Vandaag voor de zoveelste keer een storing bij @Home. Deze keer overdag dus na enkele ogenblikken grijp ik de telefoon. Eerst een bandje om me te vertellen dat dit nummer 10 eurocent per minuut gaat kosten en er voor mobiel bellen de normale toslag geregekend zal worden. Dan een muziekje … muziekje … muziekje… ah hij gaat over. Weer een bandje, ‘wegens de drukte zijn alle medewerkers is gesprek, we adviseren u om later terug te bellen. Een advies van niks aangezien de verbinding vervolgens gewoon verbroken wordt, ik heb weinig keus he!

Na een kwartier af en toe proberen krijg ik na het bandje, waarschuwing, muziekje… muziekje… muziekje, een keuzemenu. Na verschillende keuzes wordt me telkens verteld waar ik op de site van @Home hulp kan vinden. Ik schreeuw tegen de telefoon dat dat nogal moeilijk gaat zonder verbinding!! Tien minuten verder krijg ik eindelijk dan de keuze om een medewerker te spreken te krijgen. Ik word ‘nu doorverbonden’. Druk druk druk waarschijnlijk dus ik luister zo’n 23 keer naar ‘alle lijnen zijn bezet, blijft u wachten, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen’ Begin het muziekje nu te missen, de stiltes ertussen zijn oorverdovend. Dan .. valt de lijn uit. Woeaaaaah!!! De verbinding werkt nog steeds niet, dus met de moed der wanhoop toch maar weer bellen. Opnieuw bandjes, muziekjes en stomme uitleg waar ik niets voor koop en weer luisteren dat ik met veel spoed geholpen ga worden. Een kwartier verder werp ik nog maar een blik op de computer. Verrek, mijn verbinding doet het weer! Toch maar mooi fijn drie kwartier bezigheidstherapie gehad en mijn telefoonrekening met 4,50 euro opgehoogd.

Dit zou niet zo erg zijn als het heel af en toe stomtoevallig voorkomt. Storingen gebeuren nu eenmaal en het is een bekend fenomeen dat iedereen tegelijk gaat bellen om te vernemen dat er storing is. Vervelend is wel dat we vorig jaar meer zijn gaan betalen zodat ‘@Home een betere service kan garanderen en de kwaliteit op peil kan houden’. Sindsdien zijn er regelmatig storingen in het netwerk of delen ervan en is de helpdesk van een gratis nummer overgegaan naar een 0900-nummer. Het keuzemenu is dan ook flink uitgebreid waardoor het wel erg lang duurt voordat je bij de goede zit. Het lijkt wel of het aantal medewerkers gehalveerd is, sindsdien is het een hele kunst iemand aan de lijn te krijgen. Bovendien is hun IQ net zoveel gedaald als het aantal storingen is opgelopen. Tot drie keer toe wist men me te overtuigen dat de fout echt niet bij hun zat maar bij mijn putertje. ‘Windows verkloot’ was de conclusie. Om er na fomateren, herinstalleren en instellen achter te komen dat dat toch het probleem niet was en drie van die frustrerende telefoongesprekken als boven beschreven later te horen dat de fout toch bij hun lag. Alle gevallen was het een server-reset en een idioot die vergeten was een nieuw ip toe te kennen. 

Goed, alles doet het weer. Ben er bekaf van, ga eerst maar een uur pitten.