22 Responses

 1. Pascal Summer
  Pascal Summer at | | Reply

  Ik kan me voorstellen dat je daar ziek van wordt. Zo maar een andere huisarts? Dat is vreemd. Wordt je daar niet van te voren van ingelicht? En dit gedrag van deze huisarts is typisch als ze er een betrekkingspersoon bij hebben. Het is ook typisch dat een andere arts of specialist altijd het medicijngebruik altijd wil veranderen of nog erger, stop wil zetten. Met alle gevolgen van dien. Ik heb dat gedrag vaak gezien in de gezondheidszorg. Toch zou ik daar de volgende keer iets van zeggen. En als ze flauwe grapjes maken daar ook iets van zeggen dat je er niet van gediend bent. Patiënten dienen altijd met respect behandeld te worden.

 2. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Klinkt met al die leutigheid of ze de fles lachgas open hadden laten staan. Ik kan er de lol niet van inzien :-w

 3. Jaco
  Jaco at | | Reply

  Naast ziek zou ik er ook doodmoe van worden. Normaliter zou ik zeggen: dien een klacht in, maar ik kan me voorstellen dat dat niet de eerste keer zou zijn en dat je de hele toestand die dáár dan weer aan hangt ook niet ziet zitten. Ik hoop dat je reguliere huisarts snel weer op de proppen komt. Heel veel sterkte Cin!

 4. citrientje
  citrientje at | | Reply

  donders daar zakt mijn bek weer es van open. Wat een arrogantie, ook ik kan me voorstellen dat je daar ziek van word. Ik zou deze huisarts niet meer willen.
  En de hele gang van zake klopt voor geen meter. Als hij je medicijnen wil stoppen dat moet hij dat overleggen met de arts die het voorschrijft.

  Veel sterkte

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Pascal: Mijn eigen huisarts is op vakantie en toen heb ik van een andere praktijk binnen de groep een invaller gekregen op huisbezoek twee weken geleden.Naar ik begreep was die invaller niet de vaste huisarts van die praktijk maar iemand die de praktijk aanvult tijdens vakantieperiode. Hij was erg gedegen, heeft me fiks opgekalevaterd en wilde mijn gehele gezondheid erbij betrekken. Daarvoor heeft hij me blijkbaar verwezen naar de eigenlijke huisarts van de praktijk en daar ben ik niet over ingelicht. Vraag me sterk af of de aanvullend huisarts me wel verwezen heeft aangezien de laatste huisarts geen idee had wat ik nou kwam doen. Pas na een kwatier in het gesprek kreeg ik de kans te vertellen dat ik helemaal niet kwam om al mijn behandelingen na te gaan maar er zat omdat ik een reeks aan bacteriele infectie, schimmelinfectie en een pijnaanval had gehad. (Daarvoor kreeg ik dat er niet eens tussen, en ik praat toch makkelijk en veel).

  Met betrekkingspersoon bedoel je de arts in opleiding neem ik aan? Kreeg zeker het gevoel dat het ermee te maken had, dat daarvoor erg ‘leuk’ werd gedaan. En hij verstand van zaken wilde laten zien waar dat in mijn geval nogal ontbrak (hij liet ook zien geen enkel verstand te hebben van vitamines en behandelingen daarbij). Het is alsof men op zo’n moment niets van me wil aannemen omdat z ehet gevoel hebben dat ik als leek hen probeer te overtroeven. Hij vond ook dat ik wel erg veel zelf nazocht en opzocht. Tja, dit soort consulten zijn daar debet aan. Alleen al in mijn huisartsengroep (drie praktijken) hebben ze alle drie een verschillende mening waarbij maar één praktijk meer patienten zoals ik heeft (en daar hebben ze er duidelijk wel verstand van).

  Enfin, ik heb er wat van gezegd, heb er erg veel van gezegd en ik ben op bepaald punt erg boos geworden. Dat gleed duidelijk volkomen langs af bij de man. En vervolgens werd ik bestempeld als ‘over assertief’ en dat bleef ik de rest van het consult genoemd worden (als hij navraag gaat doen naar d euitslag van het onderzoek waar ik werkelijk voor kwam, dan zal hij vragen naar ‘die over assertieve patiente’.

  Je zegt dat je dat vaker hebt gezien, dat artsen in willen grijpen in door anderen vastgestelde behandelingen. Weet je ook waarom artsen die neiging vertonen? Is dat een of andere vreemde concurrentie?

  @Frans: Ik ook niet. De manier van praten en gezelligheid en gebruik van voornamen gaf op zich wel een prettige sfeer, als hij dan tenminste wel zou willen luisteren of minstens mijn dossier zou willen nalopen of wat hij niet van mij wil aannemen.

  @Jaco: Eervaring leert dat een klacht indienen het doorgaans erger maakt. Dan komt de focus op mij als asertieve patient te liggen en daar heb je weinig aan (zeker omdat het een invaller is en niet mijn eigen arts). En moet bekennen, heb er de energie niet meer voor. Al zoveel strijd dit jaar op vele gebieden (ook de politie rond de zelfdoding van mijn vader en problemen rond de afhandeling van de erfenis).

  @Citrientje: ga zeker proberen deze arts niet meer te treffen. Er is vaak nog een andere invaller in vakantietijd, alleen was die toevallig nu zelf ziek. Enne, als hij medicijnen wil stoppen moet hij zelfs eerst toch een reden hebben om dat te willen of minstens een blik in mijn dossier geworpen hebben.

 6. christinA eijkhout
  christinA eijkhout at | | Reply

  Tegen zo’n dokter is een zin voldoende:

  overassertief

  Leer er maar mee te leven dokter.

 7. Peter
  Peter at | | Reply

  Deze arts is rijp voor een fikse klacht bij de tuchtcommissie. Ik kan me voorstellen dat je daar de puf niet voor hebt en mogelijk twijfelt of dat zin heeft.
  Vooral ook gezien het gegeven dat je dossier niet toegankelijk was, doet het vermoeden riijzen dat er een onbevoegde grappenmaker een leuke dag voor zichzelf heeft georganiseerd.

  Bi mijn huisarts kunnen de invallers/ waarnemende artsten altijd bij mijn gegevens. Ik denk dan in jouw geval: of er is iets niet goed geregeld in die praktijk, of je had met een joker te maken.

 8. desiree
  desiree at | | Reply

  Tijdens het lezen wordt ik al moe met wat je daar in dat moment allemaal overkomt…
  (dat bedoel ik niet als negatieve kritiek op je schrijven!
  Maar wat het met je doet als ze dit zo even met je uitvreten.
  Duidelijk geen respect, en eigen projectie uitleven op patienten.
  Kan je alleen maar dosis energie toewenzen en dat je huisarts maar weer gauw terug mag zijn 😡 @};-

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @christinA: 😀

  @Peter: een klacht bij de tuchtcommissie over de huisarts heeft geen enkele zin. De huisarts heeft suggesties gedaan die verder niet op schrift staan en die ik niet hoef op te volgen. Het was een vervelende ervaring maar meer is het uiteindelijk niet. En de klachten van de afgelopen weken ben ik prima mee geholpen. Zou het mezelf alleen maar moeilijk maken en dat is het dan.

  Over het dossier denk ik niet dat het een grappenmaker is geweest maar wel iemand iets grondig verkeerd heeft zitten doen. Ik ben verkeerd weggeschreven naar een andere huisartsengroep. Vandaar overigens dat mijn invaller niet bij het dossier kon, huisartsengroepen kunnen onderling niet zomaar gegevens uitwisselen. Hij heeft het gecorrigeerd maar goed. Ik ga wel nog wel een afspraak maken bij mijn eigen huisarts om mijn dossier na te lopen en te kijken waar het fout is gegaan. dat is wel een ernstig punt voor eventuieel een klacht tenslotte.

  @Desiree: aanstaande maandag kan ik weer bij mijn eigen praktijk terecht gelukkig. Dan meteen maar een afspraak maken om mijn dossier na te pluizen en een gesprekje te houden over mijn actuele dossier (zodat ik niet met bewijzen onder mijn arm op pad hoef).

 10. HenK
  HenK at | | Reply

  Een consult bij “de grote baas” van een “leutige praktijk”.
  Eerstelijnsgezondheidszorg Nederland anno 2009.

  Sterkte bij het ermee omgaan, CiNNeR!

 11. CasaSpider
  CasaSpider at | | Reply

  Over je medische situatie (medicijngebruik) heb ik geen mening maar deze “behandeling” is toch wel erg merkwaardig. Ik zat te wachten tot je zou schrijven dat Frans Bauer ineens naar binnen kwam met een grote gele banaan… b-)

 12. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @HenK: tnx!

  @CasaSpider: Ja daar had ik niet meer raar van opgekeken 😉

 13. MeisjeMeisje
  MeisjeMeisje at | | Reply

  Och lieve schat, er blijft u ook werkelijk waar niets bespaard. Ik schrik altijd weer van dit soort doktoren. Heb helaas ook eens zo’n dokter gehad. Een bedrijfsarts, ik kon op mijn benen niet meer staan van de vermoeidheid (fikse darminfectie) en hij vond dat ik niet zo moest zeuren en maar moest gaan hardlopen. Ik heb de man nog net niet over het bureau getrokken. Later was hij zomaar foetsie, want er schenen meer mensen geklaagd te hebben. Hopelijk gebeurt dat deze man ook. Stelletje randdebielen die ze soms zijn.

 14. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @MeisjeMeisje: heb achteraf meer mensen gesproken die niet zo blij met hem zijn en zelfs een nogal ernstige medische blunder. Maar zover ik weet is er geen klacht ingedient dus hij zal nog lange tijd zitten vrees ik.

 15. desiree
  desiree at | | Reply

  Ik doe even zwaaien en dikke 😡
  Liefs >:d< zomaar even tussendoor van dees

 16. Cornette
  Cornette at | | Reply

  Echt schandalig. Maar je bent ook slachtoffer van het feit dat veel mensen totaal overbodige pillen slikken en dat kan heus wel minder. Maar dat geldt niet voor iedereen en dat zou een dokter toch wel moeten weten.
  Wat een zooi zeg.

 17. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Voor ik op vakantie ga zal ik hier nog even wat groeten en beste wensen hier droppen,

 18. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Meneer de invalhuisarts cq grote baas is in zijn vrije tijd cabaretier, zoveel is zeker. Weinig begenadigd, dat dan weer wel, maar toch… 😕

 19. Eric
  Eric at | | Reply

  Ten eerste is het een ongelofelijk domme opmerking dat je wel weer kunt stoppen met vitamine B12-suppleties, om de eenvoudige reden dat bij de start het lichaam al helemaal ophoudt met zelf B12 oogsten. Eenmaal begonnen moet je dus levenslang doorgaan.

  Ten tweede zou ik maken dat ik wegkwam bij die praktijk. Iemand die zo weinig interesse heeft in een patient – en blijkens zijn voorstel dingen zegt zonder ze op te zoeken, dus ook nog onkundig is – wil je niet hebben als het erop aanjkomt. Ik ben ooit van huisarts veranderd en heb daar nooit spijt van gehad.

 20. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Desiree: tnx! 😡

  @Cornette: ja, buiten dat een huisarts dat beter moet inschatten, geef ik de uitgebreidde uitleg hoe het in mijn geval in elkaar steekt en welke onderzoeken ik heb gehad er niet voor piet snot bij. Of eigenlijk dus wel, aangezien geen hond het gelooft en ook niet de moeite neemt om het even na ta gaan in mijn dossier. Op deze manier kan ik net zo goed even bij de buren op de koffie gaan of met een wiegelroede naar een oplossing zoeken (sorry, ben kwaad vandaag 🙂 )

  @Frans: de beste wensen ook aan jou, al ben je waarschijnlijk al lekker op vakantie.

  @Luuk: hij vind zichzelf zeer begenadigd als ik het zo bekijk 🙁

  @Eric: dat eerste klopt niet geheel hoor, dat is afhankelijk of je een werkelijk opnameprobleem hebt of een deficientie om andere redenen. Zou het een deficientie zijn en wordt het onderliggene probleem opgelost, dan pikt het lichaam het zelf weer op en zijn injecties niet altijd een levenlang nodig. Wel is het zo dat ik al fiks wat neurologische problemen heb, de reden dat ik een a twee jaar wekelijks een injectie krijg voor ik ga afbouwen naar een onderhoudsdosering eenmaal in de twee maanden. En is er bij mij niet gezocht naar een oorzaak én heeft de huisarts al helemaal niet in mijn dossier gekeken, dus is de prognose vooralsnog dat ik een levenlang door zal gaan en zit hij behoorlijk verkeerd idd.

  Het weggaan heb je gelijk in maar is zo makkelijk niet. Sowieso gaat het hier om een invaller, dat is nog wel te omzeilen in de toekomst. Mijn eigen huisarts is al nieuw, ik ben al gewisseld na een rits nare ervaringen en gemiste diagnoses van de vorige. Ik weet simpelweg geen betere huisarts op het moment, buiten dat het hier verschrikkelijk moeilijk wisselen is (dorps karakter, allemaal bekenden die niet van elkaar willen overnemen en dan is het excuus “de praktijk is vol” snel gemaakt. De vorige overstap heb ik bijna vijf jaar over gedaan voor ik elders geaccepteerd werd).

 21. desiree
  desiree at | | Reply

  ‘kheb eindelijk die info gevonden via waocafe.nl ivm terugval WAO en maandelijks gebel van ‘verzuimbeheer’ pfffff….

  Ik hoop dat je ondanks alles toch van de zachte zomerse avonden en nachten een beetje kunt genieten 😡

 22. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @desiree: hoop dat je geholpen bent met de informatie en dat het jou ook weer beter zal vergaan vanaf nu.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply