10 Responses

 1. HenK
  HenK at | | Reply

  “Nu nog leren accepteren en oud zeer achter te laten”.
  De fase ‘bewustwording’ ligt in ieder geval achter je en aan goede zorg en fijne hulp zul je wel wennen… 😉

  Dat het daarmee gemakkelijk wordt, is natuurlijk onzin. Je hebt een serieuze aandoening, waar je weliswaar oud mee kunt worden, maar niet zonder dat er gaat worden ‘ingeleverd’.
  Het tempo waarin… is onvoorspelbaar. En hoe je ermee om zult gaan… eigenlijk ook nog.
  Ik zit een beetje met het verhaal in m’n hoofd, dat je hier ruim een jaar geleden neerzette, waarbij ik denk: zo kan het in ieder geval ook…
  http://www.cinner.com/2011/02/14/maar-je-ziet-er-niet-ziek-uit-de-lepeltheorie/

  Sterkte op de momenten dat je kracht nodig hebt, Cindy!
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 2. christinA eijkhout
  christinA eijkhout at | | Reply

  accepteren in die zin dat je jezelf duidelijk maakt dat je het er maar mee moet doen en er het beste van maken zal.
  Meer hoeft niet. En dan bekijken waar jij of je lichaam zich beter door voelen en daarop blijven richten en ook wisselen als iets niet echt(meer) werkt.

 3. ctje
  ctje at | | Reply

  tis jammer dat ze je de hulp niet eerder hadden gegeven ook al had je geen diagnose.
  Tis nu moeilijk die te aanvaarden. Denk dat het uiteindelijk wel gaat lukken om met hulp om te gaan. Het moeilijke moet je nu achter je laten en vooruit kijken. Hulp accepteren en kijken waar jij baat bij hebt. Want nu krijg je eidenlijk wat de hulp die je verdient maar ook het geloof dat je daadwerkelijk een ziekte hebt dat hadden ze eerder moeten doen. Nu moet jij het alleen zelf nog geloven en accepteren.

  sterkte.

 4. Marloes
  Marloes at | | Reply

  Je krijgt nu in ieder geval goede begeleiding zo te lezen. Ik hoop dat dit je eindelijk eens wat positiefs gaat opleveren! Het zal een intensieve periode zijn. Veel sterkte!

 5. Thinkie
  Thinkie at | | Reply

  ik zou ook wat argwanend zijn, maar als ze echt zo blijven, is dat wel heel fijn! ik hoop dat ze een beetje kunnen helpen, al was het maar met acceptatie en jezelf de rust gunnen om uit die cyclus te komen van instorten en overbelasten!

 6. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Voorlopig hoef je je niet te vervelen 😉
  Dat je er baat bij moge hebben.
  Sterkte.

 7. Marijke
  Marijke at | | Reply

  Hoi Cin,
  Je zult veel leren, en het is heel fijn om nu eindelijk serieus genomen te worden. Je hoeft je niet meer te verdedigen. Je wordt geaccepteerd.
  Ik weet dat je revalidatie ook zeer moeilijke momenten heeft, maar het komt omdat je aanhet leren bent om alles te accepteren en wat je beperkingen zijn. Dit is heel moelijk, maar als je het eenmaal kunt accepteren kun je kijken wat je nog wel kunt en evt.met bepaalde technieken dingen verbeteren. Je leert ook weer om meer te genieten.

  Vanuit hier een dikke knuffel, Marijke

 8. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Ik schat zomaar in dat de grootste steun die je kunt hebben bij het accepteren zal zijn dat anderen het nu accepteren en erkennen (niet alleen de hulpverleners, maar ook die mensen van “maar je ziet er toch niet ziek uit”)

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Frans: tja, dat weet ik nog niet eigenlijk. Op zich weet mijn directe omgeving allang dat ik aardig wat mankeer. Nu weten ze dat het een naam heeft maar dat zal weinig verschil maken. Heb wel de indruk dat zij het vele malen beter accepteren dan ik zelf doe. Alles, niet alleen de ziekte maar ook de revalidatie en mogelijke hulpmiddelen. In die zin zal het misschien wel helpen.

  Waar ik nu vooral tegen aan loop is de opmerking dat ik oud zeer lekker achter me moet laten en positief aan de toekomst kan beginnen, blij moet zijn dat ik nu weet wat ik mankeer, zeg maar een soort ‘all is good’ idee. Theoretisch leuk maar het gaat om 34 jaar aan vervelende opmerkingen en verkeerde adviezen, onnodig verslechteren en achteruit gaan en voortdurende strijd met de medische zorg. En om de ene dag nog overtuigd zijn dat ik ging genezen en de volgende dag horen dat het alleen zal verslechteren. Kan me niet voorstellen dat wie dan ook dat supersnel vol blijheid verwerkt, ik kan het in elk geval niet tussen neus en lippen door.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply