8 Responses

 1. Erwin Troost
  Erwin Troost at | | Reply

  Is er nog ergens een stad waar geleefd mag worden of is straks de grootste brutaliteit het wildplassen, sigaretten op straat gooien en andere vuiligheid? En wordt er ook nog iets aan de ware crimineel gedacht?

 2. Henk.van.s.tot.s
  Henk.van.s.tot.s at | | Reply

  Nu vond ik in de tijd dat ik zelf nog rookte, dat er een verbod op filtersigaretten moest komen omdat die rotdingen niet vergaan en het straatbeeld verpesten.
  Dat vind ik nog.
  NB.
  Als het blijkbaar te veel moeite is om een sigaret goed uit te maken en daarna bij zich te houden tot men bij een vuilnis- of asbak komt, mogen ze van mij een bekeuring geven.
  Het zelfde geld voor de groep herkauwers, die het blijkbaar nodig vinden om de boel op straat te mikken.
  Ook voor het achterlaten van andere rotzooi mogen van mij flinke bekeuringen worden uitgedeeld.
  Houdt Nederland Schoon!
  Er zijn al genoeg lelijke dingen te zien op straat:
  rijtjeshuizen, lelijke gebouwen, dom voor zich uitkijkende politici en nog het een en ander 😉

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Erwin: dáár is geen tijd meer voor he, weet je wel hoeveel al dat handhaven kost man. (Hier wordt je aan de lopende band lastig gevallen over wiet maar aangifte willden doen van ernstige misdrijven, kan met wat pech twee weken duren)

  @Henk: Als de gemeente overal gemeentelijke asbakken gaat plaatsen en dan wel ook de lokale belastingen verminderen, vind ik het prima.

 4. Henk.van.s.tot.s
  Henk.van.s.tot.s at | | Reply

  @Cinner,
  Kan geen kwaad, lijkt me op stoppen na de beste oplossing 😉

 5. Robert Engel
  Robert Engel at | | Reply

  De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dwars tegen elk verbod in ga. De mensen die mij beter kennen weten dat ik walg van types die hun teringzooi in de publieke ruimte dumpen. Het heeft dan ook niets met leven te maken als je in een stad je zooi niet op straat gooit, maar met beschaving, geen last voor het milieu veroorzaken. Bovendien, waarom zou een ander jouw blikje opruimen?

  Je moet hier in Zandvoort eens aan het einde van een mooie dag zien hoe gezinnetjes het strand verlaten. Die laten de pakjes chocomel van de kids, het papier van de friet en de zak van de frikandellen gewoon liggen. Ruimt een ander wel op, denkt men. Of eigenlijk: ze denken er volgens mij helemaal niet over. Vroeger werd de mens nog opgevoed met het idee dat publieke ruimte van ons allemaal is. Tegenwoordig is publieke ruimte is om je in voor te bewegen.

  Ik ben in elk geval blij dat mijn kleine neefje dergelijke zaken nog wel krijgt bijgebracht. Ik mag dan een erg progressief en liberaal iemand zijn, maar ben oerdegelijk op dat gebied.

 6. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Henk: zijn we het toch nog rap eens 😉

  @Robert: maar het gaat niet om het blikje of het frietzakje, het gaat om de peuk. En op een of andere manier denk ik zomaar dat jij je peuken ook niet uitmaakt om vervolgens in je zak te stoppen. Of heb ik dat grondig mis?

 7. frans54
  frans54 at | | Reply

  Het is natuurlijk wel zo dat rommel op straat gooien altijd al verboden was in (nagenoeg) iedere APV. Als je dat fritebakje in het zicht van een agent op straat gooide kreeg je ook gegarandeert een bon. En als je de asbak van je auto even in de goot leegde idem. Eigenlijk nogal vreemd dus dat als je de inhoud van die asbak peuk voor peuk op straat gooide dat zonder gevolgen bleef.

 8. Robert Engel
  Robert Engel at | | Reply

  @Cinner
  Dat heb je inderdaad grondig mis.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply