.. is weer voorbij. Toch nog visite gekregen van iemand die nogal allenig thuis zat. Bovendien een ritueel mee in stand gehouden, de laatste jaren was hij er ook steeds bij. Errug gezellig dus was een goede zet. Youp van ‘t Hek was leuker dan normaal, meer humor en minder sarcasme heeft gewerkt. Jammer dat zijn eigen stijl er behoorlijk wat op moet inleveren, herkende Lebbis en Jansen, Hans Teeuwen en Brigitte Kaandorp er wel erg in terug. Maar niet zeuren, heb me prima vermaakt en daar gaat het toch om. Drie oliebollen en een appelflap naar binnen gewerkt, nog zo’n ritueel wat in stand gehouden moest worden. Bovendien waren die krengen stikduur en moeten gegeten worden hee! Champagne was ook aanwezig (met dank aan P) maar ik drink niet dus maar cola in een wijnglas gemieterd, staat ook heel leuk.

Daarna, vuurwerk! De lichtkogels vlogen hier om de oren en gelukkig, veel veel veel siervuurwerk. Heb flink ‘oewwww’, ‘ahhhhhh’ en ‘wat mooi’ lopen roepen maar helaas, niemand riep mee. Dat mis ik toch wel heel erg hoor. Vroeger stonden we met de hele familie te roepen en dat geeft wat meer sjeu aan het gebeuren. Heb ook iedere voorbijganger een gelukkig nieuwjaar gewenst maar werd bekeken alsof ik elk moment kon veranderen in de Paashaas. Ook niet meer van deze tijd schijnbaar. Maar ik hou me er stug aan vast en uiteindelijk wel wat voorzichtige glimlachjes en een gemompeld ‘jullie ook’ geoogst. Weer naar binnen, ff wat drinken onder gezellige muziekjes en toen vriendje dronken afgevoerd naar bed. Ow en Y. belde nog met de verklaring dat ze morgenochtend de nieuwjaarsduik gaat nemen. Heb ‘r voor gek verklaard, veel succes gewenst en besloten de live uitzending op SBS6 toch maar te gaan kijken dan. Stiekem vind ik het wel een kewle stunt, zolang ik maar warm op de bank mag blijven.

Dobber (hond), Dolly en Bor (katten) hebben zich erg goed gehouden. Ze liggen alledrie volledig gevloerd te slapen, vuurwerk is knap vermoeiend voor beestjes. Ow en weliswaar geen miljonair geworden maar toch mooi 20 euro gewonnen. We wachten de nieuwjaarstrekking maar ff af ..

Nu zit ik met een peukje (voornemens gaan altijd in op 2 januari, dat weet toch iedereeeen!?), chocolademelk en sfeerlichtje mijn verslaving bij te werken. En me te verbazen over de hoeveelheid mensen die schijnbaar de halve avond online is geweest (aan de mail te merken) en dus nog verslaafder zijn dan ik. Voel me natuurlijk geen moer anders als een aantal uur geleden, misschien wat opgeluchter dat ook deze feestdag voorbij is. Nou ja, een klein beetje nieuw begin heb ik wel in mijn hoofd, 2 januari dan ..Welterusten!