5 Responses

 1. HKH
  HKH at | | Reply

  Het wordt tijd voor een nieuw beleid. Ik zie om mij heen ook steeds meer mensen afglijden. Vandag is er 150 miljoen te verdelen en ik maak me ernstige zorgen over de keuzes van CU en CDA (PvdA doet voor het eerst sinds tijden een poging.) Maar en oppoetsen van een kerk staat in schril contrast tot jouw relaas. Bah!

 2. frans54
  frans54 at | | Reply

  Het is nog steeds niet goed mogelijk een correct en volledig beeld te krijgen van wat er gaat gebeuren met de ziektekostenaftrek. Maar zoals het tot nu toe in de media verschijnt lijkt het er op dat het mij volgend jaar ongeveer 3/4 maandinkomen (netto!) gaat kosten. Zo verdienen ze die verhoging van de WAO van 70 naar 75% – die feitelijk niet eens de gevolgen van jarenlange ontkoppeling compenseerde – wel heel snel dubbel en dwars weer terug. (en mijn uitkering ging na in januari minimaal gestegen te zijn in juni trouwens met ongeveer achteneenhalve euro omlaag – volgens UWV om een reden waarover ik recent bericht had gekregen of binnenkort zou krijgen: ik zit nog te wachten op dat bericht)

 3. frans54
  frans54 at | | Reply

  Oh: en geen geld beschikbaar? Ze hebben dus de besparing die ze hiermee bereiken (ik meen 800 miljoen) al op voorhand aan iets anders uitgegeven?! Nogal voorbarig en brutaal als je het mij vraagt.

 4. GobboE
  GobboE at | | Reply

  De Nederlandse gezondheidszorg is echt zorgwekkend…vooral vergeleken met omringende landen als Belgie, Duitsland en de Scandinavische landen: het is hier triest gesteld met de zieke

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @HKH: ook al zo’n voorbeeld van absurde politiek. Net als de klimoterheffing waar dan onmiddelijk opnieuw een belastingmaatregel bij moet voor de provincie en de politiek met droge ogen beweerd dat het om lastenverlichting gaat??!!

  @frans: inderdaad en al kan je het niet exact uitrekenen, de schatting is om mismoedig van te worden. Alles wat geld oplevert wordt tegenwoordig bij voorbaat al ingepland trouwens. Dat is niet bijzonder meer geloof ik onder Balkenende-Bos

  @GobboE: de omringende landen kennen weer andere problemen dus ik durf niet meteen te oordelen dat het daar inmiddels veel beter is als hier. Maar dat daargelaten, blijft het hier maar achteruit gaan zonder dat iemand ook maar het idee heeft dat er nog iets mee verbeterd.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply