6 Responses

 1. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Jouw verhaal en een verhaal uit mijn omgeving leidt mij tot de conclusie dat ze bij de GGZ uitgaan van een zeer simplistische benadering: 1. de cliënt heeft geestelijke problemen, 2. die vinden hun oorzaak in de cliënt zelf, die is de zwakke schakel 3. met de oorzaken van buitenaf hoef je dus niets te doen, als je de cliënt “repareert” lost de rest zich vanzelf wel op.

  Dus proberen ze iedere cliënt de “tools” te geven om het verder zelf maar uit te zoeken en als de cliënt te kennen geeft dat dat niet is wat hij verwacht/nodig heeft werkt die niet mee en wordt afgeschreven.

 2. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Dat is misschien niet helemaal duidelijk. Zou zelfs logisch kunnen klinken om het zo te doen. Dus even voor de duidelijkheid: die “tools” zijn vervolgens bedoeld om “er mee om te gaan” en niet om het op te lossen. Soms zal dat inderdaad genoeg zijn, maar volgens mij creëer je daarmee in de meeste gevallen vooral frustratie.

 3. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Ging in een grijs verleden voor relatietherapie naar GGz/Riag.Was goed lichamelijk ziek met de diagnose fibromyalgie. Ik had dan ook een floder hierover meegenomen voor mijn partner en de hulpverlener. Partner las de folder door en zei met een zieke gek niet verder te willen leven. Speet hem zeer maar hij had er geen zin meer in. Stond op en liep uit de spreekkamer weg. Ik was eerst afgeblufd maar barstte toch in huilen uit. Tja. En de hulpverlener?? Die stond ook op en zei dat het gesprek dus dan maar beeindigd was. Ik vroeg of ik nog even kon blijven zitten omdat ik niet op de gang in zicht van publiek wilde huilen. Dat was niet de bedoeling van het geheel. De spreekkamer kon niet zomaar bezet gehouden worden en ik moest maar op de gang gaan zitten. Zelden heb ik (op expartner na) zo’n lompe hufter meegemaakt. Nooit meer 1 stap daar binnen gezet. Later werd ik nog wel opgebeld waarom ik geen vervolggesprekken wilde. De fibro zat tussen mijn oren en daar moest ik wat aan doen!!! Er zit nu inderdaad iets tussen mijn oren .En litteken van 30cm van halverwege mijn hoofd tot tussen mijn schouderbladen. Spedoperatie om een totale verlamming vanuit de nek stopte zetten omdat het ruggemergkanaal door artose dichtgroeide.Was ik achteraf ff blij dat ik toen zo op mezelf teruggegooid werd door GGZ. Het gaf me het inzicht dat je het soms toch helemaal zelf moest doen. En dat was van onschatbare waarde toen ik ineens de diagnose en spoedoperatie kreeg. Ik kon me er zelf door heen slaan. En nog steeds want er zijn toch flinke mankementen blijven hangen. Dat hele etiket van GEESTELIJKE GZONDHEIDSZORG is een grote farce. Haal dat gezondheidszorg er maar van af. Een nog grotere schande is het hoe dossiers en diagnoses een mensenleven mee gaan en schade kunnen toe brengen aan de mensen. Maar deze club schijnt met overheidsgeld onverwoestbaar te zijn.

 4. Daan
  Daan at | | Reply

  Het GGZ is een ambtenaren instelling, mensen die daar werken gaan daar nooit meer weg tenzij uit eigen beweging, ze zitten hun tijd uit tot hun pensioen, mocht je echt te beroerd functioneren, dan wordt je overgeplaatst naar een andere afdeling of locatie, mag je daar verder wachten en patiënten belabberd behandelen en schitteren in je incompetentie.

 5. Simone
  Simone at | | Reply

  De ggz is wel de meest onbeschofte,onbetrouwbare en arrogante instelling die ik ooit heb meegemaakt!verschrikkelijk,zelfs de telefonistes zijn onbeschoft en arrogant.het ggz in.nederland is gewoon een soort wit rusland,het is er vies,onveilig,leugenachtig personeel,sexueel misbruik en mishandeling door personeel dat te lui,dom en arrogant is om echt te werken.ggz misbruikt geld,het wordt niet aan zorg uitgegeven!

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply