8 Responses

 1. Peter
  Peter at | | Reply

  Mooi die opknapbeurt! 😉
  Waar ik zeer benieuwd naar ben of deze aanpak even goed werkt, bij elk mens met jouw kwaal. En ook of je nou permanent aan die vitamientjes moet.

  Dat ADHD kan geen kwaad lijkt me. Je kunt er dan driftigm op los bloggen….

 2. christinA eijkhout
  christinA eijkhout at | | Reply

  Gosh, dat zoiets zoveel kan uitmaken. Zelfs als het hierbij blijven zou heb je een grote hoeveelheid levenskwaliteit terug.

 3. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Peter: Nou ja, het aanvullen van specifieke vitamintekorten zal bij iedereen met zo’n tekort in meer of mindere mate aanslaan. Er zit alleen erg veel variatie in oorzaken, tijdsbestek, ernst van het tekort en ook de combinaties van welke vitamines tekort schieten en daarmee ook veel variatie in de mate waarin zo’n behandeling aanslaat. In mijn geval is vooralsnog geen oorzaak met zeker vastgesteld. De kans dat ik mijn leven lang B12 injecties blijf nemen is vrij groot, met de bedoeling dat we uiteindleijk op een onderhoudsdosering komen van eenmaal per een of twee maanden. De vitamine D zal ik zeker moeten blijven nemen en laten controleren, daar lijk ik echt niets van op te nemen.

  De meer ADHD de minder ik log geloof ik. Zoveel verhalen tegelijkertijd dat er geen op papier komt. Dat zal wel beter gaan als ik er weer wat aan gewend ben 😉

  @christinA: Ja ik had nooit gedacht dat vitamines of een gebrek daaraan zoveel tegelijk kon veroorzaken. Ben in elk geval al erg gelukkig met wat ik terug heb gekregen. Al moet ik me nog over de boosheid heenzetten die ik heb dat het meest simpele, voor de hand liggende niet eerder is bekeken met alle klachten, beperkingen en consequenties in mijn leven vandien.

 4. citrientje
  citrientje at | | Reply

  fijn dat je winst boekt, elk beetje is meegenomen. En wie weet krijg je nu zoveel beetjes dat je over een poosje huppelt door de straat.

 5. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Vitaminetekort is meestal blijvend. Ik krijg ook vitamine b12 injecties omdat het lichaam daar een tekort aan heeft.Normaal gesproken eens per 2 weken. Ik probeer het nog wel eens wat langer op te rekken maar dan ben ik precies een dweil:-&Dus informeer je goed hierover en laat je niet zomaar iets vertellen of je het nog nodig hebt of niet.

 6. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Vitamine B12 injecties scheelden bij mij ook behoorlijk, concentratie en coördinatie zijn behoorlijk verbeterd met die maandelijkse injecties, maar ik heb er kennelijk ook zo lang mee rond gelopen dat het niet meer 100% goed komt. Ik ben echter al blij dat ik niet meer regelmatig onder het lopen uit de bocht vlieg en in de struiken belandt of een theekopje maar half beet blijk te hebben. Mooi dat het bij jou ook aan lijkt te slaan en tot een behoorlijke verbetering leidt.

 7. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Frans: heel herkenbaar wat je schrijft ja. Bedacht me meteen dat ik al een tijdje geen koffie naast mijn mond geschonken heb 😉

 8. Jaco
  Jaco at | | Reply

  Dat mensen je gezonder inschatten dan je al bent herken ik van toen mijn partner in de nabehandelingen van haar ziekte zat. Geen kale kop meer en weer wat vet op de kont en iedereen nodigt je weer uit voor van alles en nog wat. Mensen blijven doordenderende treinen op het spoortje van hun eigen ideeënwereld, helaas.

  Maar wat fijn dat er op uiteenlopende vlakken hoop gloort aan de horizon, en naar ik begrijp zelfs een stuk dichterbij dan dat. Proficiat!

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply