5 Responses

 1. R.
  R. at | | Reply

  Iemand die mij na aan het hart ligt in mijn naaste omgeving heeft vrijwel dezelfde symptomen en klachten als die ik in het hele relaas gelezen heb. Welliswaar niet in Brabant maar in Zuid-Holland, maar dat zal niet veel uitmaken.
  De onwil waarmee zij geconfronteerd werd om onderzoeken en tests gedaan te krijgen en welhaast ontkenning van de lichamelijke klachten,welke zelfs enigszins schamel werden aangehoord, komen overeen met genoemde ervaringen.
  Is het dan niet bedroevend dat een zo ernstige aandoening , die zo invaliderend is en tóch zo “simpel”te behandelen, zo onachtzaam wordt bejegend.
  Intussen zijn zij, bovengenoemde persoon en degene uit het lange relaas wel de dupe en wordt hun leven a.h.w. vernield en hoogst onaangenaam en zelfs bijna onleefbaar door de dagelijkse negatieve ervaringen hierdoor.Hopelijk heb ik zo een kleine bijdrage geleverd om gedaan te krijgen dat wat, of liever véél meer aandacht aan deze aandoening wordt gegeven.
  Ik vermeld wél mijn naam en email-adres, dit hoeft niet bekend gemaakt te worden.

  [edit]naam aangepast[/edit]

 2. Malou
  Malou at | | Reply

  Beste Cinner,

  Ik wilde ook een e-mail sturen naar het ViZ maar kan nergens het e-mail adres vinden. Zou je dat misschien naar me door kunnen sturen?

 3. Rody
  Rody at | | Reply

  Triest, triest, triest en onbegrijpelijk! Het lijkt er op dat hier eergevoel bij de heren doktoren in het spel is. Eigenwijsheid ten top!!

  Zelf heb ik ook veel last van mijn centraal zenuwstelsel. Ik herken veel van je symptomen. Ook ik heb gedacht aan neuropathie maar een zenuwbaantest sloot dat uit. Wel ben ik zelf methylcobalamine B12 (laten smelten onder de tong) gaan nemen. Dit is een vorm van B12 die direct in het bloed wordt opgenomen. Bij tests vond men zonder uitzondering hoge waarden B12 in mijn bloed. Deze vorm is volgens mij niet bij de drogist of apotheek te krijgen maar wel op internet bij Nederlandse sites te bestellen. Ik gebruik die van het merk “now”. Het kost haast niets.

  Bij mij geen verbetering maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn klachten niet door een B12-tekort worden veroorzaakt. Toch blijf ik het nemen als zekerheid.

  Ook bij mij werd continue geopperd dat het wel tussen de oren zou zitten. Daarom heb ik veel psychotherapie gehad, in verschillende vormen en zonder enig effect!! Ik vind dat artsen uiterst terughoudend moeten zijn om symptomen toe te schrijven aan de psyche. Het gevaar van angst en een gevoel van onmacht liggen dan op de loer!!

  Artsen zijn ook bij erkenning en behandeling van de ziekte van Lyme zeer terughoudend. Onbegrijpelijk, wat zit daar achter??

 4. Helga
  Helga at | | Reply

  Waarschijnlijk wel b12 gebrek maar door iname van tabletten hoge bloedwaarden. De b12 kan echter zijn werk in uw lichaam niet doen omdat het lichaam het niet opneemt.

  Dus probleem is. Vitamine gebrek door het niet in staat zijn om de vitaminen op te nemen.

  Althans dat is heel goed mogelijk

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply