10 Responses

 1. desiree
  desiree at | | Reply

  Weer wat geleerd.
  De meest vreselijke dingen krijgen we tegenwoordig van eten en zo niet dan wordt het weer de hemel ingeprezen, en inderdaad wat ongezond was is in ene weer gezond en omgekeerd. Las tijdje geleden dat onverzadigde vetten juist goed was tegen alzheimer.
  Toch maar die reuzel oliebollen? 😉
  En inderdaad stress, ik denk dat je met plezier moet eten en niet al te veel moet inzitten wat goed en slecht is, alleen overal waar te voor staat spreekt voor zichzelf dat dat meestal niet het gezondste is.
  Zelf jarenlang gemodderd met voedsel intolerantie.
  Onlangs ontdekt dat ook melkproducten van koeien slecht door me worden verdragen.
  Maar geiten kaas en soya zijn een goed alternatief.
  Ik word ook doodziek van decafe koffie, kan slecht tegen donkerbruin brood en aardappels maar kan wat kruiden betreft heel lekker scherp eten wat ik wil.
  Geen touw op te trekken dus, maar door ondervinding wijzer geworden.
  En daar kan geen adviesbureau tegenop dacht ik zo ;-p

 2. HenK
  HenK at | | Reply

  Ook hierbij kun je je altijd afvragen: Wie schrijft wat en waarom ?

  Wie betalen de onderzoeken ?
  Welke lobby is nu weer actief ?
  Welk diëet gaat men nu weer promoten ?

  Afwisseling en zelf aanvoelen/merken wat voor jou niet/minder geschikt is, lijkt me een goed advies voor iedereen die geen serieuze medische problemen heeft.

  Stress is inderdaad bewezen slecht en wat stelt het leven voor wanneer je je alles ontzegt wat op de één of andere manier niet goed voor je is ?

  Eet (en drink) smakelijk! 🙂

 3. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Ik weet niet hoe de docu heet, maar het gaat over een eeneiige tweeling. De een woont in Engeland, de ander in Australië. De een sport heel veel en eet gezond, de ander doet alles wat god verboden heeft. Op een dag krijgt de ‘ongezonde’ acute hartproblemen. Aders verstopt en zo. Zijn arts komt op het idee de tweelingbroer in te lichten en hem te vragen ook even naar het ziekenhuis te gaan. Wat blijkt: de gezond levende broer blijkt ook totaal dichtgeslibde aders te hebben. Hij moet direct worden opgenomen en geopereerd. Moraal van het verhaal? De ‘aanleg’ (je genen, etc) is het aller belangrijkst. Wat je eet en hoeveel je beweegt, zou wel eens van nihil belang kunnen zijn voor je gezondheid.

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @desiree: Ja denk ook dat het nogal individueel kan schelen wat werkt en wat niet. Maar ja, het zou handig zijn als je eens ergens op kan vertrouwen 😉

  @HenK: Idd, ik heb niet nagetrokken of dit onderzoek wellicht gefinancieerd is door de zuivelindustrie. En het is juist wat lastig voor mensen met medische problemen denk ik, die moeten toch iets navolgen. De gezondere mens zal zich er al minder druk om maken, hoop ik tenminste (hoewel, de dieet industrie is niet voor niets zo groot natuurlijk).

  @Luuk: dat is wel een frappant onderzoek ja!

  Moet zeggen dat dieetveranderingen bij mij wel iets voor de gezondheid hebben gedaan, met name het mijden van genoemde zuivel vanwege de vetten. Ik sla dit laatste advies dan maar in de wind. Maar goed, denk ook dat het lang niet zoveel invloed heeft als wij graag willen of hopen.

 5. sillyme
  sillyme at | | Reply

  Was het ook niet zo met spinazie en satesaus? Ik eet gewoon maar groenten voor de lekker en de vitaminen. Vlees zeer weinig, maar dat is omdat ik het zielig vindt. En verder behalve verantwoord gewoon vooral omdat ik of mijn kinderen er trek in hebben!
  Tot nu toe werkt dat prima!

 6. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Gewoon naar je lichaam luisteren is vaak het beste. Maar ja, we leven in een maatschappij dat de minister beter voor ons weet wat al dan niet goed is voor ons. Het hangt er alleen maar vanaf welke minister op dat moment aan het woord is. Jarenlang de “schijf van vijf” volgen bleek uiteindelijk ook slecht.

 7. Capt. Corsaire
  Capt. Corsaire at | | Reply

  Eet en drink wat je wilt en wat voor jezelf goed voelt. Ik had sowieso al mijn bedenkingen bij al die goede dan wel negatieve adviezen. Ik heb altijd al vermoed, dat er commerciële belangen in het spel waren.

 8. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Ik heb wel genoeg aan de dieetvoorschriften van de transplantatieafdeling, over wat al die (z.g.) wetenschappers verder nog verzinnen, herverzinnen, aan nieuwe inzichten opdoen danwel aan inzichten laten verouderen maak ik me dus totaal niet druk (over wat ze over obesitas te vertellen hebben al helemaal niet: heeft met mijn 57 kilo niet echt betekenis wat mij betreft, dus op dat punt is het voor mij hooguit aanleiding precies te doen wat zij niet willen)

 9. patchwork
  patchwork at | | Reply

  Gewoon letten op wat er qua substantie, tempo en regelmaat UIT je lijf komt nadat je er iets in hebt gepropt, dan weet je vanzelf of het deugde of niet, is mijn credo. Ze kunnen de pot op, ik zweer bij roomboter!
  @frans- en zelfs met roomboter lukt het mij niet om dik te worden, zonder gezondheidsprobleem. 😀 (Denk dat ik peuk moet vervangen door roomboter…)

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply