14 Responses

 1. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Als we nu gewoon de kroegen alcoholvrij maken en er tabakswinkeltjes met rookvergunning van maken 😉

 2. Redstar
  Redstar at | | Reply

  Ik vind het wel oké. Weet je hoeveel ellende deze wandelende dronkemannen kunnen veroorzaken, of hoeveel ze de belastingbetaler kosten om de door hun veroorzaakte schade op te brengen?

 3. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Drankmisbruik in het openbaar is sowieso al verboden onder de noemer “openbare dronkenschap”, overlast veroorzaken of geweld plegen vallen volgens mij ook al lang onder diverse wetten die dat verbieden. Het enige wat ze toevoegt is dus een meting die totaal niets zegt: ik ken mensen die na tien bier nog geen vlieg kwaad doen en anderen die na drie drankjes al volkomen door het lint gaan.

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Henk van S: De concurrentie zou moordend zijn 😉

  @Redstar: Ah, dus omdat de politie het verdomd dronken vandalen op te pakken onder de reeds bestaande wet- en regelgeving moeten we maar toelaten dat mensen als jij en ik even gaan blazen na elk bezoekje aan de kroeg, een restaurant of het theater. Enig idee hoeveel dat trouwens gaat kosten in al haar overbodigheid?

  @Frans: precies. Nou ja, en het levert weer een leuke quota aan bonnen op waarschijnlijk.

 5. Redstar
  Redstar at | | Reply

  @ Cinner, ik drink geen druppel alcohol, dus zal geen gedrag vertonen wat uitnodigt voor zo’n blaastest. 😉

 6. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  @Redstar: één van de argumenten is nu juist dat je het soms zo moeilijk kunt zien of iemand (teveel) gedronken heeft, het schijnt dus niet de bedoeling te zijn dat er alleen bij bepaald gedrag geblazen moet worden (dan zou die hele test trouwens sowieso onzinnig en overbodig zijn: tot een blaastest uitnodigend gedrag valt allang onder andere wetten *zie 3*): kennelijk wil men preventief gaan controleren en iemand die teveel blaast maar vast het gebied uit schoppen.

 7. desiree
  desiree at | | Reply

  Straks willen ze registratie van hoeveel uren iemand in de kroeg heeft ‘gehangen’ in de week en dit ook gaan rantsoeneren…
  Maximaal 2 avonden van een week, liefst vooraf registreren.
  Of hoeveel drank men koopt in slijterij.
  Hoever kan regelgeving doorslaan?
  Wat mij belangrijker lijkt is de jeugd alcoholvrij te houden, gezien schade op lang termijn 🙁
  Laat ze daar eens achter aan gaan…

 8. HKH
  HKH at | | Reply

  * hik *

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Redstar: wat Frans al aangeeft, het gaat juist om willekeurige controles omdat dronkenschap moeilijk zichtbaar zou zijn. Buiten dat, ik heb een alcoholintolerantie maar ook evenwichtsstoornissen. Enig idee hoe vaak ik nu al aangemerkt wordt als ‘dronken’ en aangesproken wordt op mijn vermeend alcoholisme?

  Nog belangrijker is het feit dat je in uitgaansgebieden een beperking krijgt opgelegd. Dat je naar de kroeg gaat en in d egaten moet houden dat je niet meer dan vier vier of twee wodka-cola neemt, anders mag je niet meer over straat wandelen?!?!

  @desiree: ongetwijfeld zit dat laatste argument al verweven in Guusjes redenering, worden gelijk jongeren in gareel gehouden die dan ook niet teveel mogen drinken in uitgaansgebeiden. De politiek draait er wel een puntje aan.

  @HKH: u laat zich rap op de bon slingeren zie ik wel 😉

 10. GobboE
  GobboE at | | Reply

  drinken is de volgende melkkoe waar de overheid zich op stort om ook hier de dienst uit te maken voor de burger

 11. Van de Pot Gerukt
  Van de Pot Gerukt at | | Reply

  Waar moet ik dan nog inspiratie opdoen om te schrijven?!?!

  Was getekend

 12. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  @Desiree: “Of hoeveel drank men koopt in slijterij.” : het Scandinavische systeem dus met staatsslijterijen waar je je eerst moet legitimeren voor je drank kunt kopen. Dat werkte daar ook echt niet, netzomin als de prijs torenhoog opvoeren. Leidt alleen tot illegaal gedoe als thuis stoken van drank en verbeterd op geen enkele manier het drankge/misbruik of de effecten daarvan.

 13. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @GobboE: weet niet of het zo’n melkkoe zal worden, een bon zal minder opleveren dan een goede omzet van de horecaondernemer die prima belasting betaald.

  @Van de Pot: blowen? Als je niet in Roosendaal of Bergen op Zoom woont dan.

 14. Cornette
  Cornette at | | Reply

  Nog even en we krijgen consumptiebonnen voor dit soort zaken. Ook gelijk voor koffie en chocola invoeren zou ik zeggen.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply