22 Responses

 1. HenK
  HenK at | | Reply

  Héél herkenbaar… van één middel heb ik inmiddels de vijfde variant… en antwoorden op vragen, zoals: “waarom een andere dosering, met andere ‘vulmiddelen’ en gebruiksvorm (van kauwtablet naar granulaat)?” zijn moeilijk te krijgen. Het recept krijg je aan het eind van een consult onderweg naar de deur in je handen geduwd…
  Maar goed, of niet goed, da’s mijn verhaal.

  Bij jou ligt het wel iets anders natuurlijk, omdat de maagzuurremmer waar je de minste problemen mee had niet meer op de markt is (terzijde: Omeprazol gaf serieuze problemen, Pantoprazol slik ik inmiddels 2,5 jaar probleemloos). Medische noodzaak of een andere code vermelden door je arts heeft dan ook weinig zin.
  Maar is het echt van de markt? En wat heeft de apotheek te melden na jouw ervaringen?
  Zou iemand hebben bijgehouden hoeveel slachtoffers (letterlijk) dit betrekkelijk nieuwe systeem heeft veroorzaakt?
  Dit is in ieder geval niet bepaald de eerste klacht die ik erover lees/hoor/zie…

  ‘k Hoop dat je snel een bevredigende oplossing vindt voor dit probleem… op welke manier dan ook. Misschien kan/wil de fabrikant van het middel dat je het beste kon verdragen er een rol bij spelen…
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 2. Daan
  Daan at | | Reply

  Marktwerking is vraag en aanbod… dat niemand zich dan achter de oren krabt terwijl het toch zo overduidelijk is… zijn de mensen die dat erdoor hebben gedrukt zo dom of enkel op geld en macht belust?

  Medicijn A verkoopt niet goed, dus er is niet genoeg vraag, dan stoppen we het aanbod maar of drijven de prijs zover omhoog dat het wel rendabel word en patienten die het niet kunnen betalen(of niet vergoed krijgen) doen het dan maar zonder… dat werkt misschien met luxe goederen zo, dat ik niet in een bugatti rijd dat weerhoud mij er niet van om een ander vervoermiddel te nemen en mij mobiel te houden.. maar zo te spelen met de gezondheid van mensen in een land dat zich als welvarend mag beschouwen?

  Hoop dat de marktwerking snel uit de zorg wordt gehaald.. want het werkt niet in het voordeel van de volksgezondheid.. daar hebben de heren in denhaag, de verzekeraars nu toch wel bewijs genoeg van zou je zeggen?

 3. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Ik pleit al jaren voor gratis psychologische zorg voor managers van farmaceutische bedrijven. Misschien dat een EMDR-behandeling hen over het trauma: “Ik moet zo veel mogelijk mensen oplichten en absurd veel geld verdienen want anders is mijn mama niet meer trots op mij” heen helpen…

  1. Henk van S tot S
   Henk van S tot S at | | Reply

   De EMDR is niet geschikt voor (ver)blinden 😉
   Link voorde leek:
   http://www.emdr.nl/EMDRinfo.htm

   Ik ben bang dat gedwongen opname het enige is dat helpt!

 4. Thian
  Thian at | | Reply

  ja het is echt verschrikkelijk vervelend
  niet krijgen wat voorgeschreven is

  ik hoop dat je snel iets anders krijgt
  want dit klinkt zeker niet goed!

  heel veel sterkte
  liefs thian

 5. HenK
  HenK at | | Reply

  Interessant… o.a. 4.3. Een andere maagzuurbestendige coating kan ook nog voor een andere ‘beleving’ zorgen…

  Gelukkig kreeg ik vandaag na enig aandringen exact dezelfde antibioticakuur voorgeschreven als vorig jaar… die botst in ieder geval niet met wat ik verder allemaal slik.
  Helaas lukt dat niet altijd…

  Het beste met Losec!

 6. Daan
  Daan at | | Reply

  @Cinner: de prijzen van de medicatie zijn lager, maar het aanbod is dus ook minder, de medicijnen die jij wilt worden op de Nederlandse markt niet meer afgezet, dat betekend niet dat ze ook niet meer te verkrijgen zijn buiten Nederland of op verzoek bij de fabrikant, op maat gemaakt

 7. desiree
  desiree at | | Reply

  Pffff herkenbaar voor mij. Echt exact hetzelfde en absoluut geen verschil wordt er gezegd, verplicht 2 weken proberen voordat je mag over schakelen op medische noodzaak en het oude medicatiemiddel weer mag krijgen die op merknaam is. Zat ik wel twee en een halve week en 10 faxen verder voor lullo op de bank daardoor. En dat met 1 medicatiemiddel, er zijn er nog een paar te gaan. durf nauwelijks iets nieuws aan te nemen… Ik snap niks van het beleid, allemaal op kort termijn denkwerk, waar is het langer termijn denken gebleven waarin men kan aan zien komen dat dit de consequenties zijn van kort termijn denken… Je hebt het mooi verwoord Cin! Succes met de verandering, hopelijk gaat het goed 🙂

 8. Thian
  Thian at | | Reply

  ik wordt in de apotheek ook steeds meer door hele jonge meisjes geholpen
  die alles moeten vragen, veel fouten maken, verkeerde dingen geven,
  het weer terug stoppen en weer iets anders pakken,
  en bar weinig weten, en het duurt erg lang, soms helpen ze me met zijn drieen
  en menen ze dat het niet mogelijk is
  een nieuw recept al is het meteen nodig duurt ook 2 dagen voor je het krijgt,
  en “de psychiater heeft het fout opgeschreven hoor ik veel” terwijl ik hij het opzocht
  in een heel groot medicijn boek en het internet… een liter fles mw… dat bestaat niet….
  ik heb het idee dat daar ook op goed personeel word bespaard
  waar het andere personeel is gebleven???? weg???
  ik heb een baxter en mag geen extra medicijnen hebben
  ik kreeg eerst niets
  en heb nu een hele pot vol gekregen en 3 flessen 300 van het zelfde…
  ik mag het niet bij elkaar innemen,
  maar mag nieuw halen wanneer ik wil…. ????
  dat mag niet kunnen dan zitten ze fout
  moet ook zelf diclovenac uit de baxter halen
  en nieuwe er in doen
  tis dat ik alles met de begeleiding doe…

 9. desiree
  desiree at | | Reply

  Dankjewel 🙂 Yep afname bijwerkingen bij langer gebruik :-/

 10. HenK
  HenK at | | Reply

  Pure nieuwsgierigheid… bij welk merk had je geen last?

 11. cinner
  cinner at | | Reply

  Apotex. Heb ze gebeld en de 10 en 20 mg zijn er idd uit, de 40 mg maken ze nog wel maar dat zou voor mij een dubbele dosering zijn.

  Zit me af te vragen of ik niet allergisch ben voor omeprazol en dat het verschil in de dosering heeft gezeten. Misschien dat Apotex met omeprazol aan de ondergrens zat en Losec wat meer heeft en Actavis (die was het hevigst) aan de bovengrens zit. Kan vooralsnog geen betere verklaring verzinnen.Vooral omdat de hulpstoffen van Apotex en Actavis hetzelfde horen te zijn. Iemand anders nog een idee?

 12. HenK
  HenK at | | Reply

  Wanneer je (min-of-meer) probleemloos Apotex Omeprazol slikte, ben je in ieder geval niet allergisch voor omeprazol.
  En het lijkt me vreemd dat 20mg omeprazol bij Apotex iets anders betekende dan bij Losec of Actavis. En net wat je schrijft, qua hulpstoffen zit er ook geen verschil tussen Apotex en Actavis.

  Ik kan eigenlijk alleen maar bedenken wat ik al @6 schreef: “Een andere maagzuurbestendige coating kan ook nog voor een andere ‘beleving’ zorgen…”.

  Een ander idee? Een ander merk beginnen met 10mg en na verloop van tijd, indien nodig, overstappen op de voor jou vertrouwde 20mg.
  Gelukkig had ik bij Pantoprazol 40mg niet dezelfde problemen als bij Omeprazol 40mg… maar dit terzijde.

  Ennuh… had Apotex geen voorraadje waar je nog even uit kon putten?

 13. diny roos
  diny roos at | | Reply

  Ik heb allergie luchtvervuiling,en slik daar al 37 jaar mebhydroline voor,voorheen incidal.Nu heeft de overheid besloten dit middel vanaf 1 januarie2013uit de handel te nemen,met als gevolg een niet te onderdrukken jeuk over m,n hele lichaam branderigen ogen dikke opgezette handen,en overal bulten en strepen,ook je zenuwgestel wordt aangetast met als gevolg slaape lozen nachten!t,is om knetter gek van te worden! ik heb reeds verschillende andere allergie medicatie geprobeerd,het enige wat mij dat opgeleverd hebt is een dikke rekening van t, zilverenkruis!er is er namelijk geen alternatief voor!geen enkel ander medicijn bevat mebhydroline!en dat is nu eenmaal de werkzame stof,Hoe krijgen zij daar in de haag een medicijn te verwijderen zonder daarvoor een alternatief te kunnen aanbieden!iIk heb zelfs begrepen dat er door deze maatregelen al ziekenhuis opnames zijn ontstaan!Dit is toch te erg voor woorden.HIER MOET ECHT IETS MEE GEBEUREN!!!en maar weer doorgaan als proefkonijn van de Nederlandtse staat!!!!WAT HIER GEBEURD IS ECHT SCHAAMTELOOS!!!!

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply