8 Responses

 1. HenK
  HenK at | | Reply

  Mooi, dat het over het geheel beter met je gaat dan drie jaar geleden. En je hebt inderdaad erger doorstaan. De les die ik inmiddels heb geleerd is dat er dingen zijn die je niet echt kunt verwerken, maar in het gunstigste geval een plaats kunt geven… ergens in een hoekje zodat je er niet steeds tegenaan loopt of over struikelt. Sinds ik wat ouder ben geworden en ook een herseninfarct voor de nodige schade heeft gezorgd ben ik m’n hoofd steeds meer gaan zien als een wat rommelige huiskamer met iets meer ladenkastjes dan je normaal in een huiskamer zou tegenkomen. Ooit wist ik exact in welke la ik kon vinden wat ik zocht… nu kost het soms wat meer tijd. Soit.
  In september 1952 gaf een ziekenhuisarts mij letterlijk minder dan een uur te leven… dat is aardig meegevallen (de tijd dat ik daar tegengevallen zou hebben geschreven ligt gelukkig al enige tijd achter me).
  Je een heel klein beetje kennend, Cindy, geloof ik ook dat jij je weg zult vinden.
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 2. Henk van S tot S
  Henk van S tot S at | | Reply

  Men moet zo langzamerhand toch wel constateren, dat er veel ziekmakende elementen in het zorgsysteem zitten.
  Deze inhoud van deze posting (maar dan inclusief de namen van instanties en behandelaars) naar de diverse politieke partijen en het ministerie van gezondheid sturen zou misschien (???) enig soelaas in de toekomst kunnen bewerkstelligen.
  Zelf heb je er waarschijnlijk weinig meer aan, dan het idee dat je je tot het uiterste geweerd hebt tegen de gezondheids-bureaucratie.
  Ik hoop dat je jezelf inmiddels zo weerbaar hebt gemaakt, dat je de “idiotie” van eigenwijze/onwijze therapeuten achter je kunt laten.
  Sterkte.

 3. Irene (Pix)
  Irene (Pix) at | | Reply

  Lieve Cin, ook ik ben weggevlucht van de zelfingenomenheid en projecties van psychologen en overige aanhangsels.

  Het kostte me bloed, zweet en tranen, maar het voordeel is wel, dat ik niet langer bivakkeer in een eeuwigdurend traject, waarin men je graag vast wil houden. 😉

  Ik weet dat je het kunt. Je hebt er niet alleen de stamina voor, maar ook vast die nuchterheid die je met benen stevig op de aarde doet terug belanden. That’s all it takes!! 😉

 4. Rivka
  Rivka at | | Reply

  Ach lieverd, ik heb gelijk 2 weblogs van je gelezen. Die over je trauma en nu deze. Juist met jouw achtergrond is vertrouwen in jouw verhaal (en in jou als persoon) zo ontzettend belangrijk! Wat hebben deze ‘professionals’ je toch aangedaan….
  Het is in ieder geval duidelijk dat je een verdomd sterke vrouw bent: wees daar trots op. Als ik iets voor je kan betekenen, schroom dan niet om dat te laten weten.
  Dikke knuffel! X

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply