijke zaak worden. En misschien aangeven hoe complex een op zich heldere wet kan worden als deze zo gedetailleerd wordt toegepast.

  @Citrientje: Ja inderdaad. Een deel staat er wel achter, Karin de Mik (waar ik mee te maken had) liet aan duidelijkheid niets te wensen over. (Ik was een dief!). Heb nog een auteur gesproken die volgens mij een slecht idee had wat Cozzmoss nu werkelijk deed maar zij heeft het contact op een gegeven moment laten liggen, dus weet niet hoe dat afgelopen is.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply