11 Responses

 1. Eric van den Bosch
  Eric van den Bosch at | | Reply

  Heb van dichtbij gezien hoe zo’n ‘normaal’ ritme inderdaad volkomen onhaalbaar kan zijn. Een vriendin heeft het jaren geprobeerd en ze werd er alleen slechter van. Mensen weten amper dat DSPS überhaupt bestaat, dat zou al heel veel schelen….

  1. CiNNeR
   CiNNeR at | | Reply

   Ja het is nog altijd erg onbekend, zelfs onder veel artsen. Mensen denken dat je ook met gemak ‘een keertje’ vroeg op kan staan. Ze realiseren zich waarschijnlijk niet dat het voelt alsof je na een lange dag om drie uur ‘s nachts op staat om naar een afspraak te gaan. En al die ‘ene keertjes’ een uitputtende hoeveelheid keren zijn.

 2. HenK
  HenK at | | Reply

  Mijn afwijkende ritme is tegenwoordig alleen een probleem wanneer ik in het ziekenhuis lig… en dat heb ik de afgelopen jaren iets te vaak gedaan (“meneer Henk, we kunnen het werkschema van het ziekenhuis echt niet aanpassen aan uw speciale bioritme…”).

  Sterkte bij (je poging tot) het ‘normaliseren’ van je dag-nachtritme, Cindy.

  1. CiNNeR
   CiNNeR at | | Reply

   Oef ja, er wordt zo bar weinig rekening mee gehouden. Alsof je een keuze hebt 🙁

   Dankjewel!

 3. Janny van Hattem
  Janny van Hattem at | | Reply

  Hee Cindy

  Ik zit met open mond je bericht hierboven te lezen, ik heb gewoon hetzelfde volgens mij. Als ik s avonds in de stoel zit krijg ik wel slaap wil dan ook naar bed, maar zodra ik in bed ligt heb ik geen slaap meer. Ik licht dan ook uren wakker om zo tussen drie uur en half vijf in slaap te vallen en vervolgens pas om elf uur twaalf uur wakker te worden.
  Wat ik ook doe ik val gewoon niet in slaap, zelfs slaapmiddel lukt niet.
  Zo zijn er denk ik nog meer mensen die DSPS helemaal niet kennen, jij ben en blijf mijn leermeester he alleen balen voor jou dat je dit ook allemaal moet meemaken.

  xxx

 4. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Quote Janny:

  “Zo zijn er denk ik nog meer mensen die DSPS helemaal niet kennen”

  Eerlijk gezegd ben ik zo iemand.
  Ik wist wel dat er mensen zijn met slaap problemen na het wisselen van dag en nachtdiensten of een verre vliegreis.
  Maar de vorm zoals CiNNeR beschrijft had ik dog nooit van gehoord.

  Sterkte er mee!!!

 5. Janny van Hattem
  Janny van Hattem at | | Reply

  Hoi Henk

  Ik ben het aan het opschrijven van hoe laat tot hoe laat ik slaap en wanneer ik niet slaap terwijl ik eigenlijk (moet) slapen. Misschien komt daar wat uit, ik ben volledig afgekeurd dus kan wel wat schuiven met de tijd maar toch is niet fijn als je als een zombie door het huis loop. 🙂

 6. Bianca
  Bianca at | | Reply

  Als kind 10 jaar heb ik een ongeluk gehad met verwondingen aan het hoofd, na een ziekenhuis verblijf van een dag of 12 heb ik dsps ontwikkeld. Nu 33 jaar later ben ik er helemaal klaar mee, niet omdat ik me niet goed voel want slapen kan ik als de beste alleen niet op de sociale maatschappelijke aanvaardbare tijden maar gewoon omdat t me retegaaf lijkt om s’morgens om een uur of 7 met een bakje koffie en een zelfgebakken broodje aan de tafel te zitten en niet te vergeten met het ja ik kan de hele wereld aan gevoel ! Maar ja 🙊 Mijn huisarts …. sufkut eersteklas geeft doodleuk een doosje melatonine mee en daar moet je t dan maar mee doen Offfffff ehhhh hoe zei ze dat nou 🤔 Oja verhuizen na een andere tijdzone, heeft iemand hier nog ideeen … tips voor mij waar ik echt terecht kan?

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply