Zaterdag tv-avond vandaag. Vanaf vier uur vanmiddag aan de buis gekluisterd voor Embassy darts en daarna maar door naar Idols. Hoewel het concept me eigenlijk tegen staat, toch een leuk programma om te zien.

Vanavond de eerste life ronde on stage. Hind beet het spits af en wist het geweldig te brengen. Gelukkig is ze teruggekeerd naar haar eigen kledingkeuze, dat paste heel wat beter dan het truttige imago in de vorige ronde. Jamai is een van mijn favorietjes maar ik ben bang dat de bril hem in de laatste ronde de kop gaat kosten. Of misschien heb ik weinig vertrouwen in stemmend nederland 😉 Hij mag wel eens opletten dat hij niet telkens zijn broek op loopt te hijzen (deze ronde drie keer), dat staat wat merkwaardig bij een wereld ster. Geef die gast kleding op maat! Roger is vervangen door Zosja, die het toch zeker niet slecht deed maar ook niet bijzonder opvallend was. Bas was volgens mij wat in de war. Zeer breed tandpasta-lachend zong hij een serieus nummer van REM. Dat gaf een merkwaardige aanblik als je het mij vraagt maar de jury was schijnbaar in zijn nopjes(?) Dewi, ook een favoriet van me (en van Frozen zag ik) , wist een moeilijk nummer geweldig te brengen en heeft de uitstraling om het te maken. Er sloop een foutje in waarin ze het ff kwijt was, maar mooi weer opgepikt toch helemaal goed. De wenkbrouwen ontbreken helaas maar misschien geeft dat juist wel het hoerige uiterlijk waar elke jongen van droomt. David blijkt wel een natuurtalent. Zet achter zijn eerste onbegeleide auditie de muziek en het nummer klopt perfect. Dat is nog eens timing hebben!! Hij kreeg eigenlijk als enige echt kritiek, nogal misplaatst als je het mij vraagt aangezien ze over andere kandidaten en foutjes niet vielen. Wel wat merkwaardige keuze, ‘Winds of change’ van The Scorpions. Stem paste goed maar alles nogal op de top met weinig opbouw. Kreeg het een klein beetje benauwd. Joel (je weet wel, van die vader) kreeg de wildcard. Weet een leuke show weg te geven (all of us heeft de stapjes er al ingstampt) maar zijn stem lijkt nooit te kloppen bij de nummers. Natuurlijk heeft hij zijn ouders gewoon tegen. Marieke is mijn nummer een, al is het maar vanwege de geile blikken 😉 Jim is duidelijk publieksfavoriet maar heeft dan ook de meeste media-aandacht gehad. Iedere keer als zijn naam viel werd het publiek al hystersich, het had waarschijnlijk geen drol uitgemaakt als hij waanzinnig vals had staan zingen. Deed hij niet maar mijn voorkeur heeft hij niet. Yuli heeft duidelijk haar omvang tegen, men ziet haar niet echt als popidool maar eerder als gospelzangeres. Wat een prachtstem! Die komt zonder idols ook wel goed terecht waarschijnlijk.

Van mij mogen ze Bas of Joel achterlaten deze ronde.

Toevoeging: Stemmend nederland heeft naar mijn mening geen smaak, Zosja is afgevallen helaas. Bas zat nog niet eens bij de slechtste drie, tandpasta voor sfeer ..