7 Responses

 1. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Vast door iemand bedacht die er voor doorgeleerd heeft, om niet goed wijs te worden.
  De rijke stinkerds zullen te herkennen zijn aan hun niet stinkende containers.
  De hoeveelheid zwerfafval zal toenemen.

 2. desiree
  desiree at | | Reply

  Volgens mij is er een ambtenaar flink aan het goochelen, verzonken in complexiteit, meestal is de oplossing van eenvoudige aard zoals je als oplossing al inbrengt… zucht…
  Welcome back 😉

 3. Captain Corsaire
  Captain Corsaire at | | Reply

  In iedere gemeente levert het afval weer een ander probleem op. In mijn vorige gemeente Borger-Odoorn moest per kilo worden betaald. Dus zodra ik mijn bak aan de straat had gezet, werd hij gevuld door mijn buren, die op die manier goedkoop van hun afval af kwamen. In mijn huidige gemeente Lelystad moet ik zowel met glas als plastic een kilometer lopen om het in de juiste containers te deponeren. GFT en restafval wordt wèl aan huis opgehaald, de ene week GFT en de andere week restafval, dat dan weer wel. Het gerucht gaat overigens dat men ook hier in de toekomst het afval per kilo wil laten betalen. Dat wordt dus de bak vlak voor ophaaltijd buiten zetten en erbij blijven staan, anders ga ik wéér voor mijn buren betalen. De slogan van de belastingdienst geldt ook hier: Leuker kunnen we het niet maken. (makkelijker ook niet).

 4. Ctje
  Ctje at | | Reply

  wat een geniaal idee NOT!!!

  wij hadden ooit met 4 huisje 2 bruine en 2 grijze bakken. kon je scheiden en als gehaald werd gooide ze alles weer bij elkaar…

 5. patchwork
  patchwork at | | Reply

  Hoe werkt dat dan met die pasjes? Gaat er dan een klep open en meteen weer dicht na 1 zak en kun je er niet meerdere kleine zakjes inkieperen door de klep open te houden?
  Het extra watergebruik om plastic schoon in te leveren merk ik niet- ik haal ´t gewoon door het afwaswater voor ik de stop eruit trek of zet ´t onder de kraan als ik toch mijn handen was ofzo; het hoeft namelijk niet blinkend schoon te zijn, als de grove resten er maar uit zijn, dus niet een volle fles of halve bak bami inleveren. Ik hoef plastic nog niet te scheiden, maar ik wen mezelf er maar vast aan. 1 ding weet ik wel: zo´n zak lucht moet je op de fiets niet wegbrengen als er veel wind staat 🙂 ´t Zet je wel aan ´t denken over je plasticconsumptie.
  Wat betreft -verbeterde- nascheiding bij de afvalverwerker, ben ik ´t mee eens. Maar plastic is een apart te verhandelen grondstof, waar dus aparte contracten voor te maken zijn. Marktwerking hè. Als ´t eerst via de afvalverwerker moet, (die de bami er dan ook nog uit moet spoelen- dus linksom of rechtsom ga je toch dokken) dan wil deze tussenpartij daar ook centen voor hebben en komt er alsnog transport aan te pas naar de afnemer… ´k Ben er dus nog niet helemaal uit. Ik ben wel voor ´de vervuiler betaalt´. Ik neem aan dat we ooit wel wat statistiekjes krijgen van al die verschillende inzamelingsproeven, als ze weer iets nog nieuwer hebben bedacht. 🙂

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply