10 Responses

 1. HenK
  HenK at | | Reply

  Uitstekend verwoordt… en dat een handvol seconden nadat ik twitterde “Wanneer je de media volgt, lijkt het erop dat alleen VVD-ers de rekening gepresenteerd krijgen… Wat een schertsvertoning!”

  Toeval bestaat niet… 🙂
  Welterusten Cindy,
  Henk.

 2. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Mooi geschreven, maar ze zijn zo aan miepen over de zorg dat de huurverhoging er stiekumpje doirheen gaat zonder aandacht. Daar maken wij ons wel zorgen om.

 3. Jetje
  Jetje at | | Reply

  ohw wat ben ik het weer met je eens, Cin. Vooral de opmerkingen die gemaakt werden, ik heb ze ook gehoord.
  Ik geloof dat de VVD stemmer ook niet door heeft gehad dat er een crisis is, en dat de lagere inkomens en de zieken en bejaarden al jarenlang inleveren. Dat er in Zuid Europa mensen worden afgeknepen om alles (de euro) maar draaiend te houden. Dat hier de voedselbanken het niet kunnen bijbenen.
  Maar goed, forenzentax wilden ze niet, hypotheekrente aftrek verminderen wilden ze ook niet. Wat er nu ligt is natuurlijk een lachertje: een halve procent minder per jaar en meteen daarbij belastingverlaging.

  Maar ik wijt een deel van de onrust aan Rutte zelf. Alle partijen hebben gezegd dat het niet leuk zou worden, de bezuinigingen ná de verkiezingen. Alleen Rutte heeft het altijd gehad over de hardwerkende Nederlander, 1000 euro die iedere hardwerkende Nederlander zou krijgen, de hypotheekrenteaftrek zou nooit iets mee gebeuren, enz.

  Waar ik me ook aan stoor, is dat e.e.a. door VVD sprekers steeds wordt verklaard als, nee, de VVD wilde dit helemaal niet, maar het kon niet anders want we moesten uitruilen met de PvdA, en die eisten dit.

  Dus VVD stemmers voelen zich verneukt door de beloftes en nu zijn ze woedend en wordt het in de schoenen geschoven van de PvdA.

  Rutte flikte hetzelfde kunstje met Europa, hij was er niet voor, de Grieken kregen geen cent meer, en ondertussen deed hij het allemaal wel.

  Het is niet goed voor de moraal van het land. Akelige keuzes moet je uitleggen en verdedigen, en niet steeds afschuiven.

  En tenslotte, ik vind het niet zo n handige keus om nu deze “bezuiniging” (want technisch is het geloof ik geen bezuiniging) door te voeren, de sstijgende ziektekosten liggen al zo onder vuur en nu heeft zwak, ziek en misselijk het allemaal gedaan en krijgt de schuld. Beter geweest als ze dan nog maar even waren blijven rondpompen via zorgtoeslag en op andere terreinen bezuinigd hadden, bijv forenzentax of hypotheekrente aftrek versneld afbouwen. Of geen belastingverlaging.

  Ongelooflijk stomme zet, dit.

 4. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Uit de commentaren van alle klagers over de zogenaamde inkomensafhankelijke premie blijkt maar weer eens dat we als volkje niet erg solidair zijn met elkaar.
  Inkomens afhankelijk betekend in mijn ogen een vast percentage zonder bovengrens.
  De meeste klagers hebben geen flauw benul wat er nu precies gaat gebeuren en reageren op de eenzijdige koppen van de Telegraaf (dat zelfs niet voor voor wcpapier geschikte, debielenkrantje)
  Dat hele gedoe is wel een prachtig voorbeeld van hoe men een plan niet moet presenteren.
  Twee “bekakte studentjes” die het volk komen vertellen hoe goed ze het voor ons hebben gedaan 😉

 5. ctje
  ctje at | | Reply

  hmmm mijn berichtje zeker weg. Mensen worden agressief van deze maatregelen. Wij hebben al genoeg ingeleverd dat gaat niet om honderden guldens, echt wel veel meer. En door al dit gedoe gaat de huursubisieverhoging er zonder tegenspraak doorheen. 🙁 En daar maak ik me enorm zorgen om.

 6. ctje
  ctje at | | Reply

  owww nou sta ik er twee x. gaat lekker.

 7. Freek
  Freek at | | Reply

  Afgezien van het feit dat dit toch niet gaat gebeuren omdat juist de grootste ‘huilers’ van nu overal macht hebben kwam ik tot volgend rekensommetje m.b.t. hen die nu tranen met tuiten wenen.

  Een verhoging zorgpremie van 300 x 12 = 3600
  Echter vergeet men dat van de IB het toptarief van 52 naar 48% gaat, oftewel 4%
  Ergo, bij een inkomen van 90.000 (en dat zijn juist de grootindustrielen/VVD-ers) is de verhoging van de zorgpremie al volledig gecompenseerd. Het enige wat zij dan missen is een verbetering van 3600 euro per jaar, en daarom al dat geween? O ja ze zijn met meer? Nou een diknek/VVD-lif die maar 90.000 verdient wordt al als pauper beschouwd.
  Kortom: Ja ze gaan wellicht meer betalen maar minimaal de helft van dat ‘meer’ is al teruggekomen.

  Zolang er nog tweedekamerleden zijn die (ca. een jaar geleden) menen dat bijstandstrekkers toch wel een ‘krap tonnetje’ per jaar krijgen weiger ik ook maar een seconde medelijden te veinsen.

 8. Ctje
  Ctje at | | Reply

  We hadden beter kunnen gaan latten. Ben er nog ziek van….

 9. Thian
  Thian at | | Reply

  ze hebben het telkens over de hard werken de mensen die daar naar betaald krijgen
  nou de thuiszorg werkt keihard krijgt bnog minder tijd voor hun werk
  en krijgen een schijntje, net of iedereen die zoveel geld verdient werkelijk hard werkt
  en de rest niet, bah

  •citaat: twee maal zoveel ziektekostenpremie per maand gaan betalen. Inmiddels is dat drie tot viermaal zoveel.
  reactie en er komt nog veel meer bij
  vandaag al 5 tot 10 % achteruitgang in koopkracht

  en zelf een moeder met een uitkering van 900 euro gaat er 5 a 6 procent op achter uit

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply