11 Responses

 1. ton
  ton at | | Reply

  Ik kan mij hoe dan ook niet herinneren een schoolarts gezien te hebben na de eerste helft van de lagere school, zeg maar na ongeveer mijn negende of tiende levensjaar. Daarvan herinner ik mij weer alleen de stethoscoop en dat ik op mijn hand moest blazen, terwijl de schoolarts in mijn onderbroek keek. De enige ongewenste intimiteit die ik, voor zover ik nog weet, heb ondergaan. Tòch heb ik tot heden een redelijk rustig bestaan geleefd en het leven van anderen (op mijn scheiding na) niet bovenmatig verstoord. Zou Rouvoet werkelijk denken dat de christelijke incest (het zaad mag niet verspild worden) gemeengoed is?

 2. frans54
  frans54 at | | Reply

  Mijn herinnering aan de schoolarts komt aardig overeen met die van Ton, tegen de tijd dat het zinvol zou worden naar de ontwikkeling van schaamhaar te kijken was er in geen velden of wegen een schoolarts meer te bekennen op de scholen waar ik toen inmiddels op zat.

 3. FeeX
  FeeX at | | Reply

  Er zijm nu al ellenlange dossiers van de gezinnen die ontspoort zijn en maar niet op de rit komen.. en op straat of.. tussen wal en schip blijven hangen..
  De kinderen van 14 en jonger staan al automatisch dna geregistreerd bij de hielprik.
  Dagelijks worden we al gefilmd bij de normale handelingen zoals pinnen.
  Tja.. wat haalt dat uit?
  Als ik in D land te hard rij en een bekeuring krijg, werkt de politiek ook mee om mijn persoonlijke gegevens te verstrekken naam ( ook geboortenamen) adres en geboortedata.. wie weet wat nog meer.
  Al mijn financien zijn op te vragen dmv fiscaal nr.
  Wat is er nog privé zal ik zeggen..
  Ik weet het bloedgroep van mijn kinderen niet eens.. wel eens om gevraagd ,maar schijnbaar niet de moeite om deze beantwoord te krijgen.

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @ton/frans: ik moest op mijn veertiende ineens naar de schoolarts omdat ze me eerder waren vergeten. Dat was wel een genante vertoning, een mannelijke arts die ook maar vast mijn borstgroei en schaamhaar bewonderde en verder eigenlijk ook niet goed wist waarom ik alsnog erheen gestuurd was. Op zijn papieren kon hij eigenlijk niets kwijt omdat die bestemd waren voor een negen jarige en uiteindelijk vroeg hij maar of ik gelukkig was en toen kon ik met excuses voor de rare vertoning naar huis. Geloof dat het genanter voor hem was dan voor mij zelfs.

  Maar goed, nog steeds heeft het een geen zak met het ander te maken en is de Tweede Kamer vergeten waarvoor de hele handel in het leven geroepen ‘moest’. De schoolarts kan terugverwijzen naar de huisarts maar heeft met de schoolloopbaan toch niets te maken.

  @Feex: dat was aanvankelijk al mijn bezwaar, de problemen zoals bij het meisje van Nulde kwamen geheel niet voort uit slechte registratie maar uit volkomen beroerd handelen van jeugdzorg. Kan je registreren tot je een ons weegt, zal geen enkel verschil maken als het handelen niet veranderd.

  Dat er al niets prive is, vind ik dan een beroerde reden om de boel nog meer te laten escaleren. Bovendien hangen hier meer consequenties aan. het gaat immers niet slechts om de registratie maar ook om de ingrepen die er op kunnen volgen waar je je niet aan kan onttrekken. Zoals verplciht de kinderbescherming binnen laten omdat je arbeidsongeschikt bent en rookt dus een risico vormt. Of erger, kinderen die weggehaald worden om die redenen.

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @frans54: Overigens excuses dat ik voorheen vergeten ben een linkje naar jou te plaatsen. Het is tenslotte naar aanleiding van jouw tips dat ik de laatste twee dagen geschreven heb. Heb ondertussen alsnog een link geplaatst in de posting.

 6. frans54
  frans54 at | | Reply

  Bedankt, had er zelf trouwens geen probleem mee hoor, vond dit gewoon interessant genoeg voor een log maar had zelf al een ander onderwerp terwijl jij hier al aandacht had besteedtaan en hier een uitgebreide discussie had gehad over dit onderwerp.

 7. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  🙂

 8. Lennard
  Lennard at | | Reply

  http://www.ouders.nl/mjur2008-ekd.htm

  Wat een nare enge ontwikkelingen in dit landje. En waar is de PVV? Die hadden toch iets met vrijheid?

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Lennard: geloof je de PVV?

 10. Lennard
  Lennard at | | Reply

  Nee. Ik vraag me alleen hardop af wat ze nu echt vinden van het woord vrijheid. Het doet me vermoeden dat dat iets met hun hele oprichting te maken heeft. Maar nu geven ze niet thuis. Dus toch een one issue partij.

 11. sterrenslag
  sterrenslag at | | Reply

  meisje van Nulde is een excuus geweest voor het EDK, nooit de reden. De reden is er 1 van een hele andere orde.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply