5 Responses

 1. Daan
  Daan at | | Reply

  Tijd voor een nieuwe hervorming in de zorgverzekeringen, iedereen stapt nu massaal over ieder jaar omdat het kan en omdat er altijd wel een partij is die goedkoper is. De maatschappijen en vooral hun aandeelhouders merken dat dit niet handig is voor de continuiteit van de inkomsten. Dus stappen ze naar slim pratende marketing mensen die hen gouden bergen beloven met een flinke dosis gebakken lucht rijkelijk voorzien van een stevige korst van ondoorzichtige marktonderzoeken die precies uitwijzen wat men wilt horen. Het wordt tijd dat deze bubbel van commercie een keer barst, niet alleen voor zorgverzekeringen maar ook voor andere basis voorzieningen. Valt me eigenlijk nog mee dat er nog redelijk ongecommercialiseerd water uit de kraan komt, de enige markt die nog niet is uitgeleverd aan de vrije marktwerking hoewel het in Brussel toch af en toe ter tafel komt en er genoeg bedrijven zijn die daar voor lobbyen.

  De verzekeringen hebben nu teveel zeggenschap over wat wel of niet goed voor je is, bepalen wat je aan zorg kan krijgen nog voordat je met een klacht bij de dokter bent langsgeweest, de dokter is afhankelijk gemaakt en schrijft braaf net te weinig behandelingen voor omdat het anders niet vergoed gaat worden. Het hele systeem is mank. En eenieder die dat goed probeert te praten moet eens zijn hoofd uit het hol van het stinkende gat dat vrije marktwerking heet halen en eens luisteren naar de patienten en niet naar de praatjes van de lobby en de marketing en communicatie afdeling.

 2. Terrebel
  Terrebel at | | Reply

  Het Europees Hooggerechtshof heeft bepaald dat zelfs de Nederlandse overheid geen persoonlijke gegevens van burgers mag bewaren. Zelfs niet als dit ‘veilig’ gebeurt. Waarom denkt Menzis zich niet te hoeven houden aan Europese regels aangaande de privacy? Typisch. Het lijkt verdorie wel een commercieel bedrijf, zeg! 😉

 3. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Mmmmm kan ik bij menzis goedgedrag punten scoren en dan mijn medicijnen vergoed krijgen. 🙂 ben afgevallen dat is toch wel wat waard….

  Omgekeerde wereld is tegenwoordig….

 4. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Nog sterker!
  Ze proberen net te doen of ze dat geneuzel zelf geloven.

  Ik verdien iets minder dan deze lieden
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/forse-salarissen-voor-topman-zorgverzekeraars
  maar weet wel beter 😉

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply