6 Responses

 1. Louise
  Louise at | | Reply

  Cin, ik zit hier voor je te applaudiseren, geweldig ( helaas triest) stuk weer geschreven.
  Het wordt echt zielig in dit land, trieste waarheid.

 2. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Tis genant maar wel een feit. Ik ben zelf grootgebruiker van dat spul door beschadigd ruggemerg. Ik krijg afgepast de goedkoopste spullen. Verplicht opgelegd door Zilveren kruis/Achmea.De kwaliteit is slechter geworden en voldoet niet goed. Een ander merk vragen heeft geen nut. Dat moet ik dan zelf betalen want wat ik krijg ,vind de zorverzekeraar prima.Ik moet er toch niet aan denken dat ik door een wildvreemde debiel hierover gebeld word.Zelfs onder het typen zit ik te denken om zoiets maar niet op internet te gooien. Want men heeft geen benul hoe lullig iemand zich kan voelen met incontinentie problemen. Zomaar iemand daar over bellen en ondervragen???.Hoe indiscreet en mensonwaardig is dit wel niet. !!! Maar zoals gewoonlijk wordt er een mooie draai aan gegeven over verspilling. Nou geloof mij maar… je krijgt alleen een bepaalde hoeveelheid over een bepaalde tijd. Als het op is krijg je nieuw en echt niet zomaar in grootverpakkingen als je in de tussentijd om meer vraagt. Volgens mij is dit nu juist 1 van de zorgmiddelen waar het minste in verspild wordt

 3. Louise
  Louise at | | Reply

  Net op het journaal “Tena stopt met bellen van mensen die gebruik maken van incontinentie producten” Goede zaak, mensonterende zaken

 4. HenK
  HenK at | | Reply

  Uit het Jaarverslag 2011 van SCA (o.a. Tena)
  “Incontinence products
  Incontinence affects 5–7% of the world’s population.
  This corresponds to approximately 500 million people, which has led to the World Health
  Organization (WHO) now classifying incontinenceas an illness. Many indicators point to the proportion of people affected increasing on a global scale with an aging population, increasing proportion of overweight people and increased childbirth rates.
  The occurrence of incontinence is three times more common among women than men and one fourth of the world’s women aged over 35 have, at some time, been affected. Incontinence is surrounded by a cloak of social taboo, and, therefore, it is crucial to raise awareness of and acceptance for incontinence, which entails substantial costs for society and social consequences for sufferers. Demand is strengthened through information and marketing is supported by effective, comfortable and easily accessible products. Market penetration for the use of incontinence products is relatively low in Western Europe and North America and even lower in emerging markets.”

  “SCA markets incontinence products in over 100 countries and is the world leader in the product segment through its global brand TENA with annual sales in excess of EUR 1bn.
  In 2011, SCA’s global market share in incontinence products was 25% and its market shares in Europe and North America were 41% and 20%, respectively. During the year, SCA has strengthened its market positions through a widened and improved product offering.”

  Tena is een groot merk (omzet vorig jaar meer dan een miljard Euro) op een steeds groter wordende markt. In het kader van de winstmaximalisatie SCA aan de ene kant en de bezuinigingen in Nederland aan de andere kant zullen er ongetwijfeld afspraken zijn gemaakt tussen SCA en ziektekostenverzekeraars, waarbij SCA (Tena) op zich genomen heeft om de Nederlandse markt beter in beeld te krijgen en apothekers er blijkbaar geen bezwaar tegen hebben om de persoonlijke gegevens van de gebruikers incontinentie-producten ter beschikking te stellen.
  “Maar de mensen worden keurig gebeld door onze verpleegkundigen en zijn natuurlijk niet verplicht tot het beantwoorden van vragen…”.

  Waarom geen vragenlijst toegevoegd aan het incontinentie-materiaal? Waarom geen 0800-nummer op de verpakking met het vriendelijk verzoek om dat nummer te bellen wanneer men deel wilde nemen aan een door Tena uitgevoerd marktonderzoek?
  Dan hadden gebruikers gewoon zelf kunnen beslissen of ze het wel of niet met derden wilden hebben over dit onderwerp.

  En…
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/10/niet-alleen-tena-belt-incontinente-patienten-over-urineverlies/
  … het wordt hier steeds gekker.
  Leve de marktwerking… 🙁

 5. Frans54
  Frans54 at | | Reply

  Wat ik me bij het horen van dit bericht afvroeg is of apothekers hiermee niet het medisch beroepsgeheim (waar ze volgens mij toch echt onder vallen) grof hebben geschonden en op grond daarvan niet gewoon aangeklaagd en vervolgd kunnen worden. Zou ze leren een volgende keer even hun verstand te gebruiken alvorens zoiets op poten te zetten.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply