12 Responses

 1. kitty
  kitty at | | Reply

  een hard gelag…..sterkte meid…hoop dat ze in utrecht iets weten waardoor de klachten niet meer worden verergerd door de jaren heen….

  en de artsen….moesten zich maar flink achter de oren krabben…..en zichzelf een schop onder de kont verkopen…prutsers!

  Knuffel Kit

 2. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Je zou toch bijna sommige van die “deskundigen” een “psychische klacht” op hun neus geven! Soms is het jammer dat we niet in Amerika wonen…Dan had je er behoorlijk wat geld uit kunnen slepen voor gederfde levensvreugd. Niet dat dat de pijn verzacht maar er is een verschil tussen pijn lijden met 100 euro op de bank en pijn lijden met een miljoen op de bank.

  In ieder geval lijkt het mij fijn dat je nu (eindelijk!) weet waar je klachten al die tijd aan te wijten waren. Sterkte!

 3. HenK
  HenK at | | Reply

  “Vermoeden van beginnende artrose” is volgens mij een belachelijke diagnose.
  Er is artrose of er is geen artrose. Dat had op z’n minst grondig onderzocht moeten worden.
  Wanneer er geen sprake was van artrose of een andere reumatische aandoening, had men in een andere richting moeten zoeken… Wat nu dus, rijkelijk laat, gedaan is.

  Of het echt waarschijnlijk is dat het veroorzaakt is door een niet onderkend vitamine B-12-tekort… Geen idee, Cindy, maar ik weet wel dat daar inmiddels ongeveer alles wat een mens kan krijgen aan gekoppeld wordt en dat er stevig gegoocheld wordt met de waarden waarbij van een tekort gesproken kan worden.
  Maar wat de oorzaak ook is, misschien komt het academisch ziekenhuis met antwoorden, er moet nu gezocht worden naar de best mogelijke aanpak van jouw vorm van polyneuropathie.

  Heel veel sterkte toegewenst!
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 4. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Godverdegodver. Ik hoop dat het vermoeden dat het veroorzaakt is door een verkeerd behandeld B12 tekort, uiteindelijk toch niet blijkt te kloppen. Al is dat natuurlijk een heel schrale troost. Rot dat je lichaam je zo in de weg zit…

 5. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Ik zat van de zomer met mijn moeder bij de neuroloog omdat ze zoveel viel. Diagnose was polyneurophatie.Oorzaak was niet goed te achterhalen. Dat schijnt nooit echt goed te achterhalen te zijn.De oplossing was constant met rollator lopen. Ze reageerde op het woord rollator of het haar doodvonnis was(4 maanden later was ze overleden)Ze had onterecht jaren medicijnen voor onevenwichtigheid geslikt. Zij viel zonder waarschuwing om De medicijnen waren voor mensen die eerst duizelig werden.Ook ik heb neuropathie maar dat heeft als oorzaak beschadigd ruggemerg.Laat je goed onderzoeken en neem een second opinion. Want met neuropathie is het net zoals ME/cvs. Er wordt veel aangeklungeld en vaak niet goed behandeld als er behandeling mogelijk is.Toch ff een aai over je bolletje hoor. Dit zijn klote dingen om er ook nog eens bij te hebben. Blif toch die B12 injecties ophalen. Dat is een blijvend opname defect van je lijf. Het houdt je in ieder geval iets minder vermoeid dan dat je de injecties niet hebt. Zei ik als ervaringsdeskundige

 6. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Geweldig dat je in het UMC zo op je plaats bent. Er valt echt niet mee te spotten met dat omvallen. Het deed mijn moeder uiteindelijk de das om. Viel voor de zoveelste keer en veroorzaakte zoveel trammelant dat ze 4 maanden later overleedDUS ALS JE JE MOET BEVEILIGEN TEGEN VALLEN,DOE DAT DAN OOK!!!!!!Klinkt wel zwaar ff maar maar dat ge doe met mijn Ma hAkt er nog steeds goed in bij me. In ieder geval zit je nu bij de juiste specialist. Maar bedenk wel dat sommige dingen echt niet meer te repareren zijn. (zei ik zelf met een diepe zucht). Maar de oorzaak weten en serieus genomen/gerespecteerd te worden is minstens net zo belangrijk. Geniet je nog van je huis???

 7. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Tjonge zeg, wat een bericht… En wees toch maar blij dat je níet in de VS woont zoals Terrebel zei (maar met andere reden dat weet ik ook wel), want als je daar geen zak geld hebt ben je helemaal aan de Goden overgeleverd wat gezondheidszorg betreft.

  Maar evengoed begrijpelijk dat dit even héél veel slikken nodig heeft.

 8. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Slikken in de zin van de schrik, ik bedoelde niet de medicijnen 🙁

 9. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Het schijnt dat allerlei tekorten vaak niet onderkent worden, ook bij mij werd B12 tekort pas ontdekt nadat iemand me er op wees dat mijn klachten als bv coördinatie/concentratie problemen en het geregeld onbedoeld links of rechts afslaan tijdens een wandeling om dat een van mijn benen kennelijk het commando “stap”niet doorkreeg wel eens daardoor kon komen. Laten controleren en jawel: en niet een klein tekort ook. Inmiddels krijg ik al jaren B12 injecties en dat heeft de klachten wel verminderd maar niet allemaal en zeker niet helemaal laten verdwijnen.
  Zelfde maakte ik later nog een keer mee met magnesiumtekort: in verband met mijn geregelde migraine aanvallen wees iemand me op diverse websites over magnesium tekort die vertelden dat dit migraine kan verergeren en dat extra magnesium dan een flinke verbetering kan geven. Ook laten controleren en ook nu bleek zo’n tekort inderdaad stevig aanwezig. Met magnesium tabletten (die overigens als voedingssupplement beschouwt worden en daarom niet vergoed worden) heb ik inderdaad aanzienlijk minder vaak last van migraine.

  En dat beide keren dus terwijl ik iedere drie maanden uitgebreid gecontroleerd wordt. Kennelijk wordt er in de medische wereld weinig belang gehecht aan dit soort tekorten en heeft men er vaak weinig oog voor, zelfs als ze wel uit onderzoek blijken.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply