Iedereen heeft wel wat neuroses, obsessies of tenminste wat tikken. De een checkt vier keer de voordeur bij weggaan, de ander kijkt drie keer of het gas wel uit is en weer anderen kunnen niet langs een spiegel lopen zonder te kijken of hun haar wel goed zit. Maar goed, dat zijn nog redelijk normale dingen.

Natuurlijk heb ik ook een tik. Een, wel honderd! Maar er zit een vreemde tussen. Ik zing rare liedjes. Van die bestaande ‘Jip en janneke’ liedjes maar dan andere teksten, toevallig wat in mijn hoofd op komt. En steeds vaker op de wildvreemdste plekken. Merkwaardig niet? Hoewel alleen als ik alleen of in bijzijn van mijn vriend ben. Die er inmiddels stapeldol van aan het worden is! Schijnbaar moet ik me op mijn gemak voelen 🙂

Ook maf, de laatste weken beginnen ze allemaal met ‘Sinterklaas’ waarbij het ritme van ‘Sinterklaas is jarig’ mijn voorkeur lijkt te hebben. De teksten slaan overigens volkomen nergens op.

Sinterklaas is jarig
hij rookt een sigaret
tis een vreemde kerel,
met een rare pet!

Of iets dergelijks. Welke complexen of trauma’s zouden hier aan ten grondslag liggen?