10 Responses

 1. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Werkelijk onvoorstelbaar wat dit asociale kabinet allemaal bekokstoofd! Deenige groep burgers die men ontziet zijn de inkomens van twee maal modaal en hoger. Toevallig (?) zitten alle ministers in die categorie.

 2. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Tja, eerdere bezuinigingen maakten mij zeer kwaad en strijdbaar. Ook hier is de rek eruit En dan helemaal dus. Kwaad en strijdbaar worden doe ik niet meer. Kost teveel energie. Zo murw wordt een mens dus. En dat vind ik eigenlijk nog erger dan dan al die maatregelen. Ik besef nu eigenlijk helemaal tot in de vezels hoe ik geestelijk aan het overleven ben. Het werkt kennelijk dus echt. Mensen steeds uitknijpen en wel zo dat de levendigheid er uit gaat
  Cisca

 3. Wolf
  Wolf at | | Reply

  Die verontwaardiging is er beslist. Ik vind het een schande wat dit kabinet stilletjes op de dag voor koniginnedag heeft goedgekeurd aan maatregelen die allemaal de chronisch zieken en gehandicapten treffen.
  Maar – Bakellende 1 – 9 heeft mij reeds geleerd dat verzet zinloos is en Ruttes club doet daar niet voor onder. Wat zij in het hoofd hebben, voeren zij uit. Ongeacht protesten of statistieken of onderzoeksrapporten die voor geheel tegengestelde maatregelen pleiten.
  Ik denk dus knarsetandend “we zullen het wel zien”…

 4. HenK
  HenK at | | Reply

  Een golf van verontwaardiging ?
  Het is alweer 20 jaar geleden dat een kwart miljoen mensen naar het Malieveld gingen om, tevergeefs, “Handen af van de WAO” te scanderen.
  Solidariteit is iets van vroeger.
  Dit is een geweldig land… voor wie jong, goed opgeleid, flexibel en gezond is… voor wie ‘financiëel onafhankelijk” is.
  Wie niet in die categorieën valt, moet vooral NIET kijken naar hoe het hier was, maar hoe het in een aantal andere landen gesteld is… en dankbaar zijn voor datgene wat hier beschikbaar is.

  Met een beetje geluk stelt de regering voor iedereen die getroffen wordt door de bezuinigingen een houtje beschikbaar… om op te bijten (voor zover mogelijk met de slecht onderhouden gebitten).

  Ik hoop dat mijn partij, ook zonder Agnes Kant, op z’n minst een stevig tegengeluid zal (blijven) laten horen. Van andere partijen verwacht ik, helaas, steeds minder…

 5. ctje
  ctje at | | Reply

  elk jaar denk je erger kan niet, maar zowaar elk jaar kan het weer erger.

 6. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Ik zal denkelijk ook aan het bezuinigen moeten. Ik denk dat ik om dat te verwezenlijken de tarieven voor het invullen van belastingpapieren e.d. maar eens ga verdubbelen. (volgens de laatste regeringen is het verschuiven van de lasten naar anderen tenslotte bezuinigen).

  Alleen jammer dat ik er zoveel gratis doe voor mensen die het nog iets moeilijker hebben dan ik: twee keer niks is nog steeds niks.

 7. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  “als je echt volgens de laatste regeringen te werk wil gaan, zou je het welzijnswerk laten voor wat het is en iedereen vette rekeningen sturen”. Zo asociaal ben ík niet.

 8. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Frans: gelukkig niet, zo asociaal is onze overheid inmiddels wel.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply