14 Responses

 1. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Je wordt er toch gewoon agressief van, van dat gesol met afhankelijke, oude mensen… Ik hoop dat het allemaal goed komt met je arme oma.

 2. ton
  ton at | | Reply

  Fijn hè, die marktwerking! Ongelooflijk, zoals er met zorgbehoeftigen wordt omgegaan.

 3. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Het kan toch haast niet anders of bij de volgende verkiezingen gaan Nederlanders massaal stemmen voor partijen die wél sociaal durven te zijn. Dus geen CDA meer, geen VVD en zéker geen PVV want die roept en beloofd alleen maar dingen. Die “partij” is er alleen voor Hen & Ingrid. Behalve wanneer Henk & Ingrid oud zijn, gehandicapt, minder verdienen dan tweemaal modaal, allochtoon zijn of studeren…

 4. Thinkie
  Thinkie at | | Reply

  GRRRRRRRR!!!!

 5. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Ergens in dit land zit een zwaar gestoord persoon idiote dingen te verzinnen die dan door minstens zo gestoorde personen nog uitgevoerd worden ook geloof ik.

 6. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Ik vrees dat dit verhaal 1 van de voorlopers is van wat op grote schaal gaat gebeuren.Vorig jaar had ik ook zo iets dergelijks aan de hand. Mijn huishoudelijke hulp (zorg in narura) mocht ook ineens niet meer komen. Gelukkig is de thuiszorgverlener wel en uit goed hout gesneden instituut. Die hingen bij mij en voor mij bij de gemeente aan de bel. Want de WMO (gemeente) bepaalt welke/goedkoopste zorg verleend mag worden. Alpha hulp is goedkoper en werd mij met terugwerkende kracht opgedrongen. En of ik ook maar even 4 weken onterechte zorg in matura zelf wilde betalen!!! Enfin, na veel gepraat van mij en de thuiszorg werd toch de zorg in natura weer gehandhaafd.Moet je je dus voorstellen wat er bij mensen gebeurt die niet zo mondig of helemaal alleen zijn!!!!!!Ik schrok nog het meest wat het geestelijk met mij deed.Kennelijk gaat de rek er ongemerkt helemaal uit als je alles zo moet bewijzen en bevechten zoals hier in mijn gemeente.En ook bij de WIA. Dan komt ineens bovendrijven dat je aan het overleven bent en dat zoiets er enorm geestelijk inhakt. Dat vond/vind ik eigenlijk heel griezelig. Want zo was ik vroeger niet

 7. desiree
  desiree at | | Reply

  Jeutje wat een gedonder is dat toch!
  Je gaat toch niet iemand zijn scootmobiel afpakken? Of zijn zorg?
  Wat the fuck is er na de verkiezingen in hemelsnaam gebeurd???
  Toch echt van de gekke hoor, zwaar schandalig!
  Gekker kan het niet meer worden lijkt het wel maar ik houd mijn hart eerlijk gezegd zwaar vast :-s
  Ik ben ietsjes minder optimistisch vrees ik…

 8. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Brieven van overheidsinstanties aan bejaarden: altijd een com-ple-te ramp. Mijn moeder is 80 en elke brief van de overheid jaagt haar op de kast. Ambtenarentaal, ze begrijpt er niets van. En terecht, want ze doen het er om. Lange zinnen waaraan geen touw is vast te knopen. In dergelijke brieven (meestal vier kantjes minimaal) wordt eerst vermeld waarop zij allemaal recht heeft als een bepaalde dienst niet binnen de gestelde termijn is geleverd (ISO-gelul, 3,5 kantje lang). Pas in de laatste alinea staat dan dat ze haar balkon komen verven. Dat is alles. Stelletje rukkers. Echt, woest word ik ervan.

 9. HenK
  HenK at | | Reply

  Wanneer ik zoiets lees, denk ik:
  Zou er soms ook nog iemand uitrekenen, wat dit soort maatregelen mogelijk gaan doen met de levensverwachting van de meest kwetsbaren onder ons ?
  Zeker wanneer je het combineert met het ‘bespreekbaarder maken’ van euthanasie…

  En zou je dat dan nazi-praktijken anno 2011 mogen noemen ?
  Ambtenaren die uitrekenen hoe(veel) er bespaard kan worden… zonder rekening te houden met wat ze hun medemensen aandoen.
  Volgens het principe: “Befehl ist Befehl”. Er moet nu eenmaal bezuinigd worden en waar kan dat zonder al te veel economische gevolgen en onrust.
  Zonder scootmobiel kunnen de ‘ouwetjes’ zelfs de straat niet meer op om te protesteren en velen hebben ook nog de neiging om ‘hun’ overheid te vertrouwen en gezagsgetrouw te zijn…

  Deze gedachten gecombineerd met de beelden en uitspraken van met vakantie, pardon reces, gaande politici… laat ik die zin maar niet afmaken.

  Cindy, ik hoop voor jou en je oma dat je optimisme terecht was, maar heb er zelf een hard hoofd in.
  In ieder geval sterkte toegewenst bij wat je onderneemt om de situatie terug te draaien.
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 10. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  @HenK: sterker nog: ook met scootmobiel komen de meesten niet echt ver en als dan de taxivergoeding/vervoersvoorziening ook nog even afgepakt wordt hoeven ze zich al helemaal geen zorgen meer te maken over tienduizenden bejaarden en gehandicapten op het Malieveld/stadhuisplein.

 11. ctje
  ctje at | | Reply

  wauw worden zulke mensen ook nog betaald??? Stelletje eikels.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply