3 Responses

 1. JohnN
  JohnN at | | Reply

  Ik heb die farmaceut op de tv ook horen verdedigen dat de kosten van research en testen cq goedkeuring verkrijgen zo hoog zijn – en dat heeft die goeierd blijkbaar voorgeschoten – dat er vele jaren nodig zijn om die terug te verdienen en dat hij niet kan beloven dat de prijzen daarna (na hoeveel jaar?) zullen dalen, omdat er ook weer geld moet worden geïnvesteerd in ontwikkeling van nieruwe medicijnen.
  Mooie praat, maar cijfers ho maar. Hoeveel jaar mag een farmaceut een medicijn tegen het honderdvoud van de productiekosten verkopen en hoeveel van dat geld moet hij daarvan in research voor nieuwe medicijnen stoppen? Er is niemand die daar het antwoord op schijnt te weten en omdat we hier met multinationals te maken hebben valt het ook vrijwel niet te controleren (net als met de banken). Helaas, ik weet de oplossing ook niet. De farmaceut nationaliseren? Die vlucht gewoon naar een van zijn andere vestigingslanden en dan zitten we nog aan een touwtje. Ergo, we denken te leven in democratie en solidaire medicijnvergoeding, maar in feite hangen we aan de touwtjes van de farmaceutische grootmacht.

 2. sillymetalking
  sillymetalking at | | Reply

  Prachtig geschreven, ik was zo verbaast en boos……

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply