4 Responses

 1. Ctje
  Ctje at | | Reply

  Ik zie zwarte piet ook absoluut niet als racisme. Tis niet eens in mij opgekomen. Op tv is nu sinterklaasprogramma. En daar heb je zwartepieten, met verschillende haardrachten. Steil haar, lang haar, kort haar. Ze zijn ook bruin. En nu heb ik zoiets van, dat is zwarte piet niet. Ze lijken er niet eens meer op. Alleen de kleding nog maar veel hebben geeneens hun pet op die er ook bij hoort. Hierdoor zien kinderen alle getinte mensen juist als zwarte pieten. Zwarte piet is roetzwart, flinke bos met krullen en rooie lippen. Aanpassing of verandering maakt het erger. Ennueh de lol is er beetje af eigenlijk….

 2. Richard
  Richard at | | Reply

  Ik vond de Amistad grap wel om te lachen. Ben ik nu fout?

 3. thian
  thian at | | Reply

  ik heb het gelukkig gemist

  ik zou zeggen er zijn toch ergere dingen om je druk over te maken
  als een nu onschuldige traditie

 4. Henry
  Henry at | | Reply

  Al die drukte om een “zwarte piet” het moet niet gekker worden. Waar een klein landje groot in kan zijn. 🙁

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply