DEN HAAG – PvdA-leider Bos zal voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 januari bekendmaken wie zijn partij naar voren schuift als premierskandidaat. Als voorwaarde stelt de sociaal-democraat wel dat de PvdA in de opiniepeilingen als grootste partij uit de bus moet komen. Nu is dat alleen nog in de SBS-peiling, bij de Interview- en Nipo-peilingen stijgt de PvdA fors maar is het CDA nog altijd de grootste partij.

“Als het moment daar is, zal ik duidelijkheid geven, maar ik gun het de andere politici niet dat ze het nog een week over de poppetjes kunnen hebben”, zei Bos in het tv-programma Studio 2. Bos gaf aan dat de PvdA wel over kandidaten beschikt, maar dat het er “niet zoveel” zijn. (meer)

Nou maar hopen dat hij zich bedacht heeft en zichzelf naar voren gaat schuiven. Wil je hem daarvan nogmaals overtuigen, kan je altijd mailen naar: W.Bos@tk.parlement.nl (met dank aan PiNoDeN)