16 Responses

 1. Eric
  Eric at | | Reply

  Je drukt iedereen met een vlekje de bijstand in en zegt dan dat onder jouw bewind het aantal uitkeringen drastisch is gedaald alsof het jouw prestatie is. Hoe lang zal het duren voor we in Nederland het fenomeen foodstamps kennen? Hoewel, voedselbanken hebben we al. “Ieder voor zich” wordt verkocht als sociaal en rechtvaardig, het is niet te geloven.

 2. Richard Heuveling
  Richard Heuveling at | | Reply

  Kortom: we gaan minder uitgeven aan uitkeringen en geven de mensen die minder krijgen daar zelf de schuld van. Want ze zijn 80% arbeidsongeschikt en moeten die 20% zelf maar ergens vandaan halen.

  Is dit niet een herhaling van zetten? Volgens mij is dit een paar jaar geleden ook al gedaan toen de WAO/WIA werd “gereorganiseerd” ?

 3. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Straks krijgen mensen van onder de 27 geen bijstand meer. En mensen van boven de 27 ook niet meer…”Kijk, dankzij ons beleid zitten er geen mensen meer in de bijstand!”

  Dat een jaar later het aantal daklozen met 4283 procent is gestegen is dan bijzaak…

  Tijd om te emigreren!

 4. HenK
  HenK at | | Reply

  Zou René Paas op deze manier solliciteren naar de functie minister van asociale zaken in het kabinet Rutte ?
  Jaarlijks 1 tot 3 miljard (royale marge) bezuinigen. Niemand meer ?
  🙁

 5. Yvonne
  Yvonne at | | Reply

  Ze willen het doel beogen om te bezuinigen, maar als je mensen van de ene uitkering(wajong) in de andere (bijstand) zet bezuinig je niet genoeg.
  Dus willen ze eigenlijk ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen geen recht op uitkering meer hebben. Dus elke wajonger die het geluk heeft een partner te hebben ontmoet die een inkomen heeft en waar hij/zij mee samenwoont kan je die in eerste instantie uit de uitkering zetten.
  Maar in de praktijk komt het erop neer, dat de werkende partner al heel veel zorg taken heeft. Ze komen vaak niet in aanmerking voor thuiszorg, omdat de wajonger een gezonde partner heeft. Dus de partner moet al heel veel doen.
  Dan komt er nu ook de financieele druk bij, ineens moet er van het inkomen de dubbele eigen risico betaald worden, de hogere kosten m.b.t. het ziek zijn.
  Niet ondenkbaar dat de partner die nog wel werkt al deze druk niet aankan, en het al moeilijk is om een goede baan te behouden, als je ook thuis zoveel taken moet uitvoeren.
  Als die partner hierdoor het niet meer volhoud op het werk heb je straks 2 mensen die in de bijstand zitten. Dat is niet echt kosten besparend.

  En de wajongers die nu nog bij hun ouders wonen, als zij een bijstands uitkering krijgen op basis van inwoning is het te hopen dat de ouders genoeg inkomsten hebben om alle kosten te dekken, anders zal je de wajonger het huis uit moeten zetten en naar een dure instelling moeten verhuizen.
  Dat lijkt mij ook niet kosten besparend.

  Zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Het lijkt wel of ze in dit voorstel bedacht hebben dat mensen met een wajong alleen last hebben van iets simpels. en heel makkelijk kunnen werken. Ze ijn toch niet voor niets afgekeurd!

  Weer een raar voorstel vind ik.

 6. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Ja ja, de kaalslag is begonnen en gaat waarschijnlijk nog veel erger worden.Voorlopig geniet ik nog fijn van mijn WIA uitkering. Wan zo heet dat. MEN GENIET EEN UITKERING!!Klein voorbeeldje van de praktijk. Ik zou graag bij mijn zieke en dementerende ouders in de buurt gaan wonen. Nu is de afstand bijna 200 km. En Valys geeft een budget van 750 km. per jaar. Ik kan ze dus 2x per jaar bezoeken. Maar stel dat ik een senioren woning zou vinden. Mijn WMO voorziening verhuisd niet mee. Ik moet een nieuwe indicatie van het CIZ aanvragen in de nieuwe woonplaats. Ik heb maar eens goed navraag gedaan zo links en rechts. Aan alle kanten wordt een verhuizing afgeraden. De WMO wordt zwaar op bezuinigd. Dus o.a. de huishoudelijke zorg zou ik niet meer krijgenDe gemeentes krijgen veel minder geld om hun nu bestaande klantenbestand te kunnen voorzien. Daar gaan ook flinke klappen vallen. Buiten dat, als ik in staat ben te verhuizen en af en toe een boodschapje eventueel voor mijn ouders , ben ik toch wel erg gezond ineens.Men is nu met de Wajong bezig maar een grote bezuiniging in de WIA e.d staat ook al in de plannen beraamd.TJA… zomaar een praktijk voorbeeld zoals het nu al is. En die Wia is mijn enige(onder bijstandsnivo) inkomen. Het wordt wel erggriezelig als ik er te lang over nadenk

 7. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Ja hoor. Het waren inmiddels 2 operaties.1 betreffende 4 nekwervels en 1 betreffende 2 ruggewervels dit om een gehele dwarsleasie te voorkomen. Respectievelijk vanaf de nek en rug. Eigenlijk is er nog een derde operatie in de rug nodig. Maar die vindt men te link.Dus de operaties zijn “geslaagd”. Ik heb 2 partiele dwarsleasies zoals dat zo netjes heet. Dus alles functioneert nog via een paar schilletjes ruggemerg die niet beschadigd zijn in nek en rug.Nou ja, wel veel beperkingen en de belasting is bijna nul. Maar ik loop en beweeg nog en dat is al heel wat. En zoals de politiek zo vrolijk zegt… ieder mens kan nog wel wat!!!!En dat moet men benutten. Is goed voor een mens. Dat geeft meer zelfrespect al men iets doet.Want van niks doen krijgt men zo’n laag zelfbeeld . Dat kreeg ik een paar jaar geleden ook al zowat van dat gelul. Het zat allemaal tussen mijn oren.Inderdaad .. er zit een lidteken van 30 cm. van het midden van mijn hoofd tot aan mijn schouderbladen. Precies tussen mijn oren!!Kijk bezuinigen zal wel nodig zijn. Maar de kaalslag die nu plaats gaat vinden,is een kaalslag op de van de laagste soort.Mensen die geen kant op kunnen en zich niet kunnen verweren zijn wederom een makkelijk doelwit

 8. ctje
  ctje at | | Reply

  diepe zucht.

 9. Marijke
  Marijke at | | Reply

  Alle mensen die ongeschikt zijn om te werken moeten nu gaan werken voor hun uitkering. Wat een briljant plan……… Ik kan ook werkelijk niets anders uitbrengen dan “diepe zucht”. Only in Holland…

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply