13 Responses

 1. HenK
  HenK at | | Reply

  Als ervarings’deskundige’ (dat durf ik mezelf hierbij te noemen), wil ik me beperken tot:
  Met die laatste regel ben ik het volmondig eens!

  “Een flink eind op weg…”. Rare uitspraak, maar je bent volgens mij nog nooit zo goed op pad geweest en http://www.youtube.com/watch?v=OS15y3T9088
  Walk on…

 2. Jetje
  Jetje at | | Reply

  weer mooi, Cin, en heel goed voorstelbaar dat je van alles uit het verleden nu met andere ogen ziet, en moet bijstellen.En tegelijkertijd kun je er niets meer aan veranderen, zo is het gebeurd. Mooi opgesschreven

 3. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Mijn wijze tante zegt altijd: je kunt wel spijt hebben van een beslissing, maar die heb je toen, in het verleden, genomen, met alle kennis, informatie en goede wil die je toen had. Dus wees niet te streng voor jezelf.

 4. ctje
  ctje at | | Reply

  tis niet zo dat jij met je doorzettingsvermogen fout bezig bent geweest om dingen te proberen in de hoop dat je beterder zou gaan.

  Tis hun fout dat ze jou hebben doen geloven dat jij dingen zelfs moest doen om beter te worden.

  Jij hebt geen fout gemaakt wat ik toch wel beetje lees in jou berichtje. Zij hebben een fout gemaakt.

  Ik vind dat jij je sterk hebt gehouden en het goed gedaan hebt.

 5. jetje
  jetje at | | Reply

  Grappig hoe mensen iets helemaal verschillend kunnen lezen!

  In mijn ogen gaat het niet om iets goed of fout te hebben gedaan, maar om ineens een heel andere verklaring te hebben gevonden voor hoe sommige dingen waren in het verleden. Je moet als het ware alles in je verleden en in je herinneringen anders interpreteren, en dus alles opnieuw bekijken en opnieuw een plaats geven. Dat kan ook niet anders, want nu je nieuwe feiten weet, komt alles in een ander licht te staan.

  Het lijkt me niet makkelijk ….. Maar aan de andere kant, als je alles omgeploegd en herzien hebt, zou ik me kunnen voorstellen dat het een grote rust geeft. Spijt misschien, maar tóch rust.

 6. Thian
  Thian at | | Reply

  (((cinner)))

  het mag er zijn!
  het was immers zo
  je wist niet beter
  hoe had jij toen zoals je toen was
  met de geschiedenis die je droeg
  anders kunnen weten en doen?

  liefs!
  thian

 7. desiree
  desiree at | | Reply

  Verwerken is heftig, kost veel energie, houdt je daar ook rekening mee met je energie verdeling totaal? Je gaat echt vliegensvlug door verschillende stadia heen, moet een zware tijd zijn.
  Wens je voor nu veel sterkte en kracht toe en niet al te veel sneeuw en gladheid…

 8. Cisca
  Cisca at | | Reply

  Je gebruikt je doorzettingsvermogen nu op een heel andere manier.En dat zal nu een beter resultaat opleveren dan vroeger. Je kan een hele bak tegelijk te verwerken krijgen(weer)Laat het maar over je heen komen zonder dat je er door overspoeld wordt. Klinkt eigenlijk heel simpel haha(manieheus) Ook dit gaat voorbij .De wetenschap die je nu hebt ,maakt het niet meer zo uitzichtloos.Ook hier de wens dat de sneeuw en gladheid geen schade veroorzaakt.Dat wordt hier nog een hele klus. Want Pluto is dood en lang leve Diederik LOL.Diederik is een pup van 10 weken oud met ook al eenrottig verleden. Maar herstelt zeer snel en is nu net een paling in het snot,zo snel. En gek op sneeuw en op deandere dieren hier in huis. Ik kon er warempel jaloers op worden hoe zo’n afgeleefd beestje zich zo snel kan herstellen. Ik wou dat ik dat had.En jij dus ook. Scheelt zoveel gedoe

 9. Thian
  Thian at | | Reply

  het is wel mijn opdracht, in het hier en nu leven
  door ankers, dingen die me doen denken aan nu
  overal de datum en jaartal,
  en hier en nu verhaaltjes aan me zelf vertellen
  als ik me betrap op gedachten aan vroeger
  of aan de toekomst

  ook door orienteren en mijn zintuigen gebruiken
  en het went, het lukt steeds meer
  ik kan ondertussen moeilijke dingen in fantasie opbergen in doosjes of kistjes
  met een dikkelaag breed plakband er om en in een een denkbeeldige kluis
  dat haalt het ook weg

  zo klijg ik meer rust

  maar belangrijker is accepeteren,
  en tegen jezelf zeggen dat het zo was
  dat het beroerd was
  maar dat je niet anders kon
  dat je niet meer wist en dacht het goed te doen
  en dat je nu verdrietig, boos en alles er om Mag zijn
  dat dat terecht is,
  dat je daar niemand kwaad mee doet
  en er ruimte voor mag nemen
  maar een beperkte tijd
  en daarna ga je wat leuks doen!
  want dat is ook belangrijk en heb je ook recht op!

  zo leer ik omgaan met mijn euhhh te doen pakket

  liefs thian

 10. Laurent
  Laurent at | | Reply

  Dat moet toch gekmakend geweest zijn, maar steeds denken dat het aan jezelf lag en maar steeds tegen die muur oplopen…

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply