Niet over de cijfers, ze staan zeer goed in de peilingen. Onverwachts goed zelfs en dat heeft zo een keerzijde. Want stel de PvdA blijft op nummer 1 staan en wordt de grootste partij, wie wordt er dan premier? Zowel Jeltje van Nieuwenhoven als de Amsterdamse burgemeester Cohen staan getipt.

Als je het mij vraagt kan Wouter Bos toch beter zichzelf aanmelden voor de baan. Cohen is leuk als burgermeester maar als premier? En een vrouwlijke premier is weer eens wat anders maar of Jeltje nou zo bij uitstek geschikt zal zijn. Wouter Bos is inmiddels het nieuwe en vertrouwde gezicht van de PvdA geworden, de verandering die mensen heeft doen omzwaaien of terugkeren naar deze arbeiderspartij. Sterker nog, blijven deze kiezers wel bij de PvdA als Wouter Bos vast houdt aan zijn beslissing fractievoorzitter te zijn en te blijven?

Dus: Wouter Bos for President!!!