16 Responses

 1. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Hopen dat ze emtion geven en een beetje rap!!!

 2. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Je hebt de techniek overwonnen!
  Nu maar hopen dat de gemeente je de juiste “elektrische” stoel gunt 😉

 3. desiree
  desiree at | | Reply

  Sjiek de friemel dat ziet er goed uit!
  Ik hoop dat je er een toegewezen krijgt, er staat geen prijs bij maar zal zeker ook zeer kostbaar zijn…
  You go girl 🙂

 4. Thian
  Thian at | | Reply

  geweldig, nu een toewijzing en dan ben je stukken mobieler
  en dat gun ik je echt

  liefs thian

 5. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Ctje: ik reken maar op zes weken, dan valt het altijd mee.

  @Henk van S. tot S.: Welzorg was er erg positief over, hopelijk helpt dat mee

  @Desiree: het is wel prijzig om te kopen geloof ik maar de gemeente huurt ze en ik zou hem dan in bruikleen krijgen. Wel jammer dat je ze daarom niet ogeschilderd mogen worden of iets 😉

  @Thian: Dankjewel!

 6. Daan
  Daan at | | Reply

  zijn die niet tweede hands te krijgen?

 7. Thian
  Thian at | | Reply

  moeilijker omdat ze verstrekt worden in bruikleen
  en in bruikleen wordt er onderhoud aan gedaan en alles
  en als je een andere voorziening nodig hebt
  wordt dat gebracht en deze opgehaald

 8. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Daan: Via Welzorg in bruikleen is niet altijd nieuw, ze gebruiken ook tweedehands of tweedehands onderdelen. En wat Thian zegt, via de WMO in bruikleen zit het onderhoudt en een deel verzekering er bij in (plus hulp onderweg, als je ergens stil komt te staan met panne). Plus als je budget krijgt om een hulpmiddel aan te schaffen, mag je langere tijd niets meer aanvragen terwijl bruikleen ingewisseld kan worden (met zoals nu ook een nieuwe aanvraag). Met een progressieve ziekte is het niet handig iets in bezit aan te vragen.

  Tweedehands zal misschien wel verkrijgbaar zijn maar dat heeft wat nadelen. Sowieso dat ik hem dan zelf zou moeten betalen, zou er het geld niet eens voor hebben. En dan is de stoel niet aangepast op mij, wat toch wel erg belangrijk is bij dit soort hulpmiddelen.

 9. Freek
  Freek at | | Reply

  Welzorg zelfs allerminst nieuw. Mijn ‘nieuwe’ scootmobiel bleek uit 2008 te stammen. Daarom niet minder goed hoor. De techiek er in slijt bijna niet (nieuwe koolborsteltjes in de motor en nieuwe accu weer 100%) nieuwe glasvezel cover er op en karren maar. So what? Ons auto’tje is ook allerminst nieuw en ik zelf al helemaal niet.

  Enne…
  Hm, zo gammel als een T-Fordje dat altijd buiten heeft staan roesten maar niet toegeven dat je gehandicapt bent. Waar herken ik dat toch van?

 10. CiNNeR
  CiNNeR at | | Reply

  @Freek: mij maakt het ook niets uit, als het maar werkt.

  Ja, iedere keer als ik bij de ergotherapeut ben geweest of mezelf de lappenmand in heb gewerkt, voel ik me een ‘slecht’ gehandicapte. Ergens heb ik nog steeds het idee dat ik compleet gezond ben en maar wat loop te zeuren. Vind dat het moeilijkste om vanaf te komen eigenlijk, terwijl ik normaal zo’n realist ben. Misschien ook omdat ik voor een deel kan wandelen, zolang het niet te ver en te lang is. Vind het zelf nog raar om het ziekenhuis binnen te lopen en dan een rolstoel passing te doen. Herken je dat ook?

 11. Freek
  Freek at | | Reply

  absoluut ja, mijn geest heeft moeite te accepteren dat het lijf beetje stuk is. mijn voordeel (?) is dat dat al vanaf mjn geboorte is dus ik weet niet beter.
  meestal probeer ik er op zo’n moment maar een humoristische draai aan te geven. boos worden helpt niet en kost alleen maar energie.

 12. Thian
  Thian at | | Reply

  nouja in je voordeel?, net hoe je het bekijkt
  je bent mischien handiger met om de beperking heen gaan
  andere wegen volgen

  ben het helemaal met je eens Cinner
  mocht je problemen hebben met de rolstoel
  dan maken ze het passen het aan,
  ook als je bv drukplekken door het zitten erin zou krijgen
  (en drukplekken krijg je verbijsterend snel (met schoenen dan) heb ik ervaren
  ze kunnen voldoende steun en alles aanpassen
  de manier van aandrijven (ook met de hand aanpassen)
  en advies geven
  je kan zelfs gaan rolstoelsporten

  en als er iets anders nodig is weten ze wat er is, en wat de mogelijkheden zijn
  die transportrolstoel, dat was een stevige uitglijder…
  niet goed gekeken wat de hulpvraag was

  het gekke is als ik mijn bed uit wil smorgens
  dan moet ik even wennen dat niet alles vanzelf gaat
  en er pijn is,
  in dromen is dat er helemaal niet…
  dan kan ik alles… en wel in vliegende vaart
  zo verdraai en verstap ik ook nogal eens, of schiet door mijn knie,
  val ik van mijn fiets met een te snelle, te wilde actie,
  mijn geest wil wel, maar mijn lichaam doet niet mee
  in mijn wereld ben ik nog steeds jong en flexibel…

  ook ik kan er wel om lachen hoor
  de spelingen van de geest

  heb je dat ook?

 13. Freek
  Freek at | | Reply

  het ‘voordeel’ is inderdaad dat ik geen vergelijkingsmatteriaal heb. of met eenvoudige woorden: ik weet niet beter.
  Aan de andere kant had ik ouders die, tegen beter weten in, beweerden dat ik gewoon alles moest kunnen en dat leverde nog wel eens kinder-frustraties op.
  Touwklimmen met 1 arm en 1 been gaat nu eenmaal niet, hoe graag je ook wilt en die demonstratieve ‘1 voor de moeite’ op het cijferbord bij gym werkte ook niet mee dan.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply