12 Responses

 1. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Is er niet ook de stichting Correlatie voor mensen die na het zien van b.v. een heftig tv programma in de knoop zitten? Misschien dat ze die kunnen bellen en dat die beter helpt dan slachtofferhulp (nadeel is dat die voorzover ik het begreep vooral een telefonische praatpaal zijn en verder ook weinig kunnen doen), dit lijkt natuurlijk nergens op (zoals het ook bij jou – hoe formeel correct het ook mag zijn volgens hen – helemaal nergens op lijkt)

 2. Opa-Buiswater
  Opa-Buiswater at | | Reply

  Het moet bitter overkomen CiNNeR, dat slachtofferhulp nu volop op de televisie is en jij destijds met lege handen stond. Ik krijg stellig de indruk dat er heel veel onduidelijkheid bij de mensen is over de manier waarop slachtofferhulp werkt. Slachtofferhulp krijg je op twee manieren: óf je neemt zelf contact op via het landelijk nummer, óf je wordt benaderd omdat Slachtofferhulp je gegevens van de politie heeft gekregen…….
  Het is natuurlijk niet zo dat Slachtofferhulp aan de hand van tv beelden kan bepalen wie er hulp nodige hebben: die mensen op tv zullen zich dus bij het landelijk nummer moeten melden waarna er vanuit hun woonplaats contact wordt opgenomen…..altijd! Overigena heb ik nog niets van de PR dame van de politie gehoord Cin, ik zat al klaar om alle hete lucht die ik over mij zou krijgen te pareren….maar ik denk dat de damen dondersgoed weet dat er het nodige is blijven liggen. waT mij, en de organisatie waar ik werk, betreft zijn we er nog niet helemaal klaar mee…. je hoort nog van mij. 😉

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @frans: ja denk toch dat correlatie meer aangewezen is voor de tv-kijker. Buiten dat denk ik dat slachtofferhulp hier met een pr-stunt bezig is geweest. Mij maakte het verschrikkelijk boos in elk geval, juist omdat ik telkenmale te horen kreeg dat er vooral geen recht was op slachtofferhulp. Zien dat twee directe slachtoffers van een ramp geen hulp hebben gekregen maar dat degenen die de ramp op tv hebben gezien wél hulp zouden kunnen krijgen, deed de stoom uit min oren komen.

  @Opa: Het was erger, de tv-kijker kreeg het telefoonnummer in beeld met de aansporing te bellen voor slachtofferhulp. Voor de mens die nog niet in apeldoorn in de buurt is geweest maar die getraumatiseerd raakte van de tv-beelden dus!

  En ik vind het vervelend te moeten zeggen (niets ten nadele van jou) maar ik heb zelf slachtofferhulp gebeld al voor ik contact met jou had gehad. Die (Slachtofferhulp Breda) wezen mij net als de politie Roosendaal zonder meer af aangezien er geen misdaad was gepleegd dus ik in hun ogen geen slachtoffer was. Toen ik mijn verontwaardiging uitte werd wel verteld dat meestal in de eerste uren wel slachtofferhulp wordt ingeschakeld maar een week nadien was ik ‘te laat’ en kon men mij ‘niets bieden’.

  Zal je nog even mailen over de afhandeling van de klachtenprocedure, er zit nog iets mis in de informatie die de mevrouw gegeven heeft. (Overigens heb ik begrepen dat zij uiteindelijk contact met jou zou zoeken om het hulpaanbod wellicht te kunnen verbeteren alsmede de communicatie tussen politie en slachtofferhulp. Dat vond ik een fijn idee, ik mag hopen dat ze daar zelf werkelijk stappen in gaat zetten).

 4. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  @Cin: Ik had al even op hun site rondgekeken. Correlatie doet wel wat meer dan waar ze vooral bekend om zijn door hun vermelding bij allerlei tv programma’s, maar bieden vooral een luisterend oor en geven hooguit adviezen of wijzen op instanties waar je verder terecht kunt en richten zich vooral op psychische problemen/stress/spanningen.

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @frans; Ja daarom, bij uitstek geschikt om mensen een luisterend oor of eventueel doorverwijzing te bieden als men stress ervaart nav een tv-uitzending, toch?

 6. HKH
  HKH at | | Reply

  tja, te triest voor woorden. Ook het melden achteraf. Ik zat met mijn kinderen te kijken en moest een heleboel uitleggen… Gelukkig: praten helpt maar het heeft zeker indruk gemaakt. Ook ik zat verbaasd te kijken naar P&W en het ontbreken van hulp richting de bewuste slachtoffers. En wrang te lezen hoe er dan met jou wordt omgegaan alsof schuldvraag de enige rechtvaardiging is voor hulp…..

 7. Opa-Buiswater
  Opa-Buiswater at | | Reply

  Update van mijn kant: de slachtoffers uit de tv uitzending hebben vanavond een groepsopvang in hun woonplaats, tesamen met de rest van hun groep. De communicatie was inderdaad niet erg sterk maar alles is op zijn pootjes terechtgekomen…..

 8. desiree
  desiree at | | Reply

  Ik kan me je boosheid bijzonder goed voorstellen, het is allemaal bijhoorlijk pijnlijk hoe het is gegaan, en wat het daardoor ook nu nog steeds teweeg brengt los van alles.
  Zou het niet wijs zijn van die organisaties dat ze een informatieve website maken samen?
  Met een duidelijke en heldere verwijzing wanneer wie wat waar doet?
  Zodat men kan nazoeken waar het beste hulp gevraagd kan worden of recht op heeft als een van de organisaties niet helder is in informatie verstrekken of in ieder geval een landelijk werkwijze erop na houden ipv een regio met ieder zijn eigen invulling eraan die men in alle grilligheid uitleeft?
  Als hulporganisatie ga je toch iemand niet zomaar wegsturen ivm een protocol die een aantal dagen voorschrijft?
  Het klinkt weer als een ambtelijke molen allemaal, terwijl het hier gaat om nood…
  @};-

 9. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Keek per abuis “Holland’s got Talent”. Kan ik nu ook Correlatie bellen? Intussen zit m’n moeder nog immer te wachten op een vergoeding vanuit de Japanse Ereschulden omdat zij als meisje van acht in een jappenkamp zat. Of ze maar even een verklaring van de arts van toen wil opsturen waaruit blijkt dat zij getraumatiseerd danwel fysiek gewond was geraakt? ‘tuurlijk, geen probeel. Alsof zo’n arts toen niet wat beters te doen had dna briefjes te schrijven voor de schooldirecteur of voor het Nederlands Ministerie van Volksgezondhei-in-de-toekomst.

 10. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @HKH: Ja, het wijst de hardheid en de willekeur in de maatschappij nog maar eens aan denk ik. Er lopen wel hele fijne mensen rond ook in die organisaties, ze zijn alleen moeilijk te vinden.

  @Opa: Dat is goed om te horen in elk geval.

  @desiree: slachtofferhulp heeft een website en ik zag dat zelfdoding daar idd ontbreekt. Maar ik denk ook dat vooral de menselijke maat terug moet komen. Toevallig ben ik een ontzettende internetnerd en heb via het net en dit log veel hulp gekregen uit allerlei onverwachte hoeken. Deed me afvragen hoe het mensen vergaat die niet meteen het internet afstruinen op zoek naar informatie. Want de politie was duidelijk niet mijn grootste vriend en ik heb wel gemerkt dat ik niet bepaald de uitzodnering op de regel ben.

  @Terrebel: geez dat klinkt helemaal afgrijzelijk. Dat is toch een onmogelijke eis om te stellen?!

 11. Opa-Buiswater
  Opa-Buiswater at | | Reply

  @Cinner: kreeg vanmiddag van mijn collega te horen dat hij de twee slachtoffers die vrijdagavond bij P en W zaten al vrijdagmorgen aan de telefoon had gehad en dat er afspraken waren gemaakt voor vandaag……….. Je kunt je dus afvragen hoe de communicatie af en toe misloopt….>:)

 12. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Opa: ok, dat kan inderdaad. Maar het maakt mijn persoonlijke boosheid nog niet minder 😉

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply