4 Responses

 1. ton
  ton at | | Reply

  Kreeg ik bij herhalingsrecepten eerst altijd een portie voor drie maanden mee, een tijdje geleden was het voor twee maanden, gisteren voor één maand. Toevallig?

 2. Nikki
  Nikki at | | Reply

  Nou werk ik dus bij Apotheek Roosendaal. En wij werden gewoon verplicht om dat stomme shirt aan te trekken. Ook wij vinden het debiel hoe het er tegenwoordig allemaal gaat. Wij zitten daar net zo goed niet op te wachten. Als je wil klagen zou ík eerst naar de zorgverzekeringen gaan. Die dus het hele gedonder hebben begonnen….

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @ton: denk het niet. Maar zou dat ook aangeven bij je huisarts, want het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat er onderhands verdient gaat worden aan onnodige receptregels.

  @Nikki: Nee hoor, ik zit prima bij de apotheek met mijn geklaag en jouw reactie benadrukt dat stevig. Want zeker, de problemen spelen al langer voor de patiënt maar de apotheek heeft geen poot uitgestoken om daar tegen in te gaan. Pas nu het de eigen portemonnee van de apotheek raakt, komen jullie in actie. Waar jij als medewerker zoveel zorg voor je klanten hebt dat je hier reageert met ‘stom shirt’ en ‘ga ergens anders klagen’. Op jouw shirt had misschien beter kunnen staan ‘Val dood’? 🙂

  Moet er ook wel om lachen. Want de reactie die je nu geeft is enorm typerend voor de reactie die ik telkens ook in mijn eigen apotheek ervaar. Op het moment dat ik de verkeerde medicijnen, geen medicijnen of een aangepast recept krijg en dat probleem moet oplossen, dan wijst de apotheek structureel naar alles anders en doet werkelijk geen moer om naar een oplossing te zoeken. En dat niet incidenteel maar al jarenlang met regelmaat weer opnieuw. Er is echter wel een verschil in consequenties. Jullie vinden het vervelend dat er problemen ontstaan en de klant daarvoor bij jullie moet zijn, de klant loopt ernstige gezondheidsklachten op door hetzelfde.

  Dit maakt een ding wel duidelijk. Voor er actie gevoerd wordt, zou de mentaliteit van de apotheek wel eens mogen veranderen. Dat er enige waarheid in de leus ‘Ik geef (om) Zorg’ komt te zitten.

  Psje: de zorverzekeraar kan dit doen vanwege de politiek, wat dat aangaat stond je baas prima in Den Haag.

 4. desiree
  desiree at | | Reply

  Had vanaaf uitgebreid comment geschreven, loopt puter vast x(
  heel kort: Apotheek krijgt bij herhalingsrecepten geld voor iedere herhaling die je ophaalt als ‘administratieve handeling’, die dienen zij in bij verzekeraar, terug te vinden in de administratie als je goed leest, geen enkele transparantie in die afschriften, je moet het uitbellen om het te zien!.
  Dus maandelijkse herhaling is interessant voor apotheek!
  Niks geen zorg voor consument, elke handeling een tientje extra scoren over je rug!

  Dus als eerste betaal je doktersbezoek, vervolgens met een beetje pech een eigen bijdrage aan medicatie en vervolgens daarop ook nog eens de administratie kosten bij elke herhaling van apotheek erover net zo lang tot je eigen risico opgemaakt is, vind ik een knappe truck bij elkaar gegoocheld…
  :-l

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply