4 Responses

 1. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Je schrijft wel dat je de tijd hebt maar heb je dat wel??? En heeft Oma die tijd wel??
  Of zat je je zo te vervelen dat je nu iets te doen hebt dat tijd vreet en ergenis geeft?? Voor zover als ik je ken geloof ik dat laatste niet erg haha. En ik hoor steeds de uitspraak”deze maatschappij is zwaar ziek”in mijn hoofd rondspoken.Je zal nu maar PGBhebben en weten dat je die kwijtraakt.Vervangende zorg op maat voor in de plaats??!!Laat me niet lachen.Ik wens jou en Oma veel sterkte en geduld

 2. Wolf
  Wolf at | | Reply

  Wat ik echt ontzettend kwalijk vind, is dat het oudere mensen betreft die het nodige hebben meegemaakt in hun al lange leven en die nu vaak fysiek en soms ook geestelijk niet zo sterk meer zijn, dat dáár zoveel wordt afgenomen, getreiterd, moeilijk gemaakt enzovoorts. Als ik lees dat zo’n oma de halve dag heeft zitten wenen, dan word ik zelf ook emotioneel. Ik denk altijd, ook bij vreselijke berichten over berovingen, verkrachtingen, mishandeling, oplichting, van bejaarden: stel je voor, het kon je MOEDER zijn!!!!!
  Wat Ghandi zei; “De beschaving van een volk leest men af aan de omgang met dieren”, dat geldt ook voor de omgang met onze ouderen en gehandicapten. In een beschaafde samenleving worden ouderen gerespecteerd om hun kennis en ervaring. Zij hebben hun leven lang gezorgd en nu zijn zij aan de beurt om voor gezorgd te worden.
  Ik zeg echt niet dat elke bejaarde een schatje is en ook niet dat ze allemaal maar in de watten gelegd moeten worden omdat ze nu eenmaal bejaard zijn. In mijn studententijd [gelukkig lang geleden] heb ik als ‘thuishulp’ gefungeerd voor bejaarden, waarbij ik sommige werkelijk diep in mijn hart sloot en waar ik bij anderen na de eerste ronde al liet weten dat ik daar not ever naar terug zou gaan.
  Maar of het nu engelen of etters zijn, de ouderdom verdient respect.
  En niet dat die nog moeten verdwalen in het doolhof van de zorg.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply