5 Responses

 1. ton
  ton at | | Reply

  Niet wetenschappelijk onderbouwde uitingen bij reclames voor geneesmiddelen en/of (vermeend) gezondheidsbevorderende producten moeten gewoon wettelijk verboden worden.

 2. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Denk vooral dat patientorganisaties verboden moet worden een produkt aan te bevelen. Geef dan aan dat je gesponsored wordt door een fabrikant. Want zelfs produkten die wel enigzins een wetenschappelijke basis hebben, wordt er een aanbeveling gedaan en voor een specifiek merk. De objectiviteit van patientorganisaties raakt zo ver te zoeken of hebben in elk geval de schijn tegen.

 3. citrientje
  citrientje at | | Reply

  is wel zo maar dan moet de maag/darm/leverstichting niet zijn medewerking verlenen aan zo’n spot. Want ik neem aan dat ze er van weten.

 4. boeloeboeloe
  boeloeboeloe at | | Reply

  doe es werken

 5. MetaBool
  MetaBool at | | Reply

  Levensmiddelenfabrikanten weten heel goed dat hun voedingsproducten van inferieure kwaliteit zijn. Het voornaamste voordeel van raffineren is een langere houdbaarheid maar dan houdt het wel op. Het gebrek aan voedingswaarde wordt met veel marketing-bombarie gecompenseerd door van alles en nog wat toe te voegen. “Verrijkt” heet het dan ineens, met bijvoorbeeld vezels vitamines en nuttige bacteriën, die er dus doorgaans in een erder stadium uitgehaald zijn. Ergerlijk zijn de gezondheidsclaims, waarmee dat soort producten opgehemeld worden tot medicijnen, terwijl al dat mooi verpakte industriële voer niets met volwaardige voeding te maken heeft. Dat geldt natuurlijk ook voor surrogaatproducten als Blue Band margarine, dat geen boter is en ook niet zo genoemd zou moeten worden omdat het zowel qua voedingswaarde als smaak niet kan tippen aan het origineel. De beste remedie is natuurlijk om er met zijn allen gewoon niet in te trappen door die minderwaardige rommel in de winkel te laten staan.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply