7 Responses

 1. Jennifer
  Jennifer at | | Reply

  Kun je niet bij kennismaking dit blogje uitgeprint meenemen? Indien de arts in kwestie zonder voldoende begrip reageert: nog even verder zoeken!

 2. Thinkie
  Thinkie at | | Reply

  lastige beslissing hoor! mocht je je later alsnog bedenken, kun je dan terug naar je huidige huisarts? ik hoop dat het kennismakingsgesprek duidelijkheid geeft, either way!

 3. ctje
  ctje at | | Reply

  dito hier maar niet alleen de huisartsen maar alle artsen….

 4. esther
  esther at | | Reply

  Niks blijven, echt een andere gaan zoeken. En wat jij nu opschrijft punstgewijs op een briefje meenemen naar de nieuwe. Zeggen dat je beslist geen collega van hem wilt afvallen, maar dat je vertrouwen geschaad is en dat je nu wel een goede vertrouwensband met deze huisarts hoopt op te bouwen. Dat er gezondheidstechnisch genoeg met je aan de hand is om voortaan alleen nog maar kwalitatief goede zorg te verwachten. Jij betaalt de huisarts voor zijn diensten, dan bewijst de huisarts in ruil daarvoor dus goede diensten. Klaar!

 5. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Sjesusss, bizar als ik het zo achter elkaar lees!

 6. Mir
  Mir at | | Reply

  Je kunt je dossier opvragen en zelf meenemen naar de volgende huisarts, wanneer je je daar laat inschrijven. Dan kun je de gegevens waar je het niet mee eens bent ofwel verwijderen ofwel voorzien van je eigen commentaar; wat je dan aflevert als nieuwe versie van je dossier, is natuurlijk wel onder je eigen verantwoordelijkheid wat betreft juistheid en volledigheid tbv beeldvorming en diagnosestelling door de nieuwe arts, dus wel handig om er zoveel mogelijk wel in te laten staan, maar zoiets als ‘het zal wel psychisch zijn’ kun je er gewoon uit halen lijkt mij.
  Ben zelf ook al regelmatig van huisarts veranderd in de afgelopen paar jaar, o.a. omdat ik me niet serieus genomen voelde in mijn klachten danwel gewoon als ‘mens’ ipv ‘lijf in reparatie’. Ben nu ook weer op zoek, merk dat die stap toch steeds moeilijker wordt, maar ik heb wel eene arts nodig waarbij ik terecht kan als dat nodig is en waarvan ik dan weet dat hij of zij zich tenminste inzet voor een juiste diagnosestelling en luistert naar mijn antwoord op vragen over de aard van de klachten.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply