10 Responses

 1. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Met wat mazzel heeft de tuchtraad ook zo’n zoekmachine in dienst 😉

 2. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Toch handig, dat Twitter. Zo gaf de KPN eindelijk toe fout te zitten nadat wij via Twitter over de service klaagden.

 3. Daan
  Daan at | | Reply

  Inderdaad behoorlijk hypocriet, alleen om zichzelf proberen in te dekken of een echte klacht te voorkomen 🙁
  Hopelijk leren ze er van en voorkomt het voor een andere weer problemen..

 4. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Henk van S tot S.: Zover zal het niet komen, dit is geen medische fout tenslotte. En ik geloof niet dat het medisch tuchtcollege zich zo pro-actief wil opstellen, ze zijn meer van het maken van deals 😉

  @Terrebel: Ja, twitter doet meer dan je zou denken (nou ja, dan ik dacht).

  @Daan: Dat is mijn hoop ook!

 5. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Ik vind triest dat er zo met mensen omgegaan word. Dat er een blog of twitter voor nodig is om gehoord te worden. Terwijl een tumor meer als voldoende moet zijn om met respect behandeld te worden. Zo wie zo lijkt respect en goede sociale omgang moeilijk te zijn voor veel mensen.

  Petje af voor jouw openheid.

 6. HenK
  HenK at | | Reply

  ‘k Zou wel eens willen weten, wat er na het telefoongesprek in je status is genoteerd. De internist heeft zich hiermee waarschijnlijk ‘keurig’ ingedekt.
  “Afsluitend telefoongesprek 12 februari 2012: Op verzoek van patiënte verdere behandeling bij UMC Utrecht”.
  Paraaf erbij, dossier gesloten.
  Zou er (al) iets in staan over de werkelijke reden waarom? ‘k Vermoed van niet…

  En dan maar hopen dat de patiënte het er verder ook bij laat zitten… wat ongetwijfeld meestal gebeurt. Onder andere ook door goedbedoelde uitspraken van dierbaren…
  Ik ben wel benieuwd hoe ze tezijnertijd met een serieuze klacht jouwerzijds zullen omgaan.

  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 7. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Ctje: Rake opmerking Ctje, helemaal waar!

  @HenK: Dat vermoed ik ook, dat zij het zo ongeveer afgesloten zal hebben. Gelukkig maakt dat voor de klacht niet enorm veel verschil. Die is gericht op het verloop van de echo, hoe de informatie is verstrekt en door wie, het feit dat er geen arts bij is gehaald en vervolgens dat er geen enkele haast werd gemaakt. Daarnaast kan het UMC Utrecht beamen dat de verwijzing via de huisarts is gedaan en er niets via het Erasmus is verlopen terwijl zij daar ook zelf wel om gevraagd hebben.

  Vooralsnog ga ik er vanuit dat de klacht wel in behandeling genomen zal worden. Al is het maar omdat de klachtencommissie deels uit externe mensen bestaat. Of het werkelijk serieus genomen wordt is dan afwachten.

  Heb alle brochures en informatie met betrekking tot klachtenprocedures gelezen en dan valt op hoeveel wegen er zijn die wel naar een gesprekje leiden maar waardoor de klacht de klachtencommissie nooit zal bereiken. Contact met klantencontacten/patiëntvoorlichting (die ook twitter berichten beantwoorden) is zo’n weg. Dat zal voor veel mensen wellicht ook geen probleem zijn, soms kan het zelfs sneller een oplossing bieden voor een acuut probleem. Maar eerlijk gezegd vermoed ik wel dat er ook erg veel mee weggevangen wordt. Een groter probleem – denk ik – is dat weinig mensen een klacht willen of durven in te dienen.

 8. desiree
  desiree at | | Reply

  Hiep hiep hoera voor de sociale media…
  In plaats van oplossingsgerichtheid is het de nieuwste vorm van klachten voorkoming begrijp ik nu dus.
  Met een beetje pech is dit de nieuwe toekomst, mensen afschepen via social media.
  Ik zou inderdaad toch die klachtenprocedure ingaan voordat men die mogelijkheid ook nog uit gemakzucht af gaat schaffen…
  Sterkte Cin, ik hoop dat je er de energie voor blijft houden je staat volledig in je recht, ik geef zo iets al gauw op…

 9. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Desiree: Nou ja, veel mensen zullen het prettiger vinden te praten met een klachtenfunctionaris of bemiddeling te krijgen. Ik denk alleen dat daardoor ook veel klachten afgevangen worden. Elk voordeel heeft zijn nadeel misschien?

  Dit zal niet zo zwaar voor me zijn, ik ben zelf tenslotte niet meer afhankelijk van het Erasmus en dat maakt klachten indienen wat makkelijker. Vind het ook wel prettig, het gevoel hebben dat ik er iets aan probeer te doen. Wordt vervolgd dus …

 10. Luuk
  Luuk at | | Reply

  Het is niet onopgemerkt gebleven, en dat is – hoe je het ook wendt of keert – altijd een positief iets.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply