9 Responses

 1. Peter
  Peter at | | Reply

  De rollator was al de wmo uit, dacht ik.
  Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de scootmobiel, de electrische fiets er uit gaan of niet meer in mogen.
  Dan nog de taxibus uit het pakket en we hebben gans geen last meer van gehandicapten op straat.

  Je moet toegeven dat de overheid de overlast op straat voortvarend aanpakt….:-?

 2. Freek
  Freek at | | Reply

  geweldig he, aangezien de wmo budgetten niet geoormerkt zijn kan dat dus ook nog eens zonder problemen. En we gaan het nog veel gekker krijgen hoor. Eigenlijk zou de regel ingevoerd moeten worden dat in iedere gemeente de wethouder die verantwoordelijk is voor de WMO ofwel zelf een beperking heeft ofwel een van zijn gezinsleden. O wacht, deze wethouder heeft al een beperking, die op gezond nadenken namelijk.

 3. Roel
  Roel at | | Reply

  Tja, een leuke oplossing zo, maar iedereen heeft uiteraard letterlijk SCHIJT aan de gehandicapte medeburger.. tijd om DAAR eens iets aan te gaan doen!!

 4. frans54
  frans54 at | | Reply

  Leuk: heb je b.v. een stevige evenwichtsstoornis willen ze je op een fiets zetten. Die je vervolgens nog zelf moet betalen ook (zelf een scootmobiel betalen zit er voor de meeste gehandicapten al helemaal niet in). Zouden gebroken heupen nou echt zoveel voordeliger zijn?:-w

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Peter: de rollator is uit de AWBZ gehaald idd. Maar zal betaalbaarder zijn dan een electrische fiets hoop ik. Het ruimt in elk geval aardig op zo. Misschien wordt de zichtbare vergrijzing meteen teruggedrongen op deze manier?

  @Freek: Ja onbegrijpelijk, er wordt alleen een moreel apel gedaan om de WMO budgetten werkelijk uit te geven aan voorzieningen voor gehandicapten. Oftewel Jet Bussemaker heeft nog eens een tripje en dat is het dan. En er wordt ook al geen paal en perk gesteld aan verstandelijke vermogens voor je bij de gemeente aan de slag kan blijkbaar.

  @Roel: nu nog genoeg mensen vinden die het iets interesseert, een probleem apart geloof ik.

  @frans: gebroken heupen komen uit een ander potje dan de WMO, dus het zal de wethouder weinig kunnen schelen vermoed ik.

 6. HKH
  HKH at | | Reply

  LOL! Sorry het is een hel slechte grap maar ik kan alleen maar lachen om zo’n armetierige vertoning… ik ben blij dat ik nog geen 85 jaar ben en in Almelo woon.

 7. citrientje
  citrientje at | | Reply

  hier ging het anders ik wilde een saxonette maar dat was een te goedkope oplossing, beter was een scootmobiel. En dat moest ik dan maar zien als een fiets.

  De fiets is er uitgehaald omdat die te laagdrempelig was.

 8. desiree
  desiree at | | Reply

  Misschien interessant om een ‘gunstige’ gemeente uit te zoeken om te gaan wonen als je iets nodig hebt van WMO als gehandicapte.
  Volgens mij kun je beter niet gehandicapt of oud worden worden in deze samenleving, maar het lijkt wel of men denkt dat je hier voor kiest of zo?

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @HKH: ja het is om te lachen zo triest. Vraag me af of dit zo kan. War als een afwijzing voor de rechter gebracht wordt? De WMO is landelijk. De invulling op gemeenteniveau maar kan me niet voorstellen dat er zo mee gesjoemeld kan worden.

  @citrientje: dat is eigenlijk ook raar. Waarom zou een fiets laagdrempelig zijn tegenover een scootmobiel, het wordt niet aangevraagd als modetrend en de keuring blijft net zo streng (en is over het geheel doorgaans errug streng).

  @desiree: het wordt met de maand erger geloof ik. Zorg rent achteruit, blijft maar op bezuinigd worden en dan dit soort fratsen er tussendoor. Las net in UWV-perspectief dat 42 van de WAOers niet kan rondkomen omdat de bijkomende kosten te hoog zijn geworden.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply