9 Responses

 1. christinA
  christinA at | | Reply

  eze (blanke) meneer liet volgens een buurtbewoner op woensdag 14 mei om 8.45 de poep van zijn hond op straat liggen in Oud-West.

  Dit is het engste stukje.
  Op aanwijzing van zomaar een individu die wordt gelegitimeerd als “buurtbewoner”, wordt de vinger gewezen naar een voorbijganger met hond.
  En deze wordt dan geexposeerd onder het motto:wij, de fatsoenlijken versus hen .

 2. Cornette
  Cornette at | | Reply

  Vrijwel iedere dag vind ik poep in één van mijn plantenbakken op het terras (let wel, dat terras is op de eerste etage!). Dus dan mag ik geen foto van mijn buurman op internet plaatsen? Wat die buurman met die poep te maken heeft? Geen idee, maar het lijkt met wel handig om iemand de schuld te geven en het is een drol van een vent. Daarom.

 3. Robert Engel
  Robert Engel at | | Reply

  Nee, dat mag je inderdaad niet. Het heeft iets weg van een volksgericht. Wij zijn goed en hij is fout. Veroordeeld zonder proces. Zo heb ik de schurft aan mensen die plantenbakken op hun terras plaatsen. Kost alleen maar water en belast daardoor het milieu onnodig. Foto op internet plaatsen, naam en adres er bij en hupsakee.

  Ga gewoon eens godverdomme met serieuze zaken bezig zijn, lul van een VVD’ert.

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @christinA: inderdaad. Toen ik het las dacht ik nog dat de foto op heterdaad gemaakt was en toen vond ik het al eng genoeg. Maar het is totaal hear say. Heb je de pest aan wie dan ook, kan je terecht bij VVDert Werner Toonk.

  @Cornette: Ja. En straks wordt er een mijnheer met een hondje in elkaar gemept. Die woonde toevallig op de hoek Bilderdijk/ De Clerq. De daders zullen later verklaren dat ze VVDert Toonk een handje wilden helpen. Jammer dat het een andere mijnheer was. Of de fotograaf was niet alleen ‘buurtbewoner’ maar had de pest aan deze mijnheer omdat hij zijn vrouw had geneukt. Nu staat de mijnheer op een website omdat de wethouder graag aan geruchtenstroom doet. Zo is er voldoende te bedenken waarom we zaken aan politie en rechter laten in plaats van zelf rechter te gaan spelen.

  Misschien moet je aangifte doen van de poep in je plantenbak.

 5. Tamara
  Tamara at | | Reply

  Werner Toonk is mijn buurman.

  Waarschijnlijk nam hij het daarom persoonlijk toen ik hem schreef dat hij de wet op Privacy overtrad.
  Buiten dat, is er nog het portretrecht, smaad/laster en aanzet tot geweld.

  Op mijn schrijven kwamen bizarre antwoorden, waaronder de opmerking, dat ik eerst moest aantonen dat er een Privacy wet is & dat hij die overtrad.

  (Helaas verwijdert hij veel reactie’s die hem niet aanstaan)

  De oude man op de foto, is door heel veel mensen herkent.
  Hoe groot de schade wordt die hij oploopt???
  Ik hoop geen schade, maar wel de kans om ruimschoots in de media zijn verweer te doen.

  Of ik het persoonlijk opvat?
  Jazeker, want het gaat om Privacy & daar hecht ik grote waarde aan.

  Wie in deze de wethouder is, of bij welke partij hij hoort, dat zal me een rotzorg zijn. Wat hij heeft gedaan, mag niet.

 6. Leibele
  Leibele at | | Reply

  Binnen de politiek smijten ze graag met stront.

 7. Suffie
  Suffie at | | Reply

  @Tamara: Dat aanzetten tot geweld intrigeert me… Vertel eens?

 8. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Tamara: gezellig zo’n buurman. Het gaat mij ook met name om wat hij meent te kunnen doen. Maar ook dat een politici blijkbaar gene flauw benul heeft van de wet en dat ook niet zelf even nazoekt.

  @Leibele: LOL

  @Suffie: ik heet geen Tamara maar ik vermoed een te leggen verband, dus doe ik toch een reactie 🙂 Deze wethouder plaatste niet alleen de foto, hij riep ook op mensen die hun hond op straat laten poepen bij hem aan te geven en eens wat te doen. Vervolgens spreekt hij het vermoeden uit waar de exacte woonplaats van de man zou kunnen zijn. Waarvoor? Om de mijnheer in kwestie even op te gaan zoeken? Het behelst wel een risico dat soort uitspraken denk ik.

  (De wethouder had beter een snoeiharde cartoon kunnen tekenen om zijn mening te uiten. Of nee, dat is een zwaar delict natuurlijk 😀 )

 9. Tamara
  Tamara at | | Reply

  @Suffie.

  Tja, ik heb nogal wat comments gelezen, die erg negatief waren richting de man op de foto. Daar zaten ook veel A’dammers tussen, en het zou niet de eerste keer zijn dat er iemand fysiek wordt lastig gevallen vanwege een artikel in de media.

  @CiNNeR.

  Een Cartoon was wel een geniale actie geweest 😉 :d

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply