9 Responses

 1. Marti
  Marti at | | Reply

  Een bericht waarop mijn (autistische) zoon reageerde met “als ze een hersenscan nodig hebben om te ontdekken dat ik autistisch ben zijn ze zelf hard aan een scan toe”.

  OT: krijg steeds een foutmelding op de mail die ik verstuurde; wel iets binnen gekregen of zit er een kink in de kabel?

 2. frans54
  frans54 at | | Reply

  Ik had hetzelfde idee als de zoon van Marti (en ik ben niet eens autistisch): stop eerst die man zelf maar eens in een scan om te bepalen welk steekje er bij hem los zit.

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Marti: de kanjer 😀

  Heb geen mail gekregen nee. Zal jou even proberen te mailen ..

  @frans: overenthousiasme denk ik ..

 4. Poelekie
  Poelekie at | | Reply

  Ah, weer eens een professor die graag aandacht wil! Uiteraard kan het ook nog een gevalletje “extreme misquote” uit een proefschrift/artikel zijn, want sommige journalisten hebben wel iets horen rinkelen, maar weten niet wat een klok eigenlijk is. 😉

  Maar zelfs als deze meneer professor bloedserieus is: ik ben benieuwd wie dat dan zou moeten gaan betalen en waar ze al die scans willen laten doen. Want een MRI en/of CT-scan is nogal prijzig en zo’n aparaat zet je ook niet in je woonkamer. Was dat wel zo, dan hadden ziekenhuizen er wel meer en waren er geen wachtlijsten. Tenzij hij ook spontaan een nieuw soort scan met bijbehorende apparatuur bedacht heeft. Dan is hij is spontaan niet meer gestoord, maar gewoon retecommercieel! :d

 5. Richard H
  Richard H at | | Reply

  Op m’n werk hebben ze geen scan nodig om te weten hoe gestoord ik ben.

 6. Peter
  Peter at | | Reply

  In maart 2007 kwam Verbeke ook al in het nieuws met het idee dat een hersenscan nuttig is voor sollicitanten zelf.
  Zijn stelling: niet iedereen is een goede verkoper, niet iedereen is een goede telefonist, of (om eens een beetje aan te sluiten bij sommige stukken op dit weblog), niet iedereen is een goede dokter.
  Een hersenscan kan aantonen, zegt Verbeke, waar je kwaliteiten wel liggen en zodoende behulpzaam zijn bij het vinden van de juiste job.

  En langzaam aan schuiven we op van “ik denk, dus ik ben” naar “mijn scan zegt wat ik ben”.

 7. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  blah

 8. Peter
  Peter at | | Reply

  Eh… blah? Misschien begrijp ik dat verkeerd. Reactie was bedoeld ter illustratie van je artikel. Verbeke is al wat langer bezig zijn scan te promoten, maar ik denk niet dat het een zaligmakend instrument is bij de beoordeling van mensen.

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  Ow sorry Peter, dat was geen reactie maar een probeersel toen ik zelf geen reactie meer doorkreeg. Vergeten weg te halen!

  Ben het volledig met je eens.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply