3 Responses

 1. desiree
  desiree at | | Reply

  Ik las het ook en dacht meteen aan jouw situatie.
  Preventief testen is goed, het voorkomt veel ziekteuitval.
  Maar om alles aan een psychische kapstok te hangen…
  Nope!
  Daar komen de meeste misdiagnoses uit voort helaas.
  Vooral psychiatrische patienten of mensen die gevoeliger zijn die daardoor pas in heel laat stadium bijvoorbeeld kanker bij wordt geconstateerd waar men wat aan had kunnen doen als de patient niet drie keer naar huis eerder was gestuurd met de mededeling het wat rustiger aan eerst te doen.
  En die psychologisering in de maatschappij wordt op dit moment voornamelijk gebruikt om de mensen net nog iets harder te kunnen laten werken dan ze al deden, elk jaar net iets meer. Als ze dat eens zouden onderkennen en wat meer rekening houden met de werkdruk die men oplegt en iets laat zakken zie je het ziekteverzuim en klachten ook zakken vermoed ik.

 2. frans54
  frans54 at | | Reply

  Mijn huisarts gaat alleen om met mijn klachten nadat ik eerst contact heb gehad met het transplantatieteam en dat geoordeeld heeft dat ik er wel mee naar de huisarts kan. Ik heb dan iha hun kant van het verhaal al en hun inschatting van wat er moet gebeuren en daar luistert mijn huisarts prima naar. Ook bij het transplantatieteam wordt goed naar de patiënten geluisterd, wat mee zal komen doordat er nog niet zo heel erg veel longtransplantaties zijn uitgevoerd en ze nog met enige regelmaat tegen verrassingen aanlopen, wat mensen zelf bedenken/ervaren kan dus belangrijk zijn en hen op het spoor zetten van iets waar ook rekening mee gehouden kan/moet worden. Ook bij mij zijn echter nog wel eens dingen over het hoofd gezien, wat deels terug te voeren is op dat “nog niet alles is bekend”.

 3. HKH
  HKH at | | Reply

  Ik moet zeggen, ik zie mijn huisarts weinig. Echter had ik de laatste keer wel sterk het gevoel dat ik afgepoeierd werd. Volgens haar had ik (diagnose in twee minuten) een verwaarloosde bijholte ontsteking. Ik werd met een spray naar huis gestuurd. Nu twee maand later heb ik niet het idee dat het geholpen heeft.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply