Het is hommeles in WAO land .. Ineens duikt her en der in de kranten op dat WAOers aan een baan geholpen gaan worden. Is er een wetswijziging geweest? Hebben we iets over het hoofd gezien wat stiekem in het regeeraccoord stond en nu demotionair en al er doorgedrukt is? Welnee, ze willen simpelweg “inzicht krijgen in hoeverre mensen met een WAO-uitkering nog mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt.”

Wie zit er tegenwoordig niet te springen om een werknemer die a. ziek is en b. waarvan vastgesteld is dat diegene niet kan werken. Hoe zal ik dat gaan brengen ..

Geachte werkgever,

Hoewel ik 80-100% ben afgekeurd vanwege ME, Fibromyalgie, Overspannenheid en de daaruit voorkomende beperkingen en ik momenteel bij een Gynaecoloog onder behandeling ben voor voorstadium van baarmoederhalskanker, denk ik een zeer goede kandidaad voor de baan te zijn. De flexibele werktijden spreken me ten zeerste aan, ik had zelf zo’n vijf keer een kwartier verspreid over de dag in gedachten. Hopelijk is het geen bezwaar dat ik een stretcher mee neem, een goed uitgeruste werknemer is tenslotte veel waard. De Psychiatrisch verpleegkundige die me twee keer per week bezoekt, zal het vast geen bezwaar vinden om de sessies op kantoor te houden. Koffie zetten kan ik erg goed, zolang ik deze niet hoef rond te brengen. Valt taxivergoeding onder de reiskostenvergoeding die uw bedrijf biedt?

Hopelijk wilt u mij uitnodigen voor een verder gesprek waarin ik kan laten zien dat ik een aangenaam persoon ben om rond te hebben hangen. Bovendien wordt ik gesubsidieerd, het is goedkoper dan de kunstuitleen. (…)

Reacties mogelijk naar cinner@wanadoo.nl