14 Responses

 1. frans54
  frans54 at | | Reply

  Voor mijn gevoel haalde die officier “er vrede mee hebben” en “vredig” door elkaar. Hij bedoelde het ongetwijfeld goed, maar het kwam er wat onhandig uit.

 2. ton
  ton at | | Reply

  Ik kan je helaas alleen nogmaals sterkte wensen en ik hoop dat je behoed wordt voor verdere domme mensen en uitspraken.

 3. Luuk
  Luuk at | | Reply

  @ frans54 Daar moest ik ook meteen aan denken.

 4. christinA eijkhout
  christinA eijkhout at | | Reply

  Ik snap wat die officier bedoelde, maar kan het niet uitleggen.

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @frans54, @luuk: Misschien is het meer dat ik het gesprek niet zo goed kan verwoorden in een log. De officier van justitie haalde de termen vredig en vrede niet door elkaar, gebruikte ze naast elkaar. Hij (en zijn collega’s) had(den) werkelijk een vredige sfeer ervaren in huis. Al klinkt het heel vreemd hierbij, het gevoel wat je kan hebben als iemand rustig op natuurlijke manier overleden is. Geen sfeer van paniek, van angst of van boosheid die je in een huis kan ervaren waar een zelfmoord heeft plaatsgevonden. Een sfeer van rust en een zien dat mijn vader ondanks de methode die voor ons zo gruwelijk overkomt, rustig is overleden.

  Denk niet dat de officier van justitie het vertelde omdat hij me wilde ontzien. Het was iets fijns wat hij ervaren had en waarvan hij dacht dat wij dat ook ervaren hadden, daarom kwam hij er zo plotseling mee.

  @ton: ik begrijp dat dit soort berichten voor teveel interpretaties vatbaar zijn. Maar in dit geval was het geen domme uitspraken of vervelend gesprek. Voor mij was het fijn om precies te weten en om te horen dat er een sfeer van vredigheid hing. Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik echt goed heb kunnen praten en iets meegegkregen heb waar ik een klein beetje mee verder kan.

  @christinA: ik vind het ook moeilijk om uit te leggen. Een van de redenen dat ik amper nog schrijf. Of eigenlijk schrijf ik nachten lang, maar publiceer het niet.

 6. desiree
  desiree at | | Reply

  Wat goed van die officier van justitie na alles wat jullie moesten meemaken die nacht en week die erop volgde van politie.
  Ik denk dat het een heel waardevol gesprek is geweest dit gesprek na al die maanden, zoals je beschrijft van wat er overblijft na alle paniek en hectiek.
  Ik denk dat nogmaals zien van foto’s de man zijn woorden zouden hebben overschaduwd en alleen maar afbraken ipv iets toevoegen.
  Al lijkt het vaak alsof de tijd te vliegt, deze momenten lijken alsof ze gisteren zijn gebeurd en dat zal zo nog een lange tijd blijven.
  Veel liefs en sterkte toegewenst
  😡 @};-

 7. DON JUAN
  DON JUAN at | | Reply

  Beste, vraag niet waarom, maar al een paar jaartjes lees ik hier regelmatig mee. Ik kan niet echt zeggen dat ik er blij van word, maar daar gaat het ook niet om. Het wordt tijd dat je jezelf een schop onder je kont geeft, je leven een andere kant opdraait en alle miserie met een grote bezem de deur uitwerkt. Vergeet de ellende en maak er iets van, de zomer komt eraan, geniet er van en maak eens zomer in je eigen leven.

  Indien het slecht overkomt is het zeker niet zo bedoeld.

  Toedels.

 8. renald
  renald at | | Reply

  “The heart has its reasons which reason knows nothing about.”:)>-

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @desiree: ja het gesprek was zeker heel waardevol. De foto’s wil ik niet zien, ik wil de mooie herinneringen houden en ik kan ook niets met die beelden. Voor het eerst begint het wat minder gisteren te lijken maar kom ik wat verder.

  @Don: dat is als zeggen ‘vergeet dat je vader zelfmoord heeft gepleegd en ga wat leuks doen’ en klinkt mij echt volslagen bizar in de oren. Rouw is een proces wat zich niet laat versnellen omdat een lezer zich blijkbaar graag weinig blij laat maken op een log.

  @renald: dat is mooi gezegd en een waar woord denk ik.

 10. GobboE
  GobboE at | | Reply

  goede god, wat heftig…
  dit lijkt niet echt vredig nee…heel veel sterkte Cinner.

 11. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Je vader is in elk geval wel gegaan op het moment dat hij dat wilde. Dat geldt niet voor iedereen die sterft. Soms te vroeg, soms veel te laat.

 12. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @GobboE: dankjewel

  @Laurent: dat is uiteindelijk wel waar. Alleen werd hij te vroeg in het leven geconfronteerd met teveel ziektes en verlies. Beide ouders waren uiteindleijk blij om dood te kunnen gaan, alleen omdat al zo verschrikkelijk afgebroken waren door ziekte. Dat voelt op een bepaalde manier net zo oneerlijk denk ik.

  Wel heel wat anders, ik kan niet meer op je log komen. Blijf een runtime error krijgen en dan sluit IE zich af.

 13. Laurent
  Laurent at | | Reply

  @Cinner: ja, het heeft ze bepaald niet meegezeten, dat is wel weer zwaar om te beseffen.

  Over mijn log: ik had daar eergisteren wat videoclips ge-embed van een optreden van de band waar ik ooit in zat, maar dat werkt weliswaar bij mij maar bij niemand anders, ik begrijp er geen hout van. Daardoor zal die crash bij jou ook wel komen. Ik haal het er wel weer vanaf.

 14. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Laurent: jammer, die had ik ook wel willen zien. Ga zo even bij je op bezoek.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply