Een stijging van de vaste ziekenfonds- premie met 100 procent is niet niks. Maar veel Nederlanders betalen al jaren te veel premie doordat ze de kosten van hun verzekering onvoldoende vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Welbewust kiezen kan enkele honderden euro’s per jaar schelen. (meer)

Het artikel geeft nog enkele voorbeelden waarin gezinnen honderden euro’s per jaar goedkoper uit zouden kunnen zijn. Er zit met name nogal verschil in dekkingen en premies van aanvullende verzekeringen. Met een ding houden ze echter absoluut geen rekening: de acceptatie!

Ben je chronisch ziek, loopt er een onderzoek, heb je veel artsenbezoek gehad afgelopen tijd of ben je bezig met een intensieve tandartsbehandeling, dan kan je het wisselen van verzekering wel meteen op je buik schrijven. De verzekeraar zal je als groot risico beschouwen en je niet accepteren voor aanvullende verzekeringen. Wel iets om van te voren naar te informeren voor je je oude verzekering opzegt!!