10 Responses

 1. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Een arts ise en goede arts wanneer hij af kan stappen van het boekjes idee, mensen zijn uniek elk lichaam reageert anders. Dus er kan maar zo een patient komen, die een ziekte heeft die net het boekje niet volgt, in dat geval is het goed luisteren en nadenken. Ennnnn een arts moet zich niet meer voelen omdat hij arts is.

 2. Puck
  Puck at | | Reply

  Het liep een beetje uit, wat ik wou zeggen.
  Dus ik heb er maar een postje van gemaakt, hier: http://puckspodium.com/pivot/entry.php?id=4228

 3. HenK
  HenK at | | Reply

  “Wanneer de zorg wantrouwen?”
  Wanneer ‘de zorg’ laat merken geen prijs te stellen op zelf nadenken en letterlijk niet luistert naar wat ik te zeggen heb, ga ik ze wantrouwen.
  En ik ben geen liefhebber van verzorgenden die op de stoel van verpleegkundigen gaan zitten, van doktersassistenten die denken dat zij ook dokter zijn en van verpleegkundigen die menen dat ze met medisch specialisten kunnen wedijveren (ook niet wanneer ze een jaartje extra ‘gestudeerd’ hebben).
  Maar goed, ik moet ook niets hebben van een buurvrouw, die een tante had met dezelfde klachten als ik… of iets dergelijks.
  ‘t Is jammer, dat ‘de ouderwetse huisarts’ op veel plaatsen is vervangen door een duo dat het vak van huisarts als een bijbaantje ziet… en dat de consulten van medisch specialisten korter zijn geworden…
  Er zal nog wel meer, al dan niet verdekt, bezuinigd gaan worden.

 4. HenK
  HenK at | | Reply

  Achter ‘B12-tekort’ staat een hele sekte… bijna iedere klacht kan eraan gekoppeld worden.
  Extreme vermoeidheid (één van de bijwerkingen van meer dan de helft van de door mij geslikte medicijnen) “Ik zou bij m’n volgende bloedonderzoek ook B12 eens laten onderzoeken…”.
  Zo gezegd, zo gedaan… Waarde 108. “Bingo, da’s dus te laag. Onmiddellijk overgaan op de juiste injecties. De juiste, want anders werkt het nog niet”.
  Zeven injecties later merk ik helemaal niets van verbetering.
  ‘k Ga nog wel even door, maar de kans dat ik lid van de sekte (er zijn nogal wat (ex-)verpleegkundigen erg enthousiast…) word, is verwaarloosbaar.
  Kwaad kan het – in tegenstelling tot sommige andere behandelingen/medicamenten – weinig…

  Mooi, dat jij er wel iets aan hebt (gehad), Cin.

 5. HenK
  HenK at | | Reply

  @ Cindy: Ik ‘ontken’ jouw ziektegeschiedenis niet en haal over een uurtje braaf mijn volgende, wekelijkse B12-injectie. Met die weerstand valt het dus nogal mee…
  Waar ik een beetje moeite mee heb, is het automatisme waarmee sommige mensen (‘de sekte’) zo ongeveer alle mogelijke aandoeningen en klachten koppelen aan vitamine B12.
  En met wetenschappelijke/’wetenschappelijke’ onderzoeken wordt zo ongeveer alles bewezen… wat men wil bewijzen. Wetenschappers/’wetenschappers’ spreken elkaar niet zelden keihard tegen.

  Bij jou was het effect ‘absurd groot’ en bij mij doet het tot nu toe niets… Soit.
  Mijn reumatologe en met name mijn cardioloog zou het ‘bijzonder onverstandig’ vinden wanneer ik op dit moment met medicijnen ga stoppen die mogelijk mijn vermoeidheidsklachten mede-veroorzaken.

  Nogmaals: Mooi, dat jij er wel iets aan hebt (gehad), Cin.

 6. Puck
  Puck at | | Reply

  Ik kan me, wat de B12-discussie, in jullie beide verplaatsen.
  Ik weet dat B12-deficientie een officieel erkende en zeer ernstige zaak is.
  Maar ik moet ook uit eigen ervaring erkennen dat er een soort B12-‘religie’ bestaat. Mensen die B12 als een soort holy grail zien, de oorzaak of oplossing van alles.
  Hoe vaak ik niet al te horen heb gekregen – zeker gezien het feit dat ik geen vlees eet – dat ik beslist mijn B12 eens moest laten nakijken; dat wat B12-supplementatie sowieso ook geen kwaad zou kunnen, want als ik al niet tè laag zou zitten, dan toch vast wel aan de lage kant.
  NEEN. Mijn B12 is duizend keer getest, alle andere B’s ook. Mijn B12 is structureel aan de hoge kant, mijn B6 zelfs structureel tè hoog. Zonder enige vorm van supplementatie. Toegegeven, gezien mijn eetgewoonten zijn juist die hoge waardes nogal wonderbaarlijk te noemen – maar te laag is er niks.
  Afijn, wat ik wil zeggen is: ja, ik weet dat een B12-tekort echt en oprecht en onomstreden heel vreselijke gevolgen kan hebben.
  Maar mijn hemel. Soms is die B12 WEL goed, en zijn allerhande griezelige klachten NIET terug te voeren op B12…!

 7. Ctje
  Ctje at | | Reply

  @Henk toch al 2 x meegemaakt dat de assistent zei de dokter zal wel dit of dat doen, de dr deed dat niet waardoor we net op tijd bij huisartsenpost waren. De assistent had gelijk! 2x.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply